مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آغاز فعالیت کارگروه تغذیه در قالب طرح تحول آموزش اظهار داشت: کارگروه توسعه علوم تغذیه یکی از ماموریت های ویژه ای است که به مشهد محول شده است.
به گزارش وب دا، دکتر عبدالرضا نوروزی با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامههای تدوین یافته ای را برای تحول نظام آموزشی در نظر گرفته و در این رابطه50 کارگروه مرتبط تشکیل شده است گفت: یکی از مهم ترین کارگروه ها در این طرح، کارگروه توسعه علوم تغذیه بوده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مجری این ماموریت ویژه، برگزیده شده است.
با اجرای طرح آمایش سرزمینی، پذیرش دانشجو بر اساس نیاز انجام می شود
دبیر کارگروه تعالی علوم تغذیه از اجرای طرح آمایش سرزمینی و پذیرش دانشجو بر اساس نیاز منطقه خبر داد وگفت بر اساس این طرح توزیع نیروی انسانی دانش آموخته نیز بر همین اساس دنبال می شود. اکنون مشهد نیاز مبرمی به کارشناس تغذیه دارد، در حالیکه بسیاری از کارشناسان تغذیه در استان های دیگر بیکار مانده اند.
دکتر نوروزی همچنین با اشاره به فعالیت های کارگروه تغذیه در طرح تحول آموزش عنوان کرد: پس از برگزاری جلسه هم اندیشی با 22 دانشکده و گروه تغذیه فعال در سطح کشور و گروه های ذینفع مانند معاونت بهداشتی و درمان وزارت و انجمن تغذیه این نتیجه به دست آمد که 4 شاخه اصلی را در قالب برنامه استراتژیک رشته تغذیه ، آمایش سرزمینی، راه اندازی رشته های جدید و تخصصی تغذیه و بررسی کریکولوم های درسی این رشته پیگیری شود که این 4 کمیته زیرمجموعه های دیگری نیز دارند که فعالیت های مورد نظر را پیگیری می کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیرامون افتخارات پیشین این دانشگاه عنوان کرد: آنچه که سبب انتخاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای اجرای طرح تحول آموزش شد، افتخارات این دانشگاه در اجرای طرح ها و خدمات پیشین بود. طرح های موفقی همچون بررسی خدمات تغذیه ای در بیمارستان ها و تدوین استانداردهای خدمات غذایی بیمارستان های کشور توسط این دانشگاه انجام شده که توانسته شایستگی این دانشگاه در اجرای طرح های ملی را نشان دهد.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فضای آموزشی این گروه بیان کرد: باید دانست که در حوزه علوم تغذیه ای، دارای شرایط خاصی هستیم و نیاز به تکامل و دگرگونی در اصول آموزشی این رشته تحصیلی داریم. تغذیه، یکی از رشته های دانشگاهی جوان است که باید همراه با نظام بهداشت و درمان تحول یابد.
لزوم ایجاد شاخه های جدید علوم تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
وی پیرامون ایجاد ساز و کار برای تدریس رشته های زیر شاخه علوم تغذیه گفت: باید ساز و کاری فراهم شود تا رشته های زیر شاخه علوم تغذیه نظیر تغذیه بالینی و تغذیه ورزشی در دانشگاه های علوم پزشکی تاسیس شود. اکنون ۲۲ درصد از جوانان به باشگاه های ورزشی مراجعه می کنند؛ بی آنکه برنامه غذایی متناسب آنان ارائه شود.
دکتر نوروزی در زمینه دستاوردهای تحول در علوم تغذیه تاکید کرد: بیماری های غیرواگیر نظیر سکته های قلبی، چاقی، دیابت و فشار خون به شایع ترین بیماری ها تبدیل شده اند. در چنین شرایطی، آنچه که می تواند هزینه درمان این بیماری ها را کاهش دهد،توجه به مقوله تغذیه بیماران است که این مهم،بدون تحول در نظام آموزشی گروه های تغذیه میسر نیست.
دبیر کارگروه تعالی علوم تغذیه با اشاره به هزینه گزاف تامین غذای بیماران در بیمارستان ها افزود: بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، سالانه ۳۸ میلیارد تومان بودجه را صرف تامین غذای بیماران خود می کنند. همچنین هزینه سالانه تامین غذای بیمارستان های خصوصی، دولتی و وابسته به تامین اجتماعی و ارگان های نظامی، بیش از ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هزینه تامین غذای بیمارستان ها یک گردش مالی بزرگ است که متاسفانه تاکنون نظارتی بر روی آن صورت نپذیرفته است.
مشارکت دانشگاههای عضو کلان منطقه در کارگروه توسعه علوم تغذیه
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از مشارکت دیگر دانشگاه ها برای اجرایی شدن طرح تحول آموزش و آمایش سرزمینیخبر داد و افزود: با وجود آنکه رشته تغذیه تنها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدریس می شود،باز هم شاهد همکاری گسترده دانشگاه های کلان منطقه هستیم. در این میان دانشگاه های گناباد، اسفراین، سبزوار و نیشابور بیشترین همکاری را داشته اند.
دکتر نوروزی از پذیرش دانشجو رشته تغذیه در دانشگاه های سبزوار و نیشابور خبر داد و گفت: با توجه به وجود کارخانه های مواد غذایی در مجاورت این شهرستان ها،به زودی پذیرش دانشجوی رشته تغذیه در مقطع کارشناسی در دانشگاه های سبزوار و نیشابور انجام خواهد شد و این شهرستان ها، تبدیل به قطب رشته تغذیه خراسان رضوی می شوند.