غذا و دارو


توزيع کتابچه توصیه های غذایی و دارویی در سفر جهت سلامت مسافران و زائران معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شناسایی، امکان سنجی و اجرایی کردن فرآیندهای خدمتی که قابلیت انجام به صورت غیرحضوری را دارند دنبال می کند.

معاونت غذا و دارو به برنامه ریزی و اجرای ارتقاء فرآیندهای اولویت دار این حوزه؛ با توجه به احصاء و مستند سازی 100% فرآیندها در سال 92 و 93 می پردازد.

تدوین و جاری سازی چارچوب نظام تصمیم گیری مبتنی بر اطلاعات (با استفاده از ایجاد داشبوردهای مدیریتی برای فرایندهای اولویت دار مدیریت های تحت پوشش حوزه معاونت) نیز از دیگر اقدامات معاونت غذا و دارو در سال گذشته است.

این معاونت اقدام به تهیه برنامه های عملیاتی و اجرایی کردن 200 اقدام استراتژیک مربوط به سال‌های  93 تا 96 نموده است.

تهیه نرم افزار جهت ثبت، پیگیری و نظارت بر اجرایی شدن اقدامات استراتژیک و برنامه های عملیاتی مربوطه و اجرای برنامه عملیاتی کشوری در حوزه معاونت غذا و دارو از اقدمات دیگر این معاونت به شمار می رود.

معاونت غذا و دارو در ارزیابی انطباق سالیانه وزارت بهداشت با 1/5 درصد انحراف؛ رتبه بالایی را  در سطح کشور داشته است.

تدوین و اجرایی کردن شاخص‌های ارزیابی عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه

اجرای طرح‌های پژوهشی کاربردی بر اساس عناوین پژوهش‌های کاربردی اولویت دار، در بانک اطلاعاتی تدوین شده از برنامه های مهم این معاونت در کمیته آموزش و پژوهش است.

یکی از مهمترین موفقیت های این معاونت عقد تفاهم نامه های مشترک با گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی در راستای انجام پژوهش‌های کاربردی مشترک می باشد.

تدوین و اجراء برنامه استفاده از پتانسیل داوطلبین سلامت، آموزش و پرورش و دانش آموزان در راستای ارتقاء سطح آگاهی‌های جامعه نیز از دیگر تلاش های این معاونت در کمیته آموزش و پژوهش است.

کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو

ارتقاء نرم افزار پردازشگر نسخ (پورتال و سیستم جامع گزارشگر) از برنامه های معاونت غذا و دارو در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو می باشد.

این معاونت با تشکیل جلسات مستمر کمیته علمی تخصصی تجویز و مصرف منطقی دارو موفق شده است؛ تا میانگین اقلام تجویزی در نسخ را به 2.80  قلم رسانده و درصد بیماران دریافت کننده داروی تزریقی را به 34 و بیماران دریافت کننده آنتی بیوتیک را به  35 درصد کاهش دهد.

معاونت غذا و دارو موفق شده است تا در سال گذشته در خصوص همه شاخص های فوق ارتقاء یافته و به سطح مطلوب تری از میانگین کشوری دست پیدا کند.

این معاونت همچنین در به بکارگیری دانشجویان دستیاری داروسازی و همکاران فارغ التحصیل داروساز با توجه به اطلاع رسانی وسیع به بیماران و همکاران گروه پزشکی در راستای استفاده هرچه مناسبتر از ظرفیت سامانه 1490 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) موفق عمل کرده است.

بر این اساس سامانه 1490 جهت پیاده سازی طرح پاسخگویی 14 ساعته به سوالات دارویی در مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم فعال می باشد.

پیگیری مستمر نیازهای شیر خشک از طریق مکاتبه و تماس با سازمان غذا و دارو برای سهولت دسترسی ارباب رجوع، پیگیری شکایات از عطاری‌ها با هماهنگی سازمان‌ها و ارگان‌های مسئول مانند سازمان صنعت معدن و تجارت و پیگیری و تشویق داروخانه ها برای مشارکت بیشتر در ارائه فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل نیز در این معاونت پی گیری می شود.

