بهداشت و پیشگیری


رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیمار مشکوک به کرونا دارای چهار علامت و یا ویژگی است و در این چارچوب تاکنون وجود هیچ بیمار مشکوک به ابتلای به کرونا در استان خراسان رضوی گزارش نشده است.

دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: بیماری مشکوک به ابتلای به کروناست که دارای "تب و سرفه، علائم تنفسی، سابقه سفر به کشور چین طی دو هفته گذشته و یا تماس با بیمار قطعی مبتلا به کرونا" باشد.

 وی با بیان‌ اینکه علائم بیماری کرونا شبیه آنفلوآنزا همراه با تب، گلودرد، سرفه و عفونت تنفسی است اضافه کرد: تعدادی از مسافران خارجی که با علایم تب و مشکلات تنفسی در پایگاههای مراقبت مرزی به بیمارستانها ارجاع داده شده‌اند مشکوک به کرونا نبوده اند بلکه جهت اطمینان بیشتر اقدامات پیشگیرانه بر روی آنان انجام شده است.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مسافران خارجی ورودی به استان در پایگاههای مراقبت مرزی از نظر احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله کرونا غربالگری می‌شوند که این پایگاه ها در مبادی ورودی مسافران از طریق مرزهای زمینی و هوایی شامل مرزهای دوغارون در تایباد، باجگیران در قوچان، لطف آباد در درگز، سرخس و فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد به طور شبانه‌روزی فعال هستند.

دکتر نهبندانی اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت در این پایگاههای مراقبت مرزی مسافران دارای علائم مشکوک به بیماریهای مختلف در قالب ۱۴ بیماری سندرمیک به منظور پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیردار به کشور مورد بررسی قرار می‌گیرند.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ایران در زمره ۲۵ کشور پر مخاطره جهان به لحاظ ابتلا به ویروس کرونای چینی از سوی سازمان جهانی بهداشت معرفی نشده است و تنها کشور پرخطر منطقه امارات متحده عربی معرفی شده است.

دکتر نهبندانی افزود: احتمال ورود کرونا به کشورمان پایین است اما در عین حال آمادگی‌ها برای پیشگیری و مبارزه با  این بیماری در خراسان رضوی و کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیری از بیماری آنفلوانزا و کرونا گفت: حفظ آرامش و دوری از نگرانی، رعایت بهداشت فردی، پرهیز از تردد در اجتماع‌های پرتردد توسط گروههای پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار و کودکان زیر پنج سال،  شستن مرتب دست‌ها با صابون یا استفاده از مایع ضد عفونی، استفاده از ماسک برای گروههای پرخطر، همراه داشتن دستمال و دفع بهداشتی ترشحات تنفسی، پرهیز از تماس با حیوانات اهلی، دست ندادن و روبوسی نکردن و حفظ فاصله با دیگران از جمله مهمترین موارد پیشگیرانه است.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش بسیج را در مقابله با کرونا و همراهی با خادمان سلامت را قابل تقدیر خواند.

به گزارش وب دا، دکتر مهدی قلیان اول در جلسه ای که با حضور مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی برگزار شد ضمن تقدیر از خدمات بسیج جامعه پزشکی، بسیج سپاه امام رضا (ع) و پایگاه های مقاومت بسیج در کنترل و مقابله با کرونا گفت: نیروهای بسیج در بحث اطلاع رسانی، گندزدایی، آموزش و غربالگری در بحران کرونا همسو و همگام با سیستم سلامت گامهای موثری در کنترل این همه گیری برداشتند.

دکتر قلیان با اشاره به اینکه هنوز در پیک بیماری قرار داریم اظهار داشت: در حال حاضر به علت حجم بالای مراجعات و بیماران همچنین ابتلاء تعداد زیادی از همکاران با مشکل نیروی  انسانی مواجهیم.

وی بر لزوم جلب ظرفیت های خارج سازمانی در بحث نیروی انسانی تاکید نمود و ساماندهی و بکارگیری نیروهای بسیج جامعه پزشکی به جانشینی پرسنلی که به دلیل ابتلا به کرونا در حال حاضر قادر به ارائه خدمت نمی باشند را یکی از موارد موثر در عدم قطع زنجیره خدمت رسانی به جامعه خواند.

