پزشکی


مدیر امور بیمارستانی وتعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری اظهار کرد: تمامی مراکز درمانی از ظرفیت کامل نظام ارجاع برخوردارند.

به گزارش وب دا، دکتر رضا وثوقی مقدم در نشست کمیته هم اندیشی نظام ارجاع با بیان اینکه30 درصد ظرفیت های بیمارستانی به موارد ارجاعی از برنامه سلامت خانواده اختصاص دارد خاطر نشان کرد: در یک سال گذشته بیشترین میزان ارجاعات در حوزه متخصصین زنان و متخصصین داخلی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در صورت استفاده مردم از نظام ارجاع بیش از 90 درصد هزینه ها توسط سازمان های بیمه گر و دولت  پرداخت می شود تصریح کرد: ارتقاء سیستم نظام ارجاع وارتباطات بین مراکز خدمات جامع سلامت با بیمارستان ها برای پذیرش بهینه از مهمترین برنامه هایی است که در معاونت درمان دنبال می شود.

کمیته هم اندیشی نظام ارجاع با حضور نمایندگان معاونت های درمان و بهداشت و  هم چنین نمایندگانی از بیمه های درمانی پایه،سازمان نظام پزشکی ومسئولین فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل سالن شورای معاونت درمان شهرک دانش وسلامت برگزار گردید.

90.jpg - 138.57 kB


97.jpg - 31.84 kBاستادیار گروه تغذیه بالینی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهای خانگی هم به لحاظ کیفیت و هم ارزش غذایی می‌تواند بر غذاهای رستورانی و آماده ارجحیت داشته باشد افزود: در مورد مواد غذایی که دچار کپک زدگی شده نیز باید توجه داشته باشیم که تمام محتوای شیشه یا بطری که مواد در آن کپک زده باید دور ریخته شود و اینکه صرفاً لایه‌ای از کپک زدگی را از روی مواد غذایی برداریم کافی نیست.

دکتر سارا موحد در گفتگو با وبدا به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی، ضمن طرح این سوال که ایمنی غذایی چیست؟ اظهار داشت: هرگونه فرایندی که از چرخه تولید تا مصرف، باعث بهبود کیفیت و کمیت غذا بشود و همچنین از بیماری‌های مرتبط با غذا و آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی و هرگونه فرایندی که سبب کاهش کیفیت غذا میشود ( اعم از کاهش ریز مغذی‌ها، درشت مغزی ها، املاح، پروتئین‌ها و.... ) جلوگیری کند، می تواند در تعریف ایمنی غذایی گنجانده شود.

وی افزود: در مواقعی ممکن است کیفیت غذا در زمان تهیه آن بالا باشد، اما به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی غذا، ارزش غذایی آن به شدت افت کند. از این رو هر فرد باید اصول ایمنی غذا را بداند و اطلاعاتش را در این خصوص افزایش دهد. همچنین تهیه مواد غذایی و مواد اولیه باید از مکان‌هایی که نسبت به آن اطمینان کامل داریم تهیه شود و تا حد ممکن غذا در منزل و به صورت غذای خانگی طبخ شود، چون ارزش غذایی و کیفیت بهتری نسبت به غذاهایی که در خارج از منزل و رستوران‌ها طبخ می‌شود خواهد داشت.

دکتر موحد ادامه داد: در سطح کلان تر، مراکزی همچون دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارند که باید آموزش‌ها و هشدارهای لازم را در خصوص آلودگی‌ها و بیماری‌های مرتبط با تغذیه به عموم جامعه ارائه کنند و آنها را با انواع آلودگی‌ها و مسمومیت‌هایی که ممکن است در اثر مصرف مواد غذایی دچار آن شوند، آشنا کنند. همچنین مسئولان دولتی بایستی تمهیدات و نظارت‌هایی را بر کارخانجات و مراکز تولید مواد اولیه و مواد غذایی داشته باشند.

اما در پاسخ به این سوال که سهم هر یک از ما در این زمینه چیست؟ باید گفت که در قدم اول موظفیم اطلاعاتمان را در مورد ایمنی غذا افزایش دهیم و بدانیم چه مواردی را در تهیه غذا و مواد اولیه و حین طبق غذا باید رعایت کنیم. یک بخش مهم، نگهداری مواد غذایی است؛ چه مواد پخته و چه خام. در این خصوص باید به فرزندانمان نیز آموزش‌های لازم را بدهیم و حتی در مواردی که فرزند ما قصد دارد حتی یک کیک را خریداری کند به او یاد بدهیم که چه نکات بهداشتی را باید در مورد آن در نظر داشته باشد. همچنین در مورد توجه به علامت استاندارد روی مواد غذایی و کیفیت بسته‌بندی آنها باید خودمان و فرزندانمان توجه لازم را داشته باشیم. میزان کمتری از مواد غذایی را طبخ و سعی کنیم از ماندن غذای پخته در یخچال جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: در مورد شستشوی سبزیجات خام نیز باید نکات ایمنی و بهداشت را رعایت کنیم و در شستشوی آنها سعی کنیم ابتدا سبزیجات را با آب کافی بشوریم و گل و لای آن زدوده شود و پس از آن با مواد گندزدا و ضدعفونی کننده سبزیجات را آغشته کنیم و پس از آن به خوبی شستشو دهیم، تا آلودگی‌های آن رفع شود. یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند به دنبال عدم شستشوی صحیح سبزیجات و میوه‌جات در بدن افراد ایجاد شود بیماری کیست هیداتیک است که می‌تواند به کبد و ریه آسیب وارد کند و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند. همچنین در مورد استفاده از تخته‌ای که گوشت خام یا مواد غذایی روی آن خرد می‌شود باید توجه داشته باشیم که قبل از هر بار استفاده شسته و بعد مواد غذایی روی آن خرد شود.

