بهداشت و پیشگیری


لزوم استفاده از واکسن آنفلوانزا در گروه های پرخطر و در معرض آسیب رییس گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد :برخی از خانواده ها به دلیل نگرانی از ابتلا به بیماری کرونا برای انجام واکسیناسیون فرزندان خود اقدام نمی کنند که این کار نادرستی است. 

دکتر صادقی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه به تاخیر انداختن واکسیناسیون کودکان به دلیل شیوع کرونا زمینه شیوع بیماری های دیگر را فراهم می آورد، تصریح کرد: بیش از سیصد مرکز بهداشتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت می کنند که فقط 38مرکز برای تشخیص بیماران کرونایی است.

وی افزود :عموم مردم می توانند برای انجام واکسیناسیون، غربالگری فشار و قند خون و خدمات دیگر بهداشتی به مراکز پاک مراجعه کنند.

دکتر صادقی بیان کرد :واکسیناسیون کودکان باید در موعد مقرر انجام شود بنابراین خانواده ها کودکان خود را برای انجام واکسیناسیون به مراکز بهداشتی پاک نزدیک محل سکونت خود ببرند.

وی گفت :بیماران کرونایی تنها به 38مرکز بهداشتی مراجعه می کنند و مابقی مراکز پاک و در خدمت عموم مردم است.


رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اهمیت کنترل عوامل شغلی و مرتبط با کار در پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از ویروس کرونا در مناطق تحت‏-پوشش دانشگاه ، بسیج بهداشت حرفه ای برای مقابله با کووید – 19 از ابتدای اسفند ماه سال گذشته اجرایی شد.

مهندس فرشید وفا در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در همین راستا و با تاکید بر صیانت کلیه کارکنان اعم از کارگران، کارمندان اداری، مدیران، کادر بهداشتی و درمانی برنامه تشدید نظارت بهداشت حرفه ای با هدف مقابله با کروناویروس در حال اجراست.

وی خاطر نشان کرد: کلیه بازرسان بهداشت حرفه ای حوزه بهداشت دانشگاه با جلب مشارکت حداکثری مسئولان بهداشت حرفه ای کارگاهها و صنایع و فعال سازی تشکیلات بهداشت حرفه ای شامل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار، ایستگاه بهگر، خانه بهداشت کارگری، مرکز بهداشت کار و مراکز معاینات شغلی در این زمینه فعالیت می نمایند.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،تشدید بازرسی از کارگاه ها و کارخانجات، محیط کاری اداری و دارای مراجعات زیاد، محیط های کشاورزی و دامداری، کارگاه های روستایی و مشاغل خانگی، محل های تجمع کارگران فصلی ، بیمارستانها و مراکز ارائه دهنده خدمات معاینات شغلی را از اهم اقدامات در راستای کنترل این بیماری برشمرد و گفت: آموزش114 هزار نفر از شاغلین، توزیع حدود 27 هزار بسته آموزشی، بیش از19هزار مورد بازرسی از کارگاه ها و1130 مورد بازرسی ازجایگاه های عرضه سوخت،  16مورد بازرسی از زندانها،173 مورد بازرسی از کمپ های کارگری و مراکز تجمع کارگران و 688 مورد بازرسی از بیمارستان ها و مراکز خدمات جامع سلامت،101مورد کارگاههای ساخت و ساز و 12450مورد گندزدایی واقدام درخصوص تهویه در کارگاهها را مهمترین برنامه های گروه سلامت کار معاونت بهداشت در راستای مقابله با کووید – 19 می باشد.

وی با اشاره به اینکه 790 کارگاه دارای تشکیلات بهداشت حرفه ای با 300 کارشناس بهداشت حرفه ای شاغل در بخش خصوصی و 429 کارگاه دارای ایستگاه بهگر،316 کارگاه دارای خانه بهداشت کارگری، 28 کارگاه دارای مرکز بهداشت کار در زمینه پیشگیری از بیماری کرونا فعال می باشند  گفت: در این برنامه تا کنون تعداد 400 کارگاه در زمینه مقابله با کرونا ، خوداظهاری اقدامات خود را گزارش نموده اند، تعداد 73920 نفر از شاغلین هنگام ورود به کارگاه ها از طریق تب سنجی ، بررسی علائم ظاهری و پرسشگری غربالگری شده  و اطلاعات تعداد 35 هزارو 187 نفر از شاغلین غربالگری شده ، در سامانه  salamat.gov.ir  ثبت گردیده است.


رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 110 بازرس بهداشت حرفه‌ای در طرح بسیج بهداشت حرفه‌ای محیط کار فعال هستند و این افراد 40 هزار نفر از شاغلان را در حین کار آموزش دادند تا از شیوع ویروس کرونا در امان بمانند.

فرشید وفا در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: همه ساله 28 آوریل از طرف سازمان بین المللی کار به نام روز بهداشت جهانی محیط کار نامگذاری شده و شعار امسال پیش از شیوع کرونا جلوگیری از اذیت و آزار کارگران در محیط کار بود، اما پس از شیوع کووید 19 به پیشگیری از شیوع بیماری عفونی در محیط کار تغییر یافت.

وی با بیان اینکه با همراهی مردم همه‌گیری جهانی را متوقف کرده و با رعایت موازین  بهداشتی و حرفه‌ای در محیط کار جان انسان ها را حفظ می‌کنیم، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا طرح بسیج بهداشت حرفه‌ای محیط کار در کلیه مجموعه‌ها آغاز شد و تاکنون 100 دستورالعمل توسط مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت تهیه شده و در اختیار گروه‌های مختلف کاری قرار گرفته است.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص بازرسی‌های صورت گرفته، بیان کرد: از ابتدای اسفند تاکنون 19 هزار و 922 بازرسی از محیط‌های کاری صورت گرفته و نزدیک به 28 هزار بسته آموزشی در میان این واحدها توزیع شد، تعداد 110 بازرس بهداشت حرفه‌ای در این طرح فعال هستند و این افراد 40 هزار نفر از شاغلان را در حین کار آموزش دادند تا از شیوع ویروس کرونا در امان بمانند؛ همچنین 76 هزار نفر از شاغلان بخش خصوصی مورد آموزش قرار گرفتند.

وفا اضافه کرد: در بحث کارگاه‌های زندان‌ها هم 16 مورد بازرسی داشتیم و 1140 مورد بازرسی از جایگاه‌های عرضه سوخت با همکاری شرکت نفت استان، تعداد 102 مورد بازرسی از فعالیت‌های ساختمانی، 19 هزار و866 مورد از محل کار شاغلان پسماند داشتیم و مجموع بازرسی‌ها 41هزار و 46 مورد بوده است.

وی تأکید کرد: هدفمان در گام نخست آموزش و اطلاع‌رسانی بود و خوشبختانه با تعاملات خوبی که با مجموعه‌های مختلف صورت پذیرفته بیشتر فرآیندکاری استاندارد بود و شاخصه‌های لحاظ شده را داشتند.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تخلفات صورت گرفته بسیار اندک بود که با تذکر برطرف شد و خوشبختانه منجر به تشکیل پرونده نشد، خاطرنشان کرد: همچنین سلامت کلیه نیروهای کار مورد ارزیابی قرار گرفته که خوشبختانه اکثر این افراد سالم هستند و تنها تعداد محدودی مبتلا به ویروس کرونا داشتیم که در حال درمان هستند.


نمونه گیری سرپایی افراد مشکوک به کووید 19 در 2 کانکس نمونه گیری اهدایی توسط خیرین سلامت در مناطق زیر پوشش مرکز بهداشت شماره یک در شهر مشهد مقدس شروع شد.

به گزارش وب دا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم شروع بکار این کانکس ها، ضمن قدردانی از نیک اندیشی خیران سلامت در حوزه پیشگیری اظهار کرد: نیت خیر و ستودنی این عزیزان در این حوزه که چه بسا به صورت گمنام باقی خواهد ماند قدم خیری است که در حفظ ارتقاء سلامت جامعه ماندگار خواهد ماند.