سامان دادن به عطاری‌ها با انجام بازرسی از 300 عطاری

این معاونت اقدام به پیگیری منظم و حضور در جلسات مبارزه با قاچاق کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری و فرمانداری مشهد نموده و در ابتدای سال 96 بازرسی از 300 عطاری در سطح شهر را جهت ساماندهی به عطاری‌ها دنبال کرده است.

جاری سازی چارت جدید سازمانی با تفکیک شرح وظایف بین معاونت‌های غذا و دارو و تبدیل اداره تجهیزات پزشکی به مدیریت نظارت بر ملزومات و تجهیزات پزشکی استان نیز از شاخص ترین عملکردهای این معاونت در سال گذشته به شمار می رود.

ساخت ملزومات پزشکی برای اولین بار در استان

جاری سازی فرایند تفویض صدور پروانه، ساخت بعضی از ملزومات پزشکی استان برای اولین بار و صدور 33 مورد تمدید پروانه ساخت با کنترل و بازدیدهای تخصصیGMP  در سال گذشته نیز در این معاونت انجام می شود.

تدوین فرایند جلوگیری از رسوب ایمپلنت‌ها و پروتزها دراثر تغییر نمایندگی استان‌ها با صاحبان فرایند و خرید متمرکز بعضی از اقلام ست‌های جراحی بیمارستان‌های دانشگاه بطور متمرکز توسط این مدیریت نیز از شاخص عملکردهای معاونت غذا و دارو در سال گذشته به شمار می رود.

توسعه 220 متر مربعی فضای آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی

استانداردسازی و افزایش فضای آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی به میزان 220 مترمربع نیز از دیگر تلاش های این معاونت در سال گذشته به شمار می رود.

فضاسازی آزمایشگاهی و سکوبندی جهت آزمایشگاه‌های کنترل فرآورده های دارویی، آزمایشگاه سلولی مولکولی (مولکولار بیولوژی) جهت ارزیابی میکروارگانیسم های پاتوژن مواد غذایی و تشخیص تقلبات، تشخیص  گونه  حیوانی، فرآورده های تراریخته  GMO، آزمایشگاه  کنترل تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز در معاونت غذا و دارو در حال انجام است.

شروع مرحله مقدماتی طرح کلان بررسی آلاینده های مواد غذایی (زعفران و ادویه)، شرکت در طرح های کشوری PMS، طرح پایش سموم دفع آفات نباتی در صیفی جات، طرح بررسی کیفیت نان (از نظر جوش شیرین و نمک) و اجرای طرح ارتقاء تجهیزات تخصصی  آزمایشگاه مطابق آزمایشگاه های سطح یک کشوری به عنوان آزمایشگاه نمونه قطب شرق کشور در سال گذشته در این معاونت دنبال شد.

خرید تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی و خریداری تجهیزات تخصصی بخش مولکولار بیولوژی

معاونت غذا و دارو در سال گذشته اقدام به خرید تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی شامل: هموژنایزر آزمایشگاهی، سانتریفوژ یخچال دار، DG Block، لاکتو اسکن، انکوباتور CO2،  کلنی  اسکن scan400،  یخچال  آزمایشگاهی و فریزر-30  آزمایشگاهی، دستگاه سوکسله اتومات و اتوانژکتور اتوماتیک، کوره  آزمایشگاهی، نمک سنج  آزمایشگاهی، گراویمتریک دایلوتر، فلکسی پمپ  و بگ میکسر، اسپیدی بریدی نموده است.

خرید تجهیزات تخصصی بخش مولکولار بیولوژی (هود لمینار کلاس2، ورک استیشن PCR، ایلامینیتور UV، مینی فیوژ، نانو اسپکتروفتومتر، ترموشیکر، ترمومیکسر، میکروسانتریفیوژ یخچال دار، ترمال سایکلر PCR، RT-PCR ، فریزر آزمایشگاهی-86) نیز در این معاونت انجام شده است.

خرید تجهیزات تخصصی کنترل فیزیکی فرآورده های دارویی شامل سختی سنج، دیسلوشن، دیس  اینتگریشن، فرایابیلیتی، ترازوی آنالایتیکال، کارل فیشر، تیتراتور، گاز کروماتوگرافی  GC، HPLC نیز در معاونت غذا و دارو انجام شده است.

