دکترای پزشکی مولکولی و عضو مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مرکز یونسکو این دانشگاه در یک سال اخیر ۳ پروژه بزرگ در سطح بینالملل به سفارش سازمان بهداشت جهانی اجرا کرده است.
دکتر سوسن درودی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در نمایشگاه بیستوسوم پژوهش و فناوری خراسان رضوی معرفی ظرفیتهای پژوهشی و آموزشی یونسکو را در موضوعات تغذیه، رجیستری بیماریها، بررسی ریزفاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی و غیره داریم.
وی با اشاره به اینکه مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پائیز سال ۱۴۰۰ افتتاح شد، تصریح کرد: در طول این یک سال ۳ پروژه بزرگ در سطح بینالملل به سفارش سازمان بهداشت جهانی انجام شده که شامل ارزیابی غنی سازی آرد با اسید فولیک و آهن در سطح ملی، بررسی وضعیت تغذیهای گروههای مختلف سنی پس از پاندمی کرونا و بررسی ریزفاکتورهای تغذیهای بیماریهای قلبی و عروقی در ایران بوده است.
عضو مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تاکنون ۹۹ درصد هر ۳ پروژه به اتمام رسیده و مابقی آن تا یک ماه دیگر به اتمام میرسد و در آن زمان میتوانیم در رابطه با خروجی و نتیجه نهایی آن صحبت کنیم.
دکتر درودی اضافه کرد: برای این ۳ موضوع ۸۷ کارخانه در حوزه غنی سازی آرد، ۳ هزار نفر بررسی کرونا و ۹ هزار نفر در موضوع بیماریهای قلبی و عروقی بوده و ضمن شناسایی مشکلات تغذیهای در هر ۳ حوزه توصیهها و راهکارهای لازم را برای رفع آن دادیم.
وی با بیان اینکه برنامههای متعددی در مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم، خاطرنشان کرد: برنامههای بعدی این مرکز در جهت افزایش پذیرش دانشجو در سطح بینالملل، گسترش همکاریهای بینالملل با دانشگاههای آسیایی و اروپایی از جمله عراق و سوئیس با توجه به تفاهم نامههای منعقد شده، برگزاری کنگرههای بینالمللی با موضوع تغذیه سالم و ارتباط با شبکه مطالعات کوهورت آسیایی (پایش سلامت در سطح قاره آسیا)، پروژههای مشترک با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مطالعه کوهورت مشهد و موارد پیشنهاد شده از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مشهد خواهد بود.
عضو مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: در مرکز یونسکو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۶ عضو هیات علمی، ۳ ضریب کا، ۵ کارشناس، ۵ دانشجوی پسا دکترا و یک دانشجوی دکترا داریم و این مرکز قابلیت انجام پایان نامههای دانشجویی در رشتههای مختلف از جمله تغذیه را دارد.