دکتر مهدی قلیان با اشاره به موقعیت استراتژیک شهر مشهد و زیارتی بودن شهر در شیوع بیماری کرونا گفت: خوشبختانه با تلاش ایثارگرانه و شبانه روزی همکاران و پرسنل این حوزه در غربالگری و شناسایی و مراقبت بموقع بیماران علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از بار کاری مراکز درمانی کاسته شد، کمک ویژه ای به کنترل این بیماری در مناطق تحت پوشش نموده است.

رئیس مرکز بهداشت شماره یک شهرستان مشهد نیز در این مراسم گفت: اجرای این برنامه با مشارکت خیران نیک اندیش نمونه ای از وفاق و همدلی مردم با خدمت گذاران خود به شمار می رود.

دکتر ناصر امینی ضمن ارج نهادن به عمل خیر این عزیزان در اهدای 2 کانکس نمونه گیری سرپایی کرونا، تلاش و مشارکت مردم در کمک به قطع زنجیره بیماری را قابل ستایش خواند.

وی همچنین راه اندازی این کانکس ها که با طراحی همکاران این حوزه انجام شده است را کمک به حفظ سلامت همکاران بعنوان سرمایه های ارزشمند انسانی و همچنین حفظ سلامت مراجعین خواند و گفت: دو دستگاه کانکس اهدایی خیرین در مراکز خدمات جا مع سلامت 16 ساعته آب و برق و شهرک لشکر راه اندازی و به صورت رسمی از امروز کار خود را شروع نمود.

شایان ذکر است در ادامه این مراسم لوح های یادبودی به رسم احترام و قدردانی به نماینده خیرین فعال در این برنامه "آقای بزازان" اهداء شد.

 


012.jpg - 13.67 کیلو بایتزولبیا و بامیه یکی از شیرینی های مورد علاقه ماه مبارک رمضان است که به دلیل نوع پخت و ترکیبات آن مانند شکر و روغن فراوان ، حاوی مقدار زیادی کالری است.

به گزارش وب دا و بر اساس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در اکثر مواقع روغنی که در تهیه زولبیا و بامیه بکار برده می شود  دارای اسیدهای چرب ترانس و مضر برای سلامتی است که مصرف آن احتمال بروز بیماری های قلبی _عروقی و سرطان در افراد را افزایش می دهد.

هر چند با بکار بردن روغن های مایع از این خطر کاسته می شود،اما همچنان به علت داشتن قند و روغن فراوان در این شیرینی استفاده زیاد آن زمینه ساز چاقی و اضافه وزن می باشد. از طرفی این ماده موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی غذایی می‌شود، به همین دلیل فرد نمی‌تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت.این امر موجب کمبود‌های تغذیه‌ای به ویژه ریزمغذی‌ها نیز می‌شود.

مصرف زولبیا و بامیه به معنای مصرف قند با حجم زیاد است. افطار کردن با حجم بالای قند در بیماران مبتلا به ریفلاکس (بازگشت اسید معده به داخل مری) موجب تشدید علائم آنها شده و سلامت آنها را به خطر می‌اندازد. بعلاوه چربی موجود در این شیرینی نیز زیاد است و همین موضوع سبب کندی تخلیه معده می‌شود که برای سلامت مضر است.

قابل ذکر است هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

توصیه می شود روزه‌داران از مصرف زولبیا و بامیه اجتناب کنند و قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و کشمش و يا آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه در آنها کاهش پیدا کند.

در عین حال چنانچه افراد مایل به استفاده از این نوع شیرینی بودند علاوه بر اینکه تاکید می شود در مصرف آن زیاده روی نکنند ، توصیه می شود:زولبیا و بامیه را از مراکز فروش و قنادی های معتبر و دارای پروانه بهداشتی خریداری کنند ,  و شهروندان دقت داشته باشند که فروشنده در هنگام بسته بندی از انبرک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.

بهتر است قبل از مصرف داخل ماکروفر یا روی حرارت اجاق گاز یا هر وسیله گرما ساز دیگر حرارت داده و سپس میل شود در صورت مصرف مواد شیرین همچون زولبیا و بامیه، بهترین زمان آن وعده افطار است، توصیه می شود  از مصرف این مواد غذایی به علت شیرینی بالا که سبب افت سریع قند خون می شود در وعده سحر خودداری شود.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image