افزایش تعداد گزارشات ADR 

تدوین و اجرای برنامه اطلاع رسانی دارو و اجرای برنامه دقیق ADR در کلیه بیمارستان های دولتی و خصوصی و شبکه های بهداشت و درمان تابعه نیز از دیگر اقدامات موفق معاونت غذا و دارو است به گونه ای که تعداد گزارشات ADR را به 100% افزایش داده است.

اجرای برنامه ملی پایش باقیمانده آفت کش ها و سموم در محصولات کشاورزی و باغی، اجرای برنامه ملی پایش مواد غذايي، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه  (PMS) بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو نیز از دیگر تلاش های این معاونت به شمار می رود.

معاونت غذا و دارو درجه بندی واحد های تولیدی غذايي، آرایشی و بهداشتی تحت پوشش دانشگاه را توسط تکمیل چک لیست ارزیابی برنامه های پیشنیازی (PRPS) انجام و پایش و پالایش برچسب فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و تولید را دنبال می کند.

بازديد ادواري از فرآورده‌های موجود در انبارهای گمرکات از جمله دوغارون و سرخس به منظور ترخیص محصولات وارداتی، صدور گواهی بهداشت محصولات صادراتی و تدوین و اجراي برنامه ارزيابي و ساماندهی مراکز توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی از جمله تلاش های این معاونت می باشد.

برگزاری دوره آموزشی«آشنایی با مبانی حلیت و طهارت»

این معاونت همچنین اقدام به برگزاری دوره آموزشی«آشنایی با مبانی حلیت و طهارت» برای مسئولین فنی واحدهای تولیدی تحت پوشش دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب 9 کشوری کرده است.

پيگيري قاچاق کالا و انجام بازديدهاي مشترک کارشناسان مدیریت نظارت بر موادغذايي، آرایشی و بهداشتی و کارشناسان صنعت، معدن و تجارت از مراکز عرضه فرآورده های آرایشی و بهداشتی و انجام اقدامات قانوني لازم در خصوص محصولات غيرمجاز نیز از برنامه های مهم معاونت غذا و دارو به شمار می رود.

تشکيل کميته هاي فني و قانوني بهره برداري، مسئول فني، ساخت، شناسه نظارت کارگاهي و صدور، تمديد يا اصلاح مجوزهاي بهداشتي (پروانه هاي بهره برداري، مسئول فني، ساخت، ساخت صادرات، ساخت تولید قراردادی، ساخت تولید قراردادی صادرات، مجوزهاي موردي شامل تغيير وزن و نوع بسته بندي، تغيير نام محصول يا مؤسسه، شناسه نظارت تولید کارگاهي) از دیگر برنامه های شاخص معاونت غذا و دارو می باشد.

ساماندهی و صدور مجوزهاي بهداشتي جهت انبارهای نگهداری فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی، بهره برداری از سامانه الکترونيکي مدیریت نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي و برگزاری کارگاه آموزشی تلفیق دارویی نیز در این معاونت دنبال می شود.

ایجاد سامانه کمبودهای داروئی (سی کد) و یکپارچه سازی گزارش کمبودها، راه اندازی سامانه داروهای مخدر (رایورز)، صدور مجوز تاسیس داروخانه جهت ایثارگران واجد شرایط ( فرزندان معزز شهدا و جانبازان 70% به بالا ) و ارتقاء نظارت زنجیره سرد داروهای توزیعی توسط شرکت پخش فرآورده های سلامت محور نیز در این معاونت انجام می گردد.

تدوین شیوه نامه یکسان سازی برخورد با تخلفات داروخانه های تحت پوشش

اجرای  نظام تشویق موسسین و مسئولین فنی داروخانه های تحت پوشش دانشگاه، تدوین شیوه نامه یکسان سازی برخورد با تخلفات داروخانه های تحت پوشش، ارتقاء و استاندارد سازی یخچال‌های مورد استفاده در داروخانه های بیمارستانی و اجرای برنامه مدیریت داروهای استراتژیک نیز از دیگر تلاش های این معاونت است.

این معاونت اقدام به افزایش تعداد بازرسی های مراکز درمان سوء مصرف مواد شهرستان مشهد، تدوین آئین نامه و ایجاد واحد مدیریت ساماندهی امور داروخانه های بیمارستانی (سماد) دانشگاه کرده است.