در این جلسه دکتر ذاکریان مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی به مناسبت دهه کرامت و به پاس قدردانی از خدمات همکاران حوزه بهداشت دانشگاه در کنترل کووید 19 هدایای متبرکی را به تعدادی از مدیران این حوزه به نمایندگی همکاران اهداء نمود.


مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پلمپ6  نانوایی متخلف در راستای کنترل بیماری کرونا خبر داد.

مهندس علی اصغر حسنی  در گفتگو با وب دا اظهار کرد: با توجه به بحران بوجود آمده نظارت بازرسین بهداشت محیط از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به ویژه نانوایی ها در مشهد و شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ساعات اداری و غیر اداری شدت یافته و گزارش تخلفات بصورت روزانه به ستاد مرکزی معاونت بهداشت اعلام می گردد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به ارسال دستورالعمل های پیشگیری از کرونا برای تمامی نانوایی ها و آموزش های لازم و تاکید بر رعایت تمامی اصول پیشگیری توسط متصدیان این واحدها، متاسفانه در بازدیدها مشاهده شد بعضی از نانوایان در رعایت این اصول بهداشتی کوتاهی نموده اند. لذا در همین راستا 5  نانوایی متخلف در شهر مشهد  پلمپ شد.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تاکنون یک نانوایی هم در شهرستان های تابعه دانشگاه بدلیل عدم رعایت موازین بهداشتی پلمپ گردیده است.

 مهندس حسنی گفت: طی روز گذشته از 458 نانوایی در سطح استان بازدید و برای 59 واحد اخطاریه صادر  شده و 13 مورد نیز بدلیل تخلف به مراجع قضایی معرفی شدند .

 مهندس علی اصغر حسنی با اشاره  به اینکه برای پیشگیری از شیوع کرونا، تا حد امکان باید از تبادل پول نقد خودداری شود، گفت: پرداخت هزینه نان با استفاده از کارت خوان و صرفا توسط خود خریدار انجام پذیرد بعلاوه اینکه در هر نانوایی، باید یک فروشنده برای دریافت وجه به کار گرفته شود و این فرد به هیچ عنوان نباید با تهیه و توزیع نان در تماس باشد.

وی آگاهی کارکنان نانوایی از نشانه های شایع ویروس کرونا شامل تب، سرفه خشک و تنگی نفس را بسیار ضروری دانست و بر شست و شوی مکرر دستها بر اساس دستورالعمل مربوطه توسط نانواها تاکید نمود.

مهندس حسنی گفت: از ورود افراد متفرقه به داخل کارگاه نانوایی باید خودداری شود و  افراد شاغل در نانوایی در صورت داشتن علائم ابتلا به عفونت های حاد تنفسی و سرماخوردگی نباید به هیچ عنوان به محل کار خود مراجعه کنند.

وی همچنین ضد عفونی و گندزدایی تمامی تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان روی آن قرار می‌گیرد به صورت روزانه و قبل از شروع کار را ضروری برشمرد و اظهار کرد: استفاده از ماسک و دستکش توسط متصدی عرضه کننده نان ضروری است.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بسیاری از نانوایی ها اقدامات بسیار خوبی در  زمینه رعایت اصول بهداشتی انجام  داده اند که قابل تقدیر است.

وی با تاکید بر اینکه با متخلفان و تهدیدکنندگان سلامت شهروندان برخورد قانونی می شود، یادآور شد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی موضوع را به شماره های 190، 191 و یا 4030 اطلاع دهند. 


زمان ارائه خدمات به بیماران مشکوک و یا مبتلا به کرونا در مراکز سطح یک افزایش یافتمدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش زمان ارائه خدمات در مراکز خدمات جامع سلامت ویژه بیماران مشکوک و یا مبتلا به کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی در هر مرکز دو پزشک به همراه تیم سلامت نیز برای سرعت بخشیدن به خدمات رسانی مستقر شده است.

