غذا و دارو


معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذاودارو، سلامت و امنیت مواد اولیه وارداتی و تولیدی و کاهش آلاینده های مواد غذایی را  از اولویت های این سازمان عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر غلامرضا اصغری در همایش تجلیل از تلاشگران منتخب عرصه صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی استان خراسان رضوی، پیشگیری را مقدم بر درمان عنوان و نقش غذا در پیشگیری از بیماری ها را نقشی محوری بیان و افزود: ارتباط صنعت غذا با اصلاح الگوی مصرف و ایجاد سبک زندگی سالم در راستای کاهش و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر امری واضح و غیر قابل انکار است.

وی با بیان اینکه وجود محصولات غذایی بسته بندی شده و معتبر،امری ضروری در راستای تامین امنیت غذایی است خاطر نشان کرد: سلامت و امنیت مواد اولیه وارداتی و تولیدی و کاهش آلاینده های مواد غذایی از اولویت های سازمان غذاودارو و امری مهم و موثر در حفظ سلامت محصولات تولیدی خواهد بود.  

دکتر غلامرضا اصغری، بیان داشت: استان خراسان رضوی و بویژه مشهد، قطب محصولات معتبر و کیفی در سطح بین المللی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد،ضمن خیر مقدم به معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذاودارو،متولیان سلامت و امنیت غذایی و ... سلامت غذایی را امری ملی و جهانی عنوان و اظهار داشت: در این دولت نگاه ویژه ای به سلامت، طرح تحول نظام سلامت در راستای رفاه اجتماعی و کاهش هزینه های مردمی، تحول نظام آموزشی، ایجاد معاونت اجتماعی و ... شده است.

دکتر محمدرضا دارابی،ضمن اشاره به دغدغه های وزارت بهداشت در خصوص بیماری های واگیر در گذشته،کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر را امروزه اولویت وزارت بهداشت و درمان اعلام و بر لزوم خود مراقبتی آحاد جامعه تاکید کرد.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پرشکی مشهد، ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا از تلاش صاحبان صنایع در راستای تامین محصولات سالم و ایمن ، تقدیر و بر حفظ رتبه و نشان برتر این حوزه توسط واحدهای تولیدی در سال های آتی تاکید کرد.

 دکتر محمدرضا صابری،از سیاست های سازمان غذاودارو مبنی بر کاهش تصدی گری در حوزه سلامت و حمایت از سرمایه گذاری در این بخش یاد کرد و افزود: فعالیت های حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو به عنوان رویکرد حمایتی از صنایع برتر در راستای تولید محصول سالم و ایمن با بررسی و پایش نحوه فعالیت و تولید به استناد شاخص های ارزیابی است.

وی ضمن اشاره به اینکه سلامت محصولات غذایی،یکی از ابعاد مهم کیفیت در تولید صنایع غذایی به شمار می رود،تصریح کرد: بدون تردید خراسان رضوی با دارا بودن پتانسیل هایی در بطن صنایع غذایی از حوزه تولید تا مصرف، یکی از قطب های صنایع غذایی کشور محسوب و نقش و جایگاه ویژه ای نیز در این عرصه به خود اختصاص داده است.

دکتر صابری؛معرفی واحدهای صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی منتخب استان؛توسط مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه را برگ زرینی بر سوابق منتخبین به عنوان بورد تبلیغاتی معتبر و قابل استناد عنوان و اظهار داشت: ایجاد باشگاه واحدهای تولیدی برتر استان که شامل منتخبین سه سال متوالی و یا پنج سال متناوب می باشد،با پیشنهاد امتیازات خاص جهت اعضا این مجموعه به سازمان غذا ودارو و تدابیر ویژه در راستای تسهیل فعالیت برای آن واحدها در دستور کار مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قرار دارد.

دکتر محمدرضا صابری افزود: از سوی دیگر ارتقای کیفیت رمز بقا در بازار است، چراکه همگام با افزایش و سطح آگاهی مردم، توجه آنان نسبت به کیفیت و سلامت مواد غذایی افزایش یافته است.

در این مراسم که در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد از خانواده سه تن از شهدا مدافع حرم، 37 تولیدکننده منتخب مواد غذایی؛آرایشی و بهداشتی استان که شاخص های کیفیت را رعایت کرده اند،16 مسئول فنی برتر و اعضا باشگاه واحدهای تولیدی برتر استان با اهدای لوح،تندیس و جوایزی تقدیر بعمل آمد.


نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال 22 آذر ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

به گزارش وب دا، در راستای رویداد مشهد؛پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، اهمیت مسأله استفاده از حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی مؤمنان و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با برچسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصاد و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین المللی و ... اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛پوشاک حلال در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال ؛ 22 الی 23 آذر ماه برگزار می شود.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال گفت: در این همایش میزبان شخصیت های برجسته ای همچون دکتر احسان اووت؛دبیر کل موسسه استاندارد و متدولوژی کشورهای اسلامی از ترکیه(OIC-SMIIC) ، علامی عبدالعزیز؛رئیس دپارتمان بازاریابی و تجارت از مراکش(OIC-ICOT) ، دکتر مشار حسین؛پژوهشگر ارشد SESRIC از پاکستان خواهیم بود.

دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال از برگزاری پنج کارگاه در حاشیه این هماش خبر داد و نوآوری در فرآورده های حلال؛ فعالیت های اجتماعی تاثیرگذار در حوزه حلال؛ هدایتگران و پیشکسوتان حوزه حلال را از جمله عناوین مشمول جوایز عنوان و یادآور شد: در اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال از فعالان برتر در حوزه حلال و فرآورده های حلال و همچنین هدایتگر و پیشکسوت برتر حوزه حلال با نظر و بررسی اعضای کمیته اجرایی و علمی تقدیر به عمل خواهد آمد.

لازم به ذکر است: اولین همایش بین‌المللی فرآورده های حلال 22 و 23 آذر ماه طی دو روز با حضور مقامات کشوری، شخصیت‌های علمی داخلی و خارجی، پژوهشگران در مراکز حوزوی؛ دانشگاهی؛تحقیقاتی، واحدهای تولیدی و سایر نهاد های مرتبط به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرکز همایش های این دانشگاه،برگزار خواهد شد.

 

 

 


از واحدهای نمونه تولیدکننده موادغذایی استان توسط استاندار خراسان رضوی تقدیرشد.

به گزارش وب دا ؛ استاندار خراسان رضوی در این مراسم که در مجتمع آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و رفاهی برج سپید برگزار شد، با تاکید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در استانی که همه ساله شاهد حضور میلیون ها زائر هستیم گفت: اگر همه انتظارات به سمت دولت باشد مشکلات قابل حل نیست و برای حل مشکلات سلامت باید همه گروهها و متخصصان به صحنه بیایند.

علیرضا رشیدیان افزود : تمام سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید نقش خود در تامین سلامت جامعه را بشناسند و باید بدانند که هیچ سازمانی در این عرصه بدون نقش و بدون تاثیر نیست.

رشیدیان ادامه داد: تمام افراد یک جامعه در سلامت آن جامعه تاثیر دارند، همان‌طور که در تولید غذای سالم ابتدا کشاورزان برای تهیه آن، واحدهای فرآوری برای تغییر کیفیت و بسته بندی محصولات و فروشندگان برای ارائه محصول به مصرف کنندگان تاثیرگذار هستند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اينکه جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی انسانها بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیر در جوامع مختلف هستیم ، اما سیر صعودی بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلب و عروق،فشار خون، دیابت ، سرطان و... یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت به شمار مي رود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده با بيان اينکه نوع، کیفیت ،سلامت ، نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماریهای غیر واگیر  به شمار مي رود خاطر نشان کرد: روزانه بخش عمده ای از هزینه های خانوار صرف خرید مواد غذایی می شود و ضرورت دارد در زمان خرید و تامین ، حمل و نقل ، نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و در صورت امکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

وي افزود: اطلاعات برچسب و بسته بندی مواد غذايي میتواند نقش موثری در انتخاب کالا داشته باشد و  در همین راستا و بمنظور آگاهی بخشی و کمک در انتخاب نوع کالا ،در راستای طرح تحول نظام سلامت ،طرح درج نشانگر های رنگی و چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی بسته بندی محصولات به اجرا در آمده است که در این طرح مصرف کنندگان میتوانند بر اساس میزان نمک، چربی ، قندو کالری که هر کدام در چراغ با رنگ خاصی درج شده نسبت به انتخاب کالا اقدام نمایند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه استان خراسان رضوی در تولید مواد خوراکی و آشامیدنی جایگاه ویژه ای داشته به نحوی که در تولید برخی محصولات بیشترین سهم  را در سطح کشور به خود اختصاص داده است خاطر نشان کرد: تا کنون برای بالغ بر ۱۰۰۰ واحد تولیدی در سطح استان حدود ۶۰۰۰ پروانه ساخت و شناسه بهداشتی محصولات توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه  صادر شده است که علاوه بر تامین نیازهای استان در سراسر کشور توزیع و به سایر کشورها نیز صادرات در خور توجه دارد.

دکتر اسماعیل زاده اظهار داشت: به‌منظور تحقق شعار سال ۲۰۱۵ سازمان بهداشت جهانی « ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، مراسم روز جهانی غذا همراه با تقدیر از واحدهای منتخب، با حضور مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی سازمان غذا و دارو و مقامات استانی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه ، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سالی که همدلی و هم‌زبانی سرلوحه کار آن می‌باشد، برگزار شد.

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند. 

 

 


مهلت نام نویسی  در سومین مسابقه غذا، هنر و سلامت که به مناسبت ولادت با سعادت حضرت رسول اکرم(ص) در راستای ارتقای فرهنگ غذای سالم در شهرک دانش و سلامت برگزار می شود، تمدید گردید.

