غذا و دارو


مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: هماهنگی و برنامه ریزی های لازم برابر با اولویت های سازمان غذا و دارو در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا انجام شده است و نسبت به اجرای آن ها بصورت ویژه در ایام بزرگداشت روز جهانی غذا اقدام خواهد شد.

علی اصغر اسماعیل زاده در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص اهمیت روز جهانی غذا و سلامت غذا در زندگی، گفت: غذا  مهمترین نیاز اولیه جوامع انسانی و تضمین امنیت غذایی؛ از ضروری ترین اصول محافظت از سلامت جامعه است.

وی ادامه داد: هدف سازمان جهانی بهداشت، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان، ایجاد امنیت غذایی و مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف است.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، مشهد تاکید کرد: بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، روز جهانی غذا است و این روز به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده است.

دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر اینکه روز جهانی غذا روزی نمادین جهت پاسداشت رسالت و اهداف سازمان غذا و دارو در کشور است، گفت: شعار روز جهانی غذا  در سال 2017 تحت عنوان «تغییر آینده مهاجرت، سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» در راستای رسالت سازمان جهانی بهداشت مبنی بر بالا بردن آگاهی عموم مردم جهان بوده است.

 وی اضافه کرد: محوریتی که وزارت بهداشت به عنوان شعار روز جهانی غذا به صورت ملی در نظر گرفته است «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» است. 

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بر محوریت برنامه های سازمان غذا و دارو با عناوین کاهش مصرف قند، نمک و چربی، نشانگرهای رنگی تغذیه ای، برچسب اصالت و سلامت، مبارزه با قاچاق کالا و ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت و نشان حلال تاکید کرد.

دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان ساخت: مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هماهنگی و برنامه ریزی های لازم را برابر با اولویت های سازمان غذا و دارو در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا انجام و نسبت به اجرای آن ها بصورت ویژه در ایام بزرگداشت روز جهانی غذا اقدام می نماید.

وی افزود : ضمن اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال جاری میزبان دوازدهمین نشست مدیران نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی مناطق یازدگانه کشور با حضور مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی، مدیر کل راهبری، پایش و امور استان ها و جمعی از مدیران، مسئولان ،کارشناسان سازمان غذاودارو  و... بوده است.

 مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در راستای برنامه عملیاتی سازمان غذاودارو، ارتقاء شاخص های ایمنی و سلامت با هدف کاهش بروکراسی اداری و رفع موانع تولید و تسهیل صدور مجوزهای بهداشتی به عنوان یکی از الزامات رونق تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی تبیین شده است.

دکتر اسماعیل زاده بر پیشبرد این سیاست‌ها با تکیه بر توان و تجربه داخلی به منظور ایجاد وحدت رویه اشاره کرد و گفت: با توجه به ویژه برنامه های ابلاغی سراسری روز جهانی غذا توسط سازمان غذا ودارو؛ مدیریت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشست های هم اندیشی را با مدیران نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاههای قطب 9 کشوری برگزار کرد.

وی ادامه داد: در این نشست ها ضمن تاکید بر سیاست های سازمان غذا و دارو و برنامه های ویژه این روز، نقطه نظرات اعضا و نحوه همکاری دانشگاه ها در اجرای برنامه های کلان منطقه قطب 9 کشوری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری همایش روز جهانی غذا توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبرداد و گفت : در سال جاری نیز تلاش و تمرکز حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی با تاکید بر ایمنی مواد غذایی، درج نشانگر های رنگی تغذیه ای و اخذ نشان ایمنی و سلامت بوده  است.

دکتر اسماعیل زاده اضافه کرد: به نحوی که سطح کیفی اکثر محصولات استان مناسب و در سطح ملی و بین المللی مطرح بوده است.

وی تاکید کرد: در این همایش معرفی واحدهای برتر و ارتقا یافته تولید کننده مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که در راستای ارتقا محصولات به سمت ایمنی و سلامت بیشتر نظیر تلاش در جهت کاهش مصرف نمک، قند، چربی و اعمال ابتکاراتی در این زمینه گام برداشته اند در دستور کار قرار دارد.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در ادامه نیز اقدام به معرفی مسئولین فنی برتر که جایگاه ویژه ای در حفظ و ارتقا سلامت محصولات دارند با بررسی مدارک و مستندات آنها برابر با چک لیست های ممیزی تدوین شده خواهیم کرد.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: جلسات مشترکی نیز با صاحبان صنایع و متولیان سلامت در راستای تاکید بر اهمیت نقش غذا در تحول انسان ها، جوامع و اقتصاد با حفظ کیفیت و نوع بهینه محصولات تولیدی توسط مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی تشکیل می شود.

