بهداشت و پیشگیری


مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: در راستای تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت و خدمت رسانی به همنوعان و اقشار جامعه، از این پس یک پزشک عمومی و کادر درمانی در مرکز انابد مستقر و به بیماران و مراجعین بصورت شبانه روزی خدمات ارائه می کنند.

دکتر حسین زاده اظهار داشت: این اقدام با حمایتهای رییس دانشگاه ، معاون بهداشتی و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به دنبال تصویب چارت شبانه روزی مرکز خدمات جامع سلامت انابد در وزارت بهداشت به اجرا در آمده است.

وی خدمات رسانی به دورترین مناطق کم برخوردار بخش انابد با جمعیت 20 هزار نفری و کاهش هزینه درمان از جیب مردم را از دست آوردهای این اقدام دانست و گفت : ارائه خدمات در این مرکز که فعلا شامل ویزیت پزشک عمومی ، تزریقات ، سرم تراپی و پانسمان است به صورت شبانه روزی و خدماتی از جمله بهداشت محیط ، مامایی ، پرستاری ، مراقبت های بهداشتی و آزمایشگاه در شیفت صبح انجام می شود و تمامی تجهیزات پزشکی مورد نیاز درمانگاه تهیه و در مرکز استقرار یافته است .
دکتر حسین زاده در پایان یادآور شد: اجرای طرح تحول سلامت یکی از دستاوردهای مهم دولت است که خوشبختانه با راه اندازی شبانه روزی این مرکز سطح خدمات بهداشتی و درمانی در بخش انابد ارتقا می یابد و همچنین با حمایتهای دولت تدبیر و امید امروز علاوه بر مرکز انابد شاهد افتتاح پروژه کلینیک تخصصی بیمارستان ولیعصر (عج) و سه زیست پزشک در انابد ، شهرآباد و درونه و ساخت یک مرکز خدمات جامع سلامت در روستای کلاته نو هستیم و مایه خرسندی است که مسوولین استانی و شهرستانی به شهرستان بردسکن نگاه ویژه‌ای داشته‌اند.

 

 

 


31 می مصادف با 10 خرداد ماه روز جهانی بدون دخانیات و شعار امسال این روز «دخانیات تهدیدی برای توسعه » تعیین گردیده است.

به گزارش وب دا، مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی با تعیین یک روز به عنوان روز جهانی بدون دخانیات، توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانیات جلب نموده و به بررسی راهکارهای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از آن می پردازند.

مهندس علی اصغر حسنی با اشاره به اینکه سیگار و قلیان بعنوان دومین علت مرگ و میر در دنیا شناخته شده است خاطر نشان کرد: آمارها نشان می دهد که نیمی از افراد سیگاری که رقمی در حدود 650 میلیون نفر را تشکیل می دهند، در اثر کشیدن سیگار جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: متاسفانه آمار حاکی از آن است که سالانه صدها هزار انسان غیرسیگاری در اثر استنشاق دود  سیگار می میرند.

وی با تاکید بر اهمیت محیط های عاری از دخانیات برای حفظ سلامتی افراد گفت: محیط های آلوده به دود سیگار در کودکان و افراد بالغ باعث بیماریهایی چون سرطان و دیگر بیماریهای تنفسی بدخیم می شود که در نهایت منجر به مرگ آنان می شود.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای با بیان اینکه فراگیری دخانیات، مشکلی جهانی است گفت: توسعه بی سابقه تولیدات مواد دخانی و فروش فراوان آن در سراسر دنیا، بویژه نواحی کم درآمد، زیان های فراوان جسمی و روحی را برای بشر به همراه آورده است.

مهندس حسنی حمایت های سیاسی و اجتماعی و قانون جامع کنترل دخانیات، محیط های آموزشی عاری از دخانیات، خانه و خانواده عاری از دخانیات و اماکن عمومی عاری از دخانیات را از موضوعاتی برشمرد که به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات به آن پرداخته خواهد شد.


سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهى داشته است .

به گزارش وب دا،دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری ضمن بیان این مطلب گفت: از سال 1377 که اولین مورد بیماری در کشور دیده شد یعنی بيست سال است كه اين بيمارى رصد مى شود و داروی این بیماری در کشور وجود دارد و تمام بيماران به صورت رايگان درمان مى شوند.

دکتر حریرچی گفت: موارد اخير به جز يك مورد كه ناشى از بى احتياطى در کشتارگاه بوده است ، مشكل ديگرى وجود نداشته و تمام افرادى كه در آن كشتارگاه بودند به صورت رايگان درمان شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: مردم بايد از گوشت هايى كه از مراكز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهيه مى شود استفاده نمایند و از خريد گوشت ذبح مستقيم خوددارى كنند.

وی یادآور شد: اين بيمارى از طريق گزش كنه و آلودگى از طريق لاشه خونى منتقل مى شود و در شرايط بيمارستانى نيز ممكن است از طريق فرد مبتلا به مراقبت كننده منتقل شود.

دکتر حریرچی گفت: آنچه که مربوط به دفن یک مورد فوت شده درعمق سه متری و با شرایط خاص در فضای مجازی منتشر شده به دلیل اطمینان از کنترل بیماری بوده است. 

دکتر حریرچی تصریح کرد: ما مراقبتهای بهداشتی درمانی را براساس پروتکل های موجود انجام می دهیم و مردم نگران نباشند .

