رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روغنهای کلزا و کانولا جزء سالمترین روغنها هستند و از مردم میخواهیم که هر روغنی را برای مصرف در وعدههای غذایی خود انتخاب نکنند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در پویش انتخاب روغن سالم که از 17 تا 30 آذر و با شعار روغن، غذای سالم و خانواده سالم اجرا شد برنامههای آموزشی برای مدارس، ادارات، فروشگاههای عرضه کننده روغن و کارخانههای تولید روغن برگزار شد.
وی تصریح کرد: در قبل و بعد اجرای پویش نظرسنجی و آگاهی سنجی از تمامی گروهها اعم از مردم، اعضای هیأت علمی و گروهها داشتیم و مردم به این سمت آمدند که ناسالم را کنار بگذارند و در کنار آن مسابقاتی با عنوان نحوه صحیح مصرف روغن سالم برگزار شد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: روغنهای کلزا و کانولا جزء سالمترین روغنها بوده، اما به میزان کافی موجود نیست و یا اینکه قیمت بالایی دارد که در قدرت خرید مردم نیست و خواسته ما از مسئولان تخصیص سبدهای حمایتی برای اقشار کم درآمد، تولید
دکتر اباصلتی با بیان اینکه برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود، از این روغن میتوان 2 تا 3 نوبت استفاده کرد، به شرط آنکه باقی ماندهای از نوبت قبل در آن نمانده باشد، خاطرنشان کرد: روغنهای دارای اسید چرب ترانس که مضر بوده نباید مصرف شود، گرچه میزان اسید چربی ترانس آن به 2 درصد رسیده، اما توصیه بر عدم مصرف این نوع است.
وی تأکید کرد: مصرف زیاد کیکها و دیگر خوراکیهای حاوی روغن هم مضر است، به خصوص این محصولات که با روغن نباتی درست میشود و مصرف این روغن هم توصیه نمیشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با توجه به اینکه در انواع غذاها و لبینات مصرفی ما چربی وجود دارد به نوعی از چربی حیوانی هم استفاده میکنیم و نیازی به مصرف روغنهای حیوانی و یا روغن دنبه که چربی زیادی هم دارند نبوده و نیست؛ ما معتقدیم چیزی هم که خوب است باید به اندازه مصرف شود تا که خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را به همراه نداشته باشد.