وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موضوع پژوهش باید در تمامی برنامه‌های حوزه‌های بهداشت و درمان دیده شود، زیرا تا پژوهشی نباشد اقدام مناسبی در مسیر پیشگیری و درمان صورت نمی‌پذیرد.

به گزارش وب دا، دکتر بهرام عین‌اللهی در نشست با پژوهشگران و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: ما تاکید بر دانش بنیان‌ها و فناور محورها داریم و انتظارمان این است که نخبه ایرانی متناسب با توان و تخصص خود تحقیقات و پژوهش‌هایش به‌گونه‌ای باشد که منجر به تولید محصول باکیفیت ایرانی و قابل رقابت با نمونه خارجی آن باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما مشکلی در بحث صدور مجوزهای مربوط به پارک‌های علم و فناوری سلامت نداریم، اما باید منجر به تولید محصول شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه موارد زیادی بوده که به مرحله تجاری‌سازی نرسیده و صدور مجوز فاقد محصول کاربردی و اثربخش فایده‌ای ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ما آمادگی داریم که مشهد را به عنوان پایلوت اتصالات پارک‌های علم و فناوری معرفی کنیم، گفت: ما بر ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقف هستیم و معتقدیم که اگر این ماموریت را به‌خوبی انجام دهد، نه تنها زمینه واگذاری مسئولیت را برای دیگر دانشگاه‌های کلان مناطق فراهم می‌آورد، بلکه حتی دیگر دانشگاه‌ها می‌توانند از تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی مشهد الگوگیری کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر اینکه دشمنان توان دیدن موفقیت‌های ما را ندارند، تاکید کرد: گرچه موفقیت‌های حاصله را اوج تحریم‌های ظالمانه دشمنان داشتیم، اما از افزایش کارهای تیمی هم نباید غافل شویم، زیرا هیچ کاری به تنهایی جلو نمی‌رود.

وی بیان کرد: افتتاح پژوهشگاه مشهد در ماه آینده و همزمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر یک اقدام بزرگ و شاخص بوده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌تواند الگویی موفق برای دیگر نقاط کشور در بحث ایجاد پژوهشگاه باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که موضوع پژوهش باید در تمامی برنامه‌های حوزه‌های بهداشت و درمان دیده شود، زیرا تا پژوهشی نباشد اقدام مناسبی در مسیر پیشگیری و درمان صورت نمی‌پذیرد، تاکید کرد: مشهد در حوزه پژوهش پیشتاز کشور است ما خواستار بهره‌گیری تمامی حوزه‌های دانشگاه‌ها از تجربیات حوزه پژوهش این دانشگاه هستیم، ما ۱۷ قرارداد در حوزه سلامت با کشورهای منطقه منعقد کردیم و در موضوع شانگهای هم به افتخارات ارزشمندی دست یافتیم.

یازمند حمایت ویژه مسئولان در مسیر رسیدن به موفقیت‌های بیش از پیش حوزه سلامت هستیم

در ادامه این نشست، دکتر محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های بالای پژوهشگرانمان نیازمند حمایت ویژه مسئولان در مسیر رسیدن به موفقیت‌های بیش از پیش حوزه سلامت هستیم.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به کسب رتبه نخست استان در تعداد برترین‌های پژوهشی شد

همچنین دکتر مجید غیورمبرهن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد امسال برای اولین بار است که در برترین‌های پژوهشی رتبه نخست استان کسب کرده و این دانشگاه رتبه‌های برتر ملی و بین‌المللی را دارد.

وی افزود: هدف ما این است که ایجاد ساختارهای لازم پژوهشی را با مساعدت و همکاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که پروژه شاخص این دانشگاه پژوهشگاه آن بوده که در حال ساخت است و به‌زودی به بهره‌برداری برسد، تاکید کرد: ما این پژوهشگاه را که بزرگترین، جامع‌ترین و کامل‌ترین پژوهشگاه کشور بوده را با وجود تمامی مشکلات اعتباری ساختیم و برای تکمیل تجهیزات موردنیاز آن خواستار حمایت مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم.