دکتر محمد درخشان با بیان اینکه در حال حاضر 11 مرکز خدمات جامع سلامت در مشهد و 18 مرکز در شهرستان های زیر پوشش از ساعت 8 الی 20 به بیماران مشکوک و یا مبتلا به کرونا خدمات ارائه می دهند خاطر نشان کرد: در این مرکز در صورت نیاز علاوه بر دریافت تست از مراجعین، داروی کلرکین نیز توسط پزشک برای بیماران تجویز می شود.

وی اولویت دریافت تست کرونا را افراد بالای 60 سال و بیماران زمینه ای عنوان کرد و گفت: با توجه به مشخص بودن علائم بیماری کرونا، در صورت ویزیت توسط پزشک و دارا بودن علائم، برای بیمار دارو تجویز می شود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از مردم می‌خواهیم ترددهای غیرضروری بین شهری را به حداقل برسانند، خاطرنشان کرد: این عدد در اروپا به صفر رسیده و در ایران هم که فرهنگ ناب ایرانی را داریم می‌تواند اینگونه باشد؛ همچنین استفاده از ماسک را باید به جهت حفظ سلامت خود و دیگران داشته باشیم و نباید نیازی به الزامی شدن آن باشد و باید خودمان رعایت کنیم.

دکتر درخشان با اشاره به اینکه  بخش عمده‌ای از افزایش آمارها در موج دوم به‌دلیل حضور در مراسم‌های عروسی و عزا بوده است، تصریح کرد: متأسفانه در این روزها آمار ابتلا در سنین پایین‌تر که هشدارها را جدی نگرفتند افزایش یافته است.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه مردم به عنوان یاوران حوزه سلامت باید به هرکسی که فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کند تذکر دهند، بیان کرد: تلاش ما این است که هر خانه یک پایگاه سلامت باشد و قطعاً می‌تواند مهمترین راهکار در بحث کنترل این ویروس منحوس باشد.

086.jpg - 136.59 کیلو بایت


مدیر سامانه پرونده الکترونیک سلامت سینا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مراجعه بیماران مشکوک به ویروس کووید-19 و سندرم حاد تنفسی  به درمانگاه ها، مطب ها و مراکز خدمات جامع سلامت در سامانه سینا ثبت می شود تا پیگیری های بعدی از این طریق انجام شود.

دکتر فرخانی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه  اطلاعات هر مراجعه کننده ای که با علایم تنفسی ، تب یا گلودرد به درمانگاه ها ، مطب ها و مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند در سامانه سینا ثبت می شود، خاطر نشان کرد: مراجعه کنندگان از نظر علائم عفونت حاد تنفسی و ویروس کووید-19  مورد بررسی  قرار گرفته و اطلاعات در فرم های مربوطه در سامانه ثبت می شود.

وی با بیان اینکه در ارزیابی اولیه،  پزشکان پس از شرح حال، معاینه و بررسی های اولیه در خصوص سابقه بیماری، سابقه مسافرت به شهرهای دیگر، بیماریهای  زمینه ای  و علایم اپیدمیولوژیک از بیمار پرسشگری نموده و اقدامات لازم را برای بیمار انجام می دهند و در صورت وجود علائم مثبت، برابر با دستورالعمل،  بیماران مشکوک به کلینیک های تخصصی ارجاع می گردند که شامل 15 درمانگاه خصوصی، دولتی و اورژانس در بیمارستانهای سطح شهر می باشد.

مدیر سامانه پرونده الکترونیک سلامت سینا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد:که از بیماران مشکوک شماره همراه دریافت می شود و در تمام مراحل مراقبین سلامت و بهورزان اقدام به پیگیری بیماران می نمایند.

دکتر فرخانی گفت: بسیاری از مراجعین به دلیل استرس حاکم بر فضای جامعه در خصوص ابتلا به بیماری کرونا با علایم اندک سرماخوردگی مراجعه می کنند این در حالی است که با استراحت در منزل و مصرف مایعات حال عمومی آنها رو به بهبودی می رود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image