وی  ضمن اعلام حضور مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو مشهد در نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان که همگام با همایش ملی روز جهانی غذا در تهران برگزار گردیده است، عنوان کرد : مشارکت در برپایی سایر غرفه های نمایشگاه با ارائه توانمندی های این حوزه در قالب فعالیت های اعلام شده توسط سازمان غذا و دارو نظیر نشانگرهای رنگی تغذیه ای و .. و برپایی غرفه حلال به عنوان نماینده دانشگاه های کل کشور نیز انجام شده است.


ویژه برنامه های گرامیداشت هفته جهانی غذا به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا می شود.

به گزارش وب دا، در راستای اجرای هرچه باشکوه تر برنامه های هفته جهانی غذا (16اکتبر) و دستورالعمل سازمان غذاودارو،نشست هم اندیشی و تشریح برنامه های گرامیداشت هفته جهانی غذا با حضور مدیران نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی مشهد،بیرجند،بجنورد،سبزوار،نیشابور،گناباد،تربت حیدریه،تربت جام و اسفراین به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد(دبیر کلان منطقه9 کشوری)برگزار شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شعار سال جاری روز جهانی غذا مبنی بر " تغییر آینده مهاجرت،سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی" گفت: برنامه های هفته جهانی غذا با محوریت کاهش مصرف قند؛نمک و چربی،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی موضوعات مرتبط با ایمنی غذا از جمله نشانگرهای رنگی تغذیه ای،برچسب اصالت،مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، نشان ایمنی ، سلامتی وحلال برگزار می شود.

دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: نشست خبری معاون غذا و داروی دانشگاه با اصحاب رسانه،صرف صبحانه سلامت در نشست هیات رئیسه دانشگاه و کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان،برپایی غرفه دستاوردها با محوریت فرآورده های حلال در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا در محل سالن همایش های صداوسیما و همچنین نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان،توزیع صبحانه سالم با مشارکت آموزش و پرورش،مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی،اطلاع رسانی و آموزش کارکنان دانشگاه؛دانشجویان؛رابطین بهداشت؛اصناف؛اتحادیه ها از جمله برنامه هایی است که در این هفته برگزار می شود.

در پایان این نشست مقرر شد تمامی معاونت های غذا و داروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی بیرجند،بجنورد،سبزوار،نیشابور،گناباد،تربت حیدریه،تربت جام و اسفراین سلسله برنامه های اعلام شده را اجرا و گزارش اقدامات انجام شده را به معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال نمایند.

24 لغایت 30 مهر ماه هفته جهانی غذا نام گذاری شده است. 


دوره آموزشی توجیهی نرم افزار HIX ویژه کارشناسان معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا، دوره آموزشی " نرم افزار HIX " ویژه کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی؛ مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک روز برگزار گردید.

در راستای اجرای طرح سامانه کشوری ثبت نمونه های آزمایشگاه های کنترل غذاودارو در سیستم HIX، دوره آموزشی توجیهی نرم افزار HIX با محوریت آشنایی مدیران و کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی؛ مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری با سامانه کشوری ثبت نمونه های آزمایشگاه های کنترل غذاودارو و ... طی یک روز به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا در آمد.

 


نشست صمیمانه دبیران اجرایی و علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی برگزار گردید.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: در راستای لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال،انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، برگزاری هرچه پربارتر اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)،آذر ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دیداری با دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی به عمل آمد.

دکتر صابری افزود: در این دیدار، دبیران علمی و اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف و محورهای این همایش از جمله شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال، اقتصاد فرآورده های حلال پرداختند.

دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با اشاره به حضور ۳۰ سخنران علمی غیر ایرانی در این همایش، یادآور شد: تلاش می شود تا  با پذیرش مقالات به توسعه علم در این حوزه کمک کنیم. در این راستا ۱۴ میهمان ویژه که از نظریه پردازان و متخصصان برجسته حوزه حلال در جهان به شمار می روند در کنگره حضور خواهند داشت.