دکتر غیورمبرهن خاطرنشان کرد: ما در ایام اوج بحران کرونا اقدامات بسیارخوبی را در بحث پیشگیری و درمان داشتیم و تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته موجب تولیدات بسیار در هر دو حوزه شد و ما با وجود جمعیت زیاد حوزه تحت پوشش یکی از برترین عملکردهای کشور در بحث مبارزه با کووید ۱۹ داشتیم.

در این نشست دکتر آبنوس، دکتر حسین‌زاده، دکتر آوان، دکتر کریمی، دکتر ابراهیم‌زاده سوالات خود در موضوعات مسکن اعضای هیات علمی، پستاک، افزایش حقوق دانشجویان پسادکترا و ضریب k آنان، بودجه پژوهشی تخصیصی به اعضای هیات علمی و کسر ۵ درصد آن به عنوان مالیات، توسعه اقدامات پژوهش محور و فناور محور، تفویض اختیار مجوزهای مربوط به پارک‌های علم و فناوری سلامت، اختصاص وام کم بهره به نخبگان، محققان، اعتباربخشی تجهیزات پزشکی، پژوهشگران و فناوران، آموزش‌های پایه و بالین در موضوعات مختلف از جمله تروما، توسعه اقدامات رجیستری‌ها، مجوز آزمایشگاه رفرنس و کمک ویژه دولت در مسیر شرکت‌های دانش بنیان فناور تاکید کردند.

تفویض اختیار مجوزهای پارک‌های علم و فناوری سلامت مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب کشور را به دانشگاه‌های علوم پزشکی ساری، شیراز، مشهد و تبریز واگذار می‌کنیم

در این نشست دکتر یونس پناهی، معاون پژوهش و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: ما دنبال کارهای جزیره‌ای نیستیم و به همین جهت تاکید بر ایجاد پژوهشگاه‌ها داریم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاه‌های موفق کشور در ایجاد چنین مکانی بوده است.

وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم تقسیمات بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها یکسان بوده و از مسئولان دانشگاه‌ها خواسته شده تا بودجه پژوهشی را در یک حوزه دیگر هزینه نکنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم مالیات را حذف کنیم، اما به‌جای آن بر مبلغ بودجه تخصیصی می‌افزاییم تا جبران شود، گفت: ما همچنین باید بگوییم که تعریف جدایی برای حمایت‌های پژوهشی از مقطع پسادکترا نداریم، اما حمایت لازم را از آنان همانند دیگر مقاطع داریم، یکی از راه‌های جذب نخبگان به‌کارگیری آنان در قالب پسادکترا بوده، موضوعی که ضمن عدم خروج فرد از کشور، موجب ایجاد درآمدزایی بدون اختصاص بودجه دانشگاهی و همچنین فراهم آوردن ایجاد شرکت‌های فناور و دانش بنیان می‌شود.

دکتر پناهی تصریح کرد: ما تاکنون ۱۰ مجوز پارک علم و فناوری سلامت داده‌ایم که یکی از آنها مشهد بوده و آخرین مجوز صادره هم برای زاهدان بوده است، در شمال ساری، در شرق مشهد، در جنوب شیراز و در غرب تبریز از پتانسیل بالایی برخوردار هستند و تفویض اختیار مجوزهای پارک‌های علم و فناوری سلامت این مناطق را با موافقت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، ساری، شیراز و تبریز واگذار می‌کنیم.

وی تاکید کرد: ما مجوزهای پارک‌های علم و فناوری سلامت را بدون مالیات می‌دهیم، در حالی که پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اینگونه نیست.

دکتر پناهی خاطرنشان کرد: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پژوهشی از محل صندوق‌ها به پژوهشگران پرداخته شده است و ما به شرکت‌های مختلف از جمله ثامن مشهد اعلام کردیم که آمادگی کامل جهت همکاری با این شرکت‌ها در مسیر تامین نیاز پژوهشگران هستیم.

0014.jpg - 45.92 kB

0015.jpg - 48.13 kB

0016.jpg - 41.75 kB

0017.jpg - 54.13 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image