به گزارش وب دا؛ سومین مسابقه غذا، هنر و سلامت با تاکید بر ارتقای فرهنگ غذای سالم با هدف کاهش مصرف نمک، قند، چربی ها اشباع، چربی ترانس و سایر افزودنی های مجاز و غیر مجاز در مواد غذایی به همت معاونت غذا و دارو و با همکاری مدیریت پشتیبانی و روابط عمومی دانشگاه برگزار می شود.

شایات ذکر است این مسابقه در تاریخ 30 آذر ماه سال 96 برگزار و برای کلیه شرکت کنندگان در مسابقه دارای امتیاز آموزشی می باشد؛ که برابر با ضوابط اداره آموزش کارکنان لحاظ خواهد شد.

گفتنی است علاقمندان جهت شرکت در این مسابقه  می توانند؛ تا تاریخ 25 آذر ماه سال 96 نسبت به تکمیل فرم ثبت نام به آدرسhttp://refahi.mums.ac.ir:83 (سامانه تسهیلات رفاهی کارکنان) اقدام نمایند.

 لازم به ذکر است در پایان مسابقه پس از بررسی های کارشناسی هیأت داوران به نفرات برتر در هر گروه غذایی( انواع غذاهای دریایی، انواع آش، سوپ و خورش، انواع غذاهای سنتی و محلی، انواع کیک و دسر، انواع غذاهای فانتزی، میوه آرایی و انواع سالاد) هدایای نفیس و ارزشمندی اهدا خواهد شد.


موضوع اقتصاد یکی از محورهای مهم همایش بین المللی فرآورده های حلال است که به آن پرداخته می شود و به همین منظور پیش نشست علمی- تخصصی همایش بین المللی فرآورده های حلال با محوریت "بررسی موضوع شناسی اقتصادی موانع حقوقی و اجرائی تجارت بین المللی محصولات حلال" با حضور دبیران علمی و اجرایی این همایش،برگزار گردید.

این نشست با حضور دبیران علمی و اجرایی این همایش به میزبانی گروه پژوهشی اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش با اشاره به اينکه اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال 22 الي 23 آذر ماه سال جاری در محل مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا،دارو،فرآورده های آرایشی-بهداشتی و ...  برگزار مي شود، از انعقاد تفاهم نامه هایی به منظور همکاری و مشارکت فعال مؤسسات و مراکز علمی-پژوهشی داخل و خارج کشور در راستای برگزاری هرچه بهتر این همایش که بی تردید نقش مؤثری در تحقق اهداف این همایش خواهد داشت، خبر داد.

دکتر محمدرضا صابری، در ادامه  به اهمیت موضوع شناسی اقتصاد در گسترش صنعت حلال و نقش بسیار کم رنگ دانشکده های اقتصاد در پرداختن به این نوع موضوعات بسیار مهم در کشور پرداخت و اظهار امیدواری کرد این همایش گامی مهم در توجه دادن نخبگان از جمله صاحبنظران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به این موضوعات باشد.

دکتر محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پیش نشست علمی- تخصصی این همایش؛ شریعت،پژوهش و فناوری،اقتصاد را سه محور اصلی این همایش عنوان و اظهار داشت: در کشور ما و جامعه مسلمانان به طور عام، موضوع حلیت یک بحث ضروری است که متأسفانه به اندازه کافی به آن پرداخته نشده و چندین سال است در عرصه‌های بین‌المللی به موضوع حلیت مواد غذایی و دارویی پرداخته می‌شود اما در کشور ما فعالیت‌های علمی زیادی در این رابطه صورت نپذیرفته و  متأسفانه مستندات علمی ما در بحث حلیت بسیار ناچیز است.

وی در ادامه به اهمیت موضوع محدودیت های کشورهای اروپایی در توسعه صنعت حلال پرداخت و توجه دادن صاحبنظران به چگونگی حلال خور کردن مردم مسلمان و جلوگیری از مصرف فرآورده های حرام را خواستار شد.   

شایان ذکر است: در پیش نشست علمی- تخصصی همایش بین المللی فرآورده های حلال با محوریت " بررسی موضوع شناسی اقتصادی موانع حقوقی و اجرائی تجارت بین المللی محصولات حلال" دکتر سیامک عموزیدی پژوهشگر و عضو هیات علمی پژوهش بین المللی تجارت جهان برن سوئیسWTI، ضمن ارائه مقاله خود به تبیین قراردادها و پروتکل های سازمان تجارت جهانی و ... پرداخت.

گفتنی است: همایش بین‌المللی فرآورده های حلال 22 و 23 آذر ماه سال جاری با حضور شخصیت‌های علمی داخلی و خارجی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برگزار و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سايت همايش به نشاني  http://cong-halal-iran2017.mums.ac.ir مراجعه نمایند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image