بررسی 10 قلم داروی پرمصرف در بیمارستان امام رضا (ع)

تدوین و راه اندازی واحدDUE  دانشگاه و بررسی 10 قلم داروی پرمصرف در بیمارستان امام رضا (ع)، بروز رسانی امحاء پوکه های داروهای مخدر با خرید دستگاه جدید و خرید و نصب نرم افزار جدید برای مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد مخدر و الکل نیز در معاونت غذا و دارو پی گیری می شود.

تدوین و اجرای طرح ساماندهی پرسنل داروخانه های سطح شهر مشهد به صورت پایلوت، اجرای طرح مپینگ کدهای دارویی در بیمارستان های دانشگاه و تدوین و اجراء برنامه برون سپاری فرآیندهای امور داروخانه ها به انجمن داروسازان نیز در معاونت غذا و دارو در حال انجام می باشد.

اجرای طرح پایلوت نظام تشویق داروخانه ها و مسئولین فنی آن‌ها، پی گیری تفکیک حساب های دارویی از درمان در بیمارستان‌های دانشگاه و برنامه ریزی و تهیه فارماکوپه تخصصی دارویی بیمارستان‌های دانشگاه از دیگر برنامه های این معاونت است.

ارسال شیر خشک‌ها از طریق پست برای بیماران

تدوین وظایف، تأمین منابع و استقرار اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی و سنتی، مکمل و شیرخشک در معاونت غذا و دارو و ثبت نام بیماران متابولیک در سامانه حامی برای دریافت شیر خشک های رژیمی (ارسال شیر خشک‌ها از طریق پست برای بیماران) به جد در معاونت غذا و دارو در حال انجام است.

 


معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از نحوه ارائه خدمات و نظارت ها در طرح بسیج سلامت نوروزی،بازدید به عمل آورد.

به گزارش وب دا؛ در راستای نظارت بر نحوه ارائه خدمات در ایام تعطیلات نوروز به زائران و مجاوران بارگاه حضرت ثامن الحجج(ع) ،معاون غذاودارو،دبیر کمیته خدمات سفر،مدیر نظات بر مواد غذایی؛آرایشی و بهداشتی و هیات همراه از داروخانه های بیمارستانی؛شبانه روزی و روزانه سطح شهر مقدس مشهد،واحدهای توليد و توزيع محصولات غذایی؛آشاميدني؛آرايشي؛بهداشتي و ... بازدید به عمل آوردند. 

دکتر عباس اخگری،معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن قدردانی از تلاش های فعالان عرصه سلامت در ایام تعطیلات نوروز گفت:به منظور تامین سلامت،تشدید نظارت بر ارائه خدمات دارویی و کیفیت محصولات پر مصرف ايام نوروز از جمله فرآورده های گوشتی با قدرت فساد پذیری بالا؛فرآورده های آردی،کیک،کلوچه،بیسکویت،شيريني و ... ؛فرآورده های آجيل؛خشکبار؛شکلات و ... تامین دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی در ایام تعطیلات نوروز،طرح نظارتی بسیج سلامت نوروزی معاونت غذاودارو دانشگاه از ابتدای اسفند ماه سال 96 آغاز و تا نيمه فروردين ماه سال 97 به اجرا در آمد.

معاون غذاودارو دانشگاه، خاطر نشان کرد: تيم هاي بازرسي معاونت غذاودارو  بصورت روزانه و در بازه های زماني تعيين شده از داروخانه های بیمارستانی؛شبانه روزی و روزانه سطح شهر مقدس مشهد و مراکز توليد و توزيع محصولات غذایی،آشاميدني،آرايشي،بهداشتي و بویژه فرآورده های غذایی فسادپذیر، بازديد فني و بهداشتي به عمل آورده و اقدامات قانوني در خصوص واحدهاي متخلف و غير مجاز انجام خواهد پذیرفت.

وی  از 762 مورد،بازرسی از داروخانه ها و 104 مورد،بازرسي از واحدهاي توليد مواد غذایی؛آشاميدني؛آرايشي؛بهداشتي در طرح بسیج سلامت نوروزی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد،خبر داد.