همچنین در مورد مواد غذایی که دچار کپک زدگی شده باید توجه داشته باشیم که تمام محتوای شیشه یا بطری که مواد در آن کپک زده باید دور ریخته شود و اینکه صرفاً لایه‌ای از کپک زدگی را از روی مواد غذایی برداریم کافی نیست. چون اصل سرطان زا بودن کبک ماده‌ای است که داخل آن آزاد می‌شود و از معدود مواردی است که سرطان زا بودن آن به صورت قطعی ثابت شده است.

وی با بیان اینکه مصرف غذاهای خانگی می‌تواند بهترین غذا برای افراد باشد گفت: به عنوان یک متخصص تغذیه تاکید می‌کنم که غذاهای خانگی از نظر کیفیت و ارزش غذایی برای مصرف افراد بهتر است و مادران باید سعی کنند،مواد غذایی را در داخل منزل تهیه کنند و تا حد ممکن از مصرف غذاهای رستورانی و بیرون از منزل اجتناب کنند.


28.jpg - 15.72 kBمتخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از دغدغه‌های امروز جامعه در حرکت نوجوانان و جوانان به سمت مصرف سیگار و قلیان بوده که این موضوع نگرانی‌ها را باید افزایش تعداد بیماران قلبی و عروقی در آینده بیشتر می‌کند.

دکتر هدیه علیمی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار و قلیان موجب افزایش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی سکته‌های قلی و مغزی می‌شود و در کنار آن خطر غلظت خون و افزایش فشارخون را به عنوان بیماری خاموش که خودش زیرفاکتور ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی بوده را دارد.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر میزان بیماران قلبی سرپایی و بستری که روزانه توسط متخصصان قلب و عروق مورد معاینه قرار می‌گیرند بیشتر شده و به طور متوسط می‌توان گفت که از هر 10 بیمار قلبی ویزیت شده حداقل 3 نفر از آنها سابقه مصرف دخانیات داشته‌اند.

فلوشیپ فوق تخصصی اکوکاردیوگرافی با بیان اینکه متأسفانه در کنار افزایش تعداد بیماران قلبی، سن این گروه از بیماران هم کم شده است، خاطرنشان کرد: در گذشته عمده بیماران قلبی در گروه سنی 50 سال به بالا بودند، اما امروزه افراد زیر 30 سال هم در این گروه از بیماران دیده می‌شوند، بیمارانی که مشکل تمام آنها دیگر تنها مرتبط به سوابق خانوادگی، اضطراب و استرس، فشارهای کاری و مسائل مالی نبوده و نیست و امروزه موضوع مصرف انواع دخانیات به‌ویژه سیگار و قلیان هم به آن اضافه شده است.

دکتر علمی تأکید کرد: یکی از دغدغه‌های امروز جامعه در حرکت نوجوانان و جوانان به سمت مصرف سیگار و قلیان بوده که این موضوع نگرانی‌ها را باید افزایش تعداد بیماران قلبی و عروقی در آینده بیشتر می‌کند و در راستای پیشگیری از این موضوع به والدین توصیه می‌کنیم که مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند تا که آلوده به دخانیات نشوند.

عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یک باور غلط دیگر در جامعه این است که عنوان می‌شود قلیان برای تفریحات و دورهمی‌ها استفاده می‌شود و خطری برای سلامت افراد مصرف کننده و حتی کسانی مصرف کننده نیستند و در معرض مستقیم دود قلیان و حتی سیگار قرار دارند تهدید کننده است و در این خصوص باید بگوییم که آسیب‌های قلیان اگر بیشتر از سیگار نباشد کمتر از آن نیست.

دکتر علیمی افزود: یکی دیگر باورهای نادرست در جامعه این است که برخی افراد می‌گویند سیگار و قلیان یک مسکن و آرام بخش است و ما در پاسخ به این افراد می‌گوییم که هر نوع ماده دخانی از جمله مواردی که نامشان ذکر شد نه تنها مسکن و مؤثر بر رفع درد و مشکل نیستند، بلکه زمینه ساز ایجاد مشکلات دیگر هم می‌شود و حتی ممکن است که درد همان نقطه را هم بیشتر کند.

وی گفت: هفته ملی بدون دخانیات فرصت بسیارخوبی جهت یادآوری آسیب‌های مرتبط با این حوزه بر قلب بوده تا که از بروز این آسیب‌ها جلوگیری شود و به تمامی کسانی سیگار، قلیان و دیگر مواد دخانی را مصرف می‌کنند توصیه بر ترک این مواد مضر و آسیب‌زا داریم تا که در آینده با مشکلات مختلف در حوزه‌ای مختلف از جماه قلب و عروق مواجه نشوند.