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: موارد مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری در جهان 30 درصد و در کشور ما 15 درصد است.

 


با آغاز  ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارت بر  مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی و تفریحی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.

به گزارش وب دا، مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی در طول سال اجرا می شود و در ایام خاص از جمله تابستان ، تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان تشدید می شود  گفت: این طرح با مشارکت 104 گروه نظارتی در قالب 253 بازرس بهداشت محیط به منظور نظارت بر بیش از 100 هزار امکنه زیارتی ، تهیه و توزیع مواد غذایی ، آموزشی ، تفریحی و اقامتی اجرا مي شود.

مهندس علی اصغر حسنی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سلامت و بهداشت مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی و پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از آب و غذا برشمرد و افزود: در ماه مبارک رمضان تمرکز بیشتر بازرسان بر روی نظارت بر تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و مراکز طبخ و توزیع آش های سنتی است .

وی با بیان اینکه تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در سال جاری تنها در شیرینی فروشی ها و طبخ و توزیع آش های سنتی ( شله ، حلیم ، آش رشته و سوپ) در رستورانها و کبابی ها باید انجام شود اظهار داشت : بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، از طریق مراجع قضایی اقدام خواهند کرد.

مهندس حسنی در خصوص فعالیتهای بازرسان در سال گذشته گفت: در ماه مبارک رمضان سال گذشته 21 هزارو 276  مورد  بازدید از مساجد و تکایا، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در شهرهای تحت پوشش دانشگاه صورت گرفت که از این تعداد 204  مورد به مراجع قضایی معرفی شدند .

وی گفت: همچنین در ماه مبارک رمضان سال گذشته درهمین راستا حدود 9 تن مواد غذایی غیر قابل مصرف شامل 6 هزار و 750 کیلو زولبیا و بامیه و 2 هزارو 51 کیلوگرم آش و حلیم توقیف و معدوم گردیده است.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهروندان خواست تا در ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مسمومیتهای منتقله از آب وغذا از آب آشامیدنی مورد تاييد مقامات بهداشتي محل و ترجيحاً از شبكه های عمومي استفاده کنند ، سبزی و سالاد مصرفی قبل از مصرف به روش بهداشتی سالمسازی شده و از سبزی و سالاد های دارای پروانه ساخت و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده گردد.

از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا استفاده گردد، از روغنهای با ترانس پايين (زير 5) و ترجيحاً روغنهای مايع، در تهيه غذا استفاده شود، در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها جلوگيري گردد، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد، در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي گراد نگهداري شود، از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .

مهندس حسنی افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد غير بهداشتي تهيه و توزيع مواد غذايي مي توانند مراتب را با شماره تلفن 190  به سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت  اطلاع دهند.


ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان این که مردم تحت تاثیر مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود نگران نشوند اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو در سطح استان خراسان تحت کنترل است و مهم ترین  راه پیشگیری از این بیماری اجتناب از ذبح دام در شرایط غیر بهداشتی است.

به گزارش وب دا، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون دو نفر به دلیل ذبح غیر بهداشتی دام به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند اظهار داشت: هر دو نفر این بیماران پس از درمان با شرایط جسمانی مناسب از بیمارستان مرخص شده اند.

وی با اشاره به ماه های اردیبهشت و خرداد تا اواسط تابستان را زمان فعالیت کنه هیالوما عنوان کرد و اظهار داشت: شهروندان به منظور پیشگیری از این بیماری از خرید و ذبح دام در منازل به ویژه در حاشیه شهر خودداری کنند.

دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه بررسي هاي اپيدميولوژيک بيماري CCHF  يا تب خونريزي دهنده کريمه کنگو در طي سالهاي گذشته در ايران نشانگر وقوع بيماري همزمان با افزايش دما وفصل فعاليت "کنه هيالوما" در نقاط مختلف کشور خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام مرکز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در فروردين ماه سال جاري طغيان (بروز خارج از انتظار ) اين بيماري در يکي از استانهاي مرزي کشور رخ داده است.

وی تاکید کرد: در پي اعلام طغيان اقدامات لازم در پيشگيري از شيوع آلودگي دامها و ورود دام غير مجاز توسط دامپزشکي ومراجع ذيربط تشديد شد.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: همچنین در زمينه پيشگيري از بروز بيماري در انسان با تشديد نظام مراقبت بيماري CCHF نيز آموزش و مکاتبات لازم ، ابلاغ مجدد دستورالعملها و تاکيد بررعايت احتياطات استانداردتوسط پرسنل بهداشتي درماني صورت گرفت.

دکتر نهبندانی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و خودداری از ذبح دام در منازل خاطر نشان کرد: کشتار دام بايد فقط در کشتارگاههاي مجاز وتحت نظارت دامپزشکي صورت گرفته وپس از طي پيش سرد فراورده هاي گوشتي به بازار عرضه گردد.

وی به شهروندان توصیه کرد: از خوردن  گوشت تازه يا جگر تازه خام و نيم پخته به صورت جدي خودداري شود.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: استفاده از جگر ، قلب و کليه ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 48 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

دکتر نهبندانی با تاکید بر خودداری از تردد در مکانهاي کشتار غير مجاز اظهار داشت: استفاده از لاشه هاي گوشت ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 24 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image