166.jpg - 9.69 kBمحققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بررسی اثر مکمل عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسوی بر شاخص های التهابی و وضعیت تغذیه بالینی در بیماران با آسیب تروماتیک مغز بستری در بخش مراقبت های ویژه پرداختند.

دکتر مهسا ملک احمدی دانش آموخته دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آسیب تروماتیک مغز (TBI)  یک علت اصلی مرگ‏و‏میر در اثر تروما است، اظهار کرد: مطالعات زیادی نشان داده‏اند که سایتوکاین‏ ها، کموکاین‏ ها و فاکتورهای رشد نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی TBI دارند.

 وی ادامه داد: از طرفی بسیاری از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با مشکل سوء تغذیه روبه رو هستند که این مساله ارتباط مستقیم با وضعیت التهاب دارد؛ یکی از انواع مداخلات که روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، حمایت تغذیه ای و استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کاهش التهاب در این بیماران است.

دکتر ملک احمدی با بیان اینکه عصاره‏ی پوست درخت کاج دریایی فرانسوی علاوه بر پروسیانیدین، حاوی کاتچین، تاکسیفولین و دامنه ای از فنولیک اسیدها است، خاطر نشان کرد: با‏توجه به خاصیت ضد التهابی آن در بسیاری از مطالعات بالینی و همچنین اثرات نوروپروتکتیو مشاهده شده از آن در مدل حیوانی TBI، برآن شدیم تا برای اولین بار  اثرات عصاره‏ی پوست درخت کاج دریایی فرانسوی را بر وضعیت التهابی، بالینی و تغذیه ای در بیماران TBI مورد ارزیابی قرار دهیم، تا بتوانیم از آن به عنوان مکمل غذایی در بهبود وضعیت سلامتی این بیماران استفاده نماییم.

دانش آموخته دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بیماران TBI بستری در بخش مراقبت ‏های ویژه (جراحی اعصاب، جنرال وجراحی)، پس از کسب معیارهای لازم برای ورود به مطالعه و بعد از گرفتن رضایت نامه کتبی به مطالعه وارد شدند؛ تصادفی سازی تخصیص نمونه ‏ها به گروه‏ های مورد مطالعه براساس بلوک ‏های طبقه‏ بندی شده صورت پذیرفت.

دکتر ملک احمدی با اشاره به اینکه پس از پایداری وضعیت همودینامیکی و آغاز حمایت تغذیه ای روده ای بیماران در گروه مداخله مکمل عصاره‏ی پوست درخت کاج دریایی فرانسوی با نام تجاری الیگوپین با دوز 150میلی‏گرم در روز همراه با گاواژ، و بیماران در گروه کنترل دارونما ( 150 میلیگرم آویسل 102) به مدت10 روز  دریافت کردند، گفت: در تمام طول مداخله بیماران از لحاظ بالینی و توکسیسته احتمالی بررسی شدند؛ به این ترتیب که علائم بالینی شامل فشارخون، ضربان قلب و تعداد تنفس وآنزیم ‏های کبدی کنترل شد. ارزیابی شاخص ‏های تن‏سنجی شامل قد، وزن (با ترازوی تختی Balas)، نمایه توده بدنی و ترکیب بدن قبل از مداخله، پایان روز پنجم و در پایان روز دهم صورت پذیرفت. 

وی گفت: مکمل یاری با الیگوپین در گروه مداخله موجب افزایش 15 درصدی، بقا در طی 28 روز پیگیری نسبت به گروه کنترل نیز شد؛ در طول مداخله هیچ گونه عارضه جانبی ناشی از دریافت مکمل در بیماران مشاهده نشد.

دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مکمل یاری با الیگوپین در بیماران دچار آسیب تروماتیک مغزی بستری در ICU از طریق کاهش التهاب می تواند به بهبود وضعیت بالینی این بیماران کمک کند و از این طریق میزان مرگ و میر را کاهش دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image