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به پتانسیل و تاثیرگذاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا گفت: تلاش داریم تا در مشهد یک آزمایشگاه تخصصی حلال راه اندازی کرده؛ تا خلاء نپرداختن به این موضوع در فضای حوزوی و دانشگاهی تا حدودی مرتفع شود.

دکتر سید محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش با اشاره به حضور جدی اعضاء کمیته علمی متشکل از حوزه، دانشگاه، مراکز مرتبط در استان و کشور از جمله موسسه موضوع شناسی قم و مرکز تحقیقات حلال سازمان غذاودارو و ... در این همایش، بیان داشت: در پیش نشست های برگزار شده اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال بر این نکته اذعان که ایران به عنوان کشوری مسلمان  باید نسبت به ماهیت، حلیت و حرمت افزودنی ها وارد شود. ضمن این که معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،نظارت خوبی در این حوزه خواهد داشت.

وی افزود: ورود حوزه های پژوهشی، مراجع عظام و تقلید، پژوهشگران حوزوی و پژوهش و فناوری خصوصا در مسئله موضوع شناسی به ما کمک خواهد کرد تا در زمینه اقتصاد مقاومتی، ایران نیز سهمی از حوزه تجارت غذای حلال داشته باشد، حوزه ای که امروزه بیشتر در اختیار کشورهایی چون مالزی، تایلند و ترکیه قرار دارد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: در سفر به جزیره قشم و بازدید از مجهزترین آزمایشگاه حلال در کشور شاهد اتفاقات بسیاری خوبی در حوزه پژوهش و فناوری بودیم که نشان می دهد از نظر پژوهشی پیشرفت های بسیار خوبی در حال انجام است.

شایان ذکر است در این نشست صمیمانه، دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی به ضرورت برگزاری این همایش به منظور گسترش بحث حلال در سطح جامعه تاکید و به منظور بالا بردن سطح کیفی همایش بیاناتی ایراد نمود.

 

 


درسه ماهه نخست امسال یک هزار و 151 پروانه ساخت،بهره برداری و مسئول فنی در کمیته فنی و قانونی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به برگزاری  نشست های کمیته فنی و قانونی این معاونت گفت: به منظور بررسی و صدور پروانه های بهداشتی ساخت اقلام مشمول قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و‌ در راستای دستورالعمل اجرایی ساخت،ورود مواد‌غذایی،آشامیدنی،آرایشی‌و بهداشتی، در سه ماهه اول سال جاری، سلسله جلسات کمیته فنی و قانونی معاونت غذاوداروی دانشگاه با حضور معاون غذا‌‌و‌دارو،مدیر نظارت بر مواد‌‌غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه،جمعی از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد‌‌غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت‌های غذ‌او‌داروی دانشگاه/دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد، بیرجند، نیشابور، تربت حیدریه،گناباد،مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی معاونت غذا و دارو، تعدادی از اعضا هیات علمی دانشکده بهداشت،نمایندگانی از واحدهای تولیدی و مسئولان فنی برگزار که طی این سلسله جلسات، بیش از یک هزار پروانه ساخت،بهره برداری و مسئول فنی مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.

دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: از این تعداد پروانه بررسی شده 858 مورد پروانه ساخت، 168 مورد پروانه بهره برداری و 125 مورد پروانه مسئول فنی بوده است.  

شایان ذکر است: کمیته فنی و قانونی به منظور بررسی و تصمیم گیری در خصوص صدور،تعلیق و ابطال پروانه های بهداشتی تولید،نگهداری،ورود مواد و فرآورده های غذایی،آشامیدنی،آرایشی‌و‌بهداشتی و همچنین مشورت، همکاری فنی درخصوص ضوابط و دستورالعمل های اجرایی مربوط به مواد خوردنی،آشامیدنی،آرایشی‌و‌بهداشتی، مکمل های غذایی و رژیمی تشکیل شده است.

نشست کمیته فنی و قانونی معاونت غذ‌او‌داروی دانشگاه ، هر هفته با حضور اعضا این کمیته در معاونت غذا‌و‌دارو برگزار می شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image