نرم افزار دریافت مستندات و مقالات داوطلبان بورد تخصصی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی شد و پس از اجرای موفق آن، با تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از سال آینده به صورت ملی مورد استفاده قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این نرم افزار دقیقا بر اساس آیین نامه ارتقا اعضا هیات علمی با دریافت اطلاعات مقالات داوطلبان بصورت خوداظهاری، امتیاز هر مقاله و امتیاز کل مقالات داوطلب را محاسبه میکند و سپس توسط دبیر یا یکی از اعضا بورد هر رشته راستی آزمایی شده و نهایتا بصورت کاملا دقیق امتیاز مقالات داوطلب اعلام میشود.
دکتر علیرضا صراف شیرازی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آزمون دانشنامه تخصصی (بورد ناسیونال) یکی از مهمترین آزمون های حیطه پزشکی و دندانپزشکی است که بهنوعی آخرین آزمون در این رشتهها محسوب میشود و قبولی در آن مجوزی برای حضور فرد بهعنوان عضو هیات علمی در دانشگاههای کشور خواهد بود، گفت: بدیهی است سیستم نمره دهی در این آزمون با رقابت سختی که برای کسب نمرههای بالاتر وجود دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
دبیر هیات بورد رشته دندانپزشکی کودکان با بیان اینکه نمره آزمون بورد متشکل از نمره آزمون کتبی وشفاهی علاوه بر نمره فعالیتهای پژوهشی (مقالات داوطلب) است، عنوان کرد: با توجه به رقابت سخت بین داوطلبان، امتیاز مقالات به یکی از اساسیترین و مهمترین ارکان تعیین نمره کل و رتبه فرد در بین داوطلبان دیگر تبدیل شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پیشاز این امتیاز مقالات داوطلبان رشته های دانشنامه تخصصی دندانپزشکی به صورت دریافت مقالات پرینت شده از داوطلبان در روز آزمون کتبی بورد و محاسبه امتیازات آنها در فرصت بسیار کوتاه تا آزمون شفاهی بود؛ به این شکل که انبوهی از مقالات پرینت شده دریافت شده و بهصورت تکبهتک امتیاز آن محاسبه می شد (ایندکس مجله مقاله، تعداد نویسندگان، ردیف داوطلب در بین نویسندگان مقاله، نوع مقاله (Original, Review, Case Report, …) ، و در صورتی که ایندکس مقاله ISI باشد، Impact Factorمجله مقاله) با توجه به فرصت بسیار کم و حجم بالای مقالات کلیه داوطلبان، (که گاهی یک اتاق از انبوه مقالات پر میشد)، امتیاز دهی اغلب بصورت نظر اساتید و فاقد اعتبار کافی بود.
وی گفت: با توجه به اهمیت این مساله، تصمیم به طراحی نرم افزاری بر پایه Microsoft Excel گرفته شد. سفارش طراحی این نرم افزار در سال 1400 توسط دبیر هیات بورد رشته دندانپزشکی کودکان (دکتر علیرضا صراف شیرازی) به دکتر مهسا تلافی نوغانی رزیدنت وقت رشته دندانپزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که توانایی بالایی در برنامه نویسی داشتند، داده شد ،ایشان در حال حاضر فارغ التحصیل شده و متخصص دندانپزشکی کودکان هستند.
دکتر صراف شیرازی گفت: این نرم افزار در 2 سال اخیر (1400 و 1401) در اغلب رشته های بورد تخصصی دندانپزشکی استفاده شد و مورد تقدیر دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی و همچنین دبیران بورد های تخصصی قرار گرفت.