دکتر اخگری،اظهار داشت: تیم سلامت معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد،امیدوار است با تشدید نظارت ها در ایام تعطیلات نوروز،دغدغه مردم و بویژه زائران و مجاوران بارگاه حضرت ثامن الحجج(ع) را در حوزه سلامت،مرتفع ساخته باشد.

در پایان این بازدید،معاون غذاودارو تاکید کرد: در راستای هماهنگی های صورت گرفته، تدابیر لازم جهت تامین دارو و ملزومات مورد نیاز و بویژه داروهای حیاتی،اورژانسی،اتاق عمل و سرم توسط بیمارستان ها و مراکز درمانی به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات به مردم ،اتخاذ و لذا با هرگونه ارجاع بیماران جهت تامین دارو و ملزومات به خارج از مراکز درمانی و بیمارستان ها که مغایر با قوانین و دستورالعمل های طرح تحول نظام سلامت است، برابر قوانین و مقررات برخورد جدی توسط معاونت غذاودارو دانشگاه صورت خواهد پذیرفت.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  به همراه دکتر سید مرتضی احتشام فر از چند کارخانه تولید مواد غذایی و چند داروخانه شبانه روزی در سطح شهر مشهد بازدید کرد.

به گزارش وب دا؛ در این بازدیدها که نیمی از روز به طول انجامید دکتر اخگری از واحدهای مختلف داتشگاه مستقر در ستاد نوروزی، چندین کارخانه تولید موادغذایی و لبنی، مرکز خدمات جامع سلامت شاندیز، شبکه بهداشت و درمان شهرستان طرقبه و شاندیز و داروخانه های شبانه روزی سطح شهر دیدن کرد.

وی ضمن تاکید بر سلامت مواد غذایی و بالا بردن کیفیت تولید این مواد با ارائه گل و شیرینی سال نو را به تولید کنندگان مواد غذایی و تلاش گران عرصه بهداشت، درمان و سلامت تبریک گفت.

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.


مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف کنندگان برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی ارزان قیمت با نام های تجاری ناشناخته که از مبادی غیر مجاز وارد کشور می شوند و برچسب اصالت و سلامت را ندارند باید دچار شک و تردید شوند.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در گفت و گو با وب دا؛ بیان داشت: نظر به اینکه قابلیت مصرف انسانی اقلام سلامت محور از نظر علمی و فنی منحصرا منوط به اطلاع دقیق از وضعیت تولید در کارخانه با احراز شرایط قابل قبول جهت تولید و مسیر حمل و نقل و نگهداشت توزیع و عرضه است لذا ضروری است مصرف کنندگان برای خرید اقلام ارزان قیمت و یا نام های تجاری ناشناخته که از مبادی غیر مجاز وارد کشور می شوند و برچسب اصالت و سلامت را ندارند باید دچار شک و تردید شوند.

وی اذعان داشت: این تردید بر این اساس است که احتمال هرگونه تقلب و یا فساد در تولید این اقلام و یا تشکیل مواد سمی و خطرناک و یا مواردی نظیر بیوتروریسم در تولید آنها وجود دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در خصوص تخفیف و حراج و فروش فوق العاده همه واحدهای صنفی کلیه امور آن (میزان تخفیف و تعداد حراج در سال و مجوزها) بر اساس قانون نظام صنفی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوزهای مربوطه را صادر و بازرسی توسط اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه کنترل می گردد و معاونت غذا و دارو صرفا در مورد کیفیت و شرایط عرضه کالا اظهار نظر می نماید.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: درنهایت ذکر این نکته ضروری است که حراج و تخفیف همیشه وجود دارد؛ اما نیاز واقعی به اقلام نکته مهمتری است که باید مد نظر قرار گیرد. معمولا در تخفیف و حراج یک حس نیاز کاذب در افراد بوجود می آید که اگر منطقی کنترل نشود به سمت مصرف زدگی پیش خواهد رفت و سودجویان ممکن است از این گونه فرصت ها استفاده و خطراتی برای سلامتی افراد ایجاد شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، با همکاری سازمان صنعت و معدن و تجارت و پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز از کلیه انبارها و فروشگاه های عرضه این اقلام بازرسی های مشترک بصورت مستمر انجام می گیرد.

