رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این دانشکده دومین دانشکده پس از دانشگاه تهران است که در سه حوزه آموزش، پژوهش و درمان به خوبی فعالیت کرده است و به همت اعضای هیات علمی تاکنون توانسته 23 عنوان کتاب و 163 عنوان مقاله منتشر سازد.
دکتر یوسفی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه دانشکده طب ایرانی و مکمل از سال 89 با مصوبه شورای آموزشی دانشگاه شکل گرفت و سه گروه آموزشی در آن فعالیت دارند، گفت: طب ایرانی ، طب چینی و مکمل و گروه علوم دارویی در طب مکمل، رشته های این دانشکده را تشکیل می دهند، علاوه بر این در دو سال اول که هنوز شاکله دانشکده شکل نگرفته بود، دانشجوها به شکل مشترک با دانشگاه تهران آموزش می دیدند.
وی با بیان اینکه تاکنون یازده دوره دانشجو در این دانشکده پذیرفته شدند که مجموعا حدود 70 نفر دانشجو هستند ولی تقریبا نیمی از آنها دانش آموخته شدند و دوران تعهدات ضریب کا را می گذرانند خاطر نشان کرد: در حال حاضر پذیرش دانشجو در رشته طب سنتی و داروسازی سنتی انجام می شود اما اخیرا شورای گسترش اعلام کرد که در سال آینده نخستین دوره دانشجوی طب سوزنی پذیرش می شوند.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه 5 نفر در هر سال شرایط پذیرش دکترای تخصصی را کسب می کنند ، تصریح کرد: دانش آموختگان در حال حاضر در بیمارستان امام رضا(ع) به عنوان درمانگاه مرکزی و بیمارستان قائم(عج) در قالب کلینیک پذیرش بیمار دارندکه جدای از آن نیز یکی دیگر از همکاران در بیمارستان شریعتی مستقر شدندکه به شکل مستقل کار می کنند.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای وزارت بهداشت گسترش خدمات طب سنتی است، خاطر نشان کرد: علاوه بر بیمارستانها دانش آموختگان این دانشکده در شش سلامتکده که با الگوی مشارکتی راه اندازی شدند فعالیت می کنند، البته الگوی شکل گیری این سلامتکده ها به شکل مشارکتی بوده و دانشگاه صرفا یک مسئول فنی و مجوز در اختیار آنها قرار داده است و مابقی الزامات و پیش نیاز ها و مواد مصرفی و.. برعهده بخش خصوصی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سلامت کده های تختی، پردیس، توس، حکمت، ترنج، آل یاسین در دو شیفت ارائه خدمت می کنند، اظهار کرد: ویزیت پزشک و 56 قلم داروی گیاهی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است؛ اما در حوزه خدمات متاسفانه شورای عالی بیمه ، برای پوشش خدمات بیمه ای اقدامی صورت نداده است.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه طب سنتی یک مکتب درمانی است که دارای مبانی، اصول تشخیصی و درمانی است، گفت: در حوزه پیشگیری نیز با تکیه بر سبک زندگی فعالیت می کند، علاو ه براین عمده بیماران کسانی هستند که از طب رایج نتیجه دلخواه را کسب نکردند .
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: رویکرد وزارت بهداشت این است که در همه مراکز بهداشتی و سطوح دو سه خدمات طب سنتی تعریف شود، اما باید توجه کرد که طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان کار می کند اما در حوزه اورژانس ها ، عفونت های حاد، مراحل حادتروما ، کیس های جراحی و بدخیمی، چشم ، گوش وحلق و بینی طب رایج بیمار بهتر می تواند نتیجه بگیرد.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه از آنجایی که همه ورودی های دانشکده، پزشک هستند می توانند تشخیص دهند که برای کدام بیماری کدام رویکرد طبی می تواند مفید باشد، اظهار کرد: بعد از اقدامات تشخیصی اگر انتخاب درمانی خوبی در طب مکمل وجود داشت توسط پزشک طبابت می شود که بیشتر در حوزه بیماریهای مزمن و داخلی است.
وی با بیان اینکه در رشته طب سنتی شش عضو هیات علمی و 40 نفر دانشجو، ودررشته طب چینی و مکمل 5 نفر عضو هیات علمی و سال آینده سه نفر دانشجو جذب می شوند، گفت: گروه سوم که گروه علوم دارویی است فعلا دانشجو ندارد اما در دانشکده دارو سازی همکاری مشترک انجام می دهند.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری نشست های خوبی با معاونت بهداشتی برگزار شد که در نهایت مشهد یکی از ده شهرستانی بود که طرح اقدام خدمات طب سنتی ورایج را اجرایی کرد، گفت: این طرح در شهرستان چناران اجرایی شد و تعدادی از خانه های بهداشتی و بهورزان و پزشکان براساس محتوای آموزشی وزارت بهداشت آموزش دیدند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر جلسات آموزشی در حوزه پیشگیری و سبک زندگی در مراکز بهداشتی از سوی دانشکده برگزار می شود، عنوان کرد:23 عنوان کتاب و 163 مقاله که از این تعداد 80 مقاله گرید یک و مابقی گرید دو و پایین تر است از دستاوردهای پژوهشی این دانشکده است، علاوه بر این راه اندازی دوره کویکولار طب سوزنی، برگزاری دوره آموزشی هومیو پاتی، راه اندازی کلینیک هیپنوتیزم، ایجاد بانک اطلاعاتی و برگزاری دوره آموزشی سلامت معنوی، تدوین کوریکلوم فلوشیپ طب ایرانی، طراحی برنامه های آموزشی کوتاه مدت طب ایرانی، تدوین قرار دادهمکاری با عتبه علویه در نجف، از دیگر اقدامات این دانشکده است.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه چشم انداز دانشکده تابع سیاست های وزارت بهداشت است ، خاطرنشان کرد: افق های روشنی برای دانشکده طب سنتی ترسیم شده است, در همین راستا معاونت بهداشتی طرحی را برای خانه بهداشت در این حوزه فراهم می کند تا بستر برای ارائه خدمات آکادمیک فراهم شود زیرا در غیر این صورت زمینه برای حضور عطاری ها باز می شود.
وی گفت: اطلاع عمومی مردم و دانشگاهیان از خدمات آکادمیک حوزه طب سنتی ضعیف است بنابراین نیاز به اطلاع رسانی است تا بدانند این دانشکده می تواند اقدامات مشورتی و مشارکتی با سایر نهادها انجام دهد.