92.jpg - 14.12 kBرئیس بیمارستان طالقانی از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با راه‌اندازی بخش‌های اتاق عمل، دیالیز و سی تی اسکن ظرفیت خدمات‌رسانی این مرکز درمانی در این ۳ حوزه‌  ۲ برابر شد.

دکتر سعیده صباغ‌سجادیه در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: با حضور ویدیو کنفرانسی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد ۵ اتاق عمل با امکانات کامل به اتاق عمل‌های فعال بیمارستان طالقانی اضافه شد و مجموع این ‌اتاق‌ها با ۴ مورد قبلی به ۹ اتاق عمل رسید.

وی با اشاره به اینکه در یک اقدام شاخص دیگر راه‌اندازی دومین دستگاه سی تی اسکن بیمارستان طالقانی را داشتیم، دستگاهی که به‌روز، مدرن و متناسب با استانداردهای روز دنیا بوده است، بیان کرد: پیش از این روزانه بین ۵۰ تا ۶۰ بیمار پذیرش می‌شد و این عدد اکنون با فعال شدن دستگاه دوم ۲ برابر شده است؛ همچنین برنامه بعدی‌‌مان هم فعال شدن دستگاه ام آر آی بیمارستان طالقانی است و در تلاش هستیم تا که در هفته دولت این دستگاه فعال شود.

رئیس بیمارستان طالقانی ادامه داد: همچنین بخش دیالیز بیمارستان طالقانی با ظرفیت ۵ تخت در بیمارستان طالقانی فعال شد و در این بخش ظرفیت پذیرش روزانه ۵ بیمار سرپایی و همین تعداد بستری وجود دارد.

دکتر صباغ‌سجادیه در خصوص مبالغ هزینه شده برای راه‌اندازی بخش‌های سی تی اسکن، دیالیز و اتاق عمل ببمارستان طالقانی، گفت: برای سی تی اسکن ۱۶۱ میلیارد ریال، برای دیالیز ۶۰ میلیارد ریال و برای اتاق عمل ۳۰ میلیارد ریال هزینه شد و مجموع این ۳ بخش ۲۵۱ میلیارد ریال بوده که ۶۰ میلیارد ریال بخش دیالیز توسط خیر نیک‌اندیش حوزه سلامت تامین شد و ۱۹۱ میلیارد ریال مابقی هم که برای اتاق عمل و سی تی اسکن هزینه شد از محل اعتبارات دانشگاهی بوده است.

وی افزود: برنامه بعدی ما در کنار فعال شدن دستگاه ام آر آی، تجهیز اتاق عمل به دستگاه‌های تصویربرداری روز دنیا خواهد بود و امیدواریم که همزمان با راه‌اندازی ام آر آی این بخش هم تجهیز شود.

رئیس بیمارستان طالقانی ضمن گرامیداشت نام و یاد شهید جمهور، آیت الله رئیسی و هیئت همراه، تاکید کرد: در طول ۳ سال اخیر شاهد نگاه ویژه رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی به حوزه سلامت بودیم و در طی این مدت بیش ۱۰ پروژه بیمارستان طالقانی در بخش‌های اورژانس، اتاق عمل، آی سی یو، تصویربرداری، آزمایشگاه و پشتیبانی فعال شد و امیدواریم که راه پرافتخار این شهید والامقام به‌خوبی توسط رئیس جمهور بعدی ادامه یابد.


با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان اورژانس کشور از ۲۱ دستگاه موتورلانس در شهر مشهد رونمایی شد.

در جریان برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در پایتخت معنوی ایران، با حضور دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور از ۲۱ دستگاه موتورلانس با هزینه ای بیش از90 میلیارد ریال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد رونمایی شد.

این موتورلانس‌ها در تمامی نقاط سطح شهر مشهد به‌ویژه معابر شلوغ و پرترافیک به‌کارگیری می‌شوند تا که خدمت‌رسانی به‌موقع را در مواقع موردنیاز داشته باشند.

همچنین مبلغ 84 میلیارد ریال هم جهت تهیه و تامین تجهیزات پزشکی، AED، کیف احیا، مانیتورینگ و غیره با همکاری مشترک سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافته که این تجهیزات در حال تهیه است و در آینده‌ای نزدیک و پس با جذب نیروی انسانی تخصصی به بهره‌برداری می‌رسد.

موتورلانس یک ظرفیت پیشرو در رسیدن هرچه سریع‌تر بر بالین بیمار بوده و در زمان‌های شاخص همچون دهه آخر ماه صفر بسیار کارگشا است‌.

هزینه موتورلانس به مراتب پایین‌تر از پایگاه و خودرو بوده، تجهیزات سریع و مطمئنی که سرعت خدمات‌رسانی به بیمار را هم بسیار بالا می‌برد.

40.jpg - 103.38 kB

45.jpg - 105.28 kB

41.jpg - 121.16 kB

46.jpg - 121.04 kB

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image