دکتر اسماعیل زاده تاکید کرد: در همه بازرسی ها کلیه اقلام از لحاظ داشتن شماره پروانه بهداشتی ساخت (برای اقلام تولید داخل) و برچسب اصالت و سلامت (برای اقلام وارداتی)، تاریخ انقضا و شرایط نگهداری مورد بررسی قرار گرفته و اقلام فاقد مجوز قانونی یا تاریخ انقضا گذشته جمع آوری و اقدامات قانونی لازم در این خصوص صورت پذیرفته است.

وی متذکر شد: قابل به ذکر است در خصوص مراکز عرضه این گونه محصولات که بصورت گسترده تری فعالیت می کنند این معاونت با همکاری سایر دستگاه ها و سازمان های مرتبط بصورت ویژه نظارت خود را انجام می دهد.

 


مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کنترل، تولید و عرضه کلیه اقلام سلامت محور (آرایشی، بهداشتی، دارو، غذایی، آشامیدنی و تجهیزات پزشکی) از جمله فرآورده های آرایشی و بهداشتی یکی از وظایف وزارت بهداشت می باشد.

دکتر اسماعیل زاده در گفتگو با وب دا ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد این نظارت ها از مواد اولیه در سطح تولید، تولید و فرآوری محصولات، بسته بندی، انبارداری و عرضه در فروشگاه های سطح شهر بصورت مستمر در طی سال توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو انجام می شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نظر به اینکه غالب فرآورده های آرایشی و بهداشتی وارداتی می باشند؛ به منظور حصول اطمینان مصرف کننده از سلامت کالا، سازمان غذا و دارو مدتی است نسبت به طراحی و پیاده سازی نظام رهگیری و اصالت کالا اقدام کرده است.

دکتر اسماعیل زاده تاکید کرد: برچسب اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور برای اقلام وارداتی و با هدف حفظ و ارتقا سطح سلامت مردم و شناسایی کالای سلامت محور مورد تایید از کالای غیر مجاز و ایجاد فضای امن و مطمئن جهت مصرف کننده روی کالاهای سلامت محور الصاق می گردد.

وی اضافه کرد: برچسب ها صرفا یک هولوگرام تبلیغی نیستند و بدون استعلام  هیچ ارزشی ندارند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: مردم و همشهریان باید توجه داشته باشند که هنگام خرید اقلام سلامت محور وارداتی، باید برچسب اصالت و سلامت سازمان غذا و دارو بر روی تک تک اقلام الصاق شده باشد و از طریق یکی از راه های زیر مورد راستی آزمایی قرار گیرد.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: با ارسال پیامک به سامانه 20008822 پس از خراشیدن لایه پوشاننده ( ارسال شناسه 16رقمی و دریافت پاسخ) پاسخی حاوی نام شرکت توزیع کننده، نام فرآورده، سری ساخت، تاریخ انقضا ارائه می شود؛ که بایستی با مشخصات روی فرآورده مطابقت داشته باشد.

وی افزود: مراجعه به سایت www.ttac.ir و ورود به قسمت استعلام کد رهگیری و سپس  ارسال UID و یا شناسه 16رقمی زیر لایه پوشاننده و دریافت پاسخ؛ که پاسخ به صورت تایید و یا فرآورده تقلبی ظاهر می شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: استفاده از نرم افزار بارکد خوان کنترل اصالت توسط تلفن همراه از Google play-Iran apps- و دانلود از سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به www.v-drug.mums.ac.ir نیز از دیگر راه های شناسایی اقلام آرایشی و بهداشتی تقلبی از اصل است.

دکتر اسماعیل زاده متذکر شد: در صورتی که اصالت فرآورده با یکی از راه های فوق محرز نشد به احتمال زیاد کالا دارای برچسب تقلبی است و از مصرف آن باید خودداری شود و در صورت تایید استعلام محصول و انطباق داده ها با محصول مورد نظر می توان آن را خریداری و مصرف کرد.

وی بیان داشت: نکته مهم در خصوص تاریخ انقضای محصول این است که باید دوره مصرف فرآورده مد نظر قرار گرفته و با تاریخ انقضای آن مطابقت داده شود. در صورت هرگونه مغایرت در شهرستان ها به شبکه های بهداشت و درمان و در مشهد به اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی مراجعه شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image