• 1405/07/01
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دانشگاه؛ کانون بیداری و خردورزی در دفاع مقدس

765

 

استاد گروه معارف دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در یادداشتی به مناسبت هفته دفاع مقدس، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده دانشجویان و محیط دانشگاه در دوران دفاع مقدس، این دوران را تصویری روشن از ایستادگی و مقاومت ملتی دانست که در برابر هجوم ناگهانی دشمن، به جای هراس و وادادگی، مسیر عزت، مقاومت و دفاع از هویت ملی را برگزید.

به گزارش وب‌دا، دکتر جعفر جهانگیر فیض‌آبادی، در این یادداشت با اشاره به شرایط دشوار کشور در آغاز جنگ تحمیلی آورده است: کشوری تازه‌انقلاب‌کرده، با ارتشی که هنوز در حال سامان‌گیری بود، ناگهان زیر ضربات سنگین ائتلافی از قدرت‌های جهانی و همسایگان وابسته قرار گرفت و تحلیل‌گران غربی در آن مقطع پیش‌بینی می‌کردند این تهاجم نقطه پایانی بر آرزوهای ملت ایران باشد.

وی ادامه داده است: آنچه این معادله را برهم زد، نه صرفاً قدرت سخت‌افزاری، بلکه «ایمان آگاهانه» و «عقلانیت جمعی» مردمی بود که به جای تکیه بر بیگانه، به توان و ظرفیت‌های خویش اعتماد کردند.

این استاد گروه معارف دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  با محوریت نقش دانشگاه در دوران دفاع مقدس تصریح کرده است: در میان همه اقشار جامعه که برای دفاع از کشور به میدان آمدند، نقش دانشجویان و محیط دانشگاه تعیین‌کننده بود. شهیدان دانشجو، کلاس درس و صحن دانشگاه را همچون «کانون بیداری و خردورزی» می‌دیدند و در فضای علمی خود به این درک و هوشمندی رسیده بودند که این پیکار تنها نزاع میان دو کشور نیست، بلکه نبردی برای حفظ هویت، استقلال و عزت یک ملت است.

وی افزوده است: دانشجو قلم را بر زمین نهاد تا با سلاح خود از شرف این آب و خاک دفاع کند و همین پیوند میان «علم» و «ایثار»، از ارزشمندترین میراث‌های دانشگاه به شمار می‌رود؛ میراثی که می‌تواند چراغ راه نسل‌های امروز و آینده باشد.

دکتر فیض‌آبادی در بخش دیگری از یادداشت خود با اشاره به تحولات و تنش‌های منطقه‌ای امروز خاطرنشان کرده است: امروز بار دیگر در برابر همان بازی کهنه قرار گرفته‌ایم و در چنین شرایطی، آموزه‌های شهیدان همچنان می‌تواند راهنمای جامعه دانشگاهی باشد؛ چراکه آنان آموختند استقلال و سربلندی، با تکیه بر دانش و ایمانی پایدار حفظ می‌شود؛ ایمانی که «هم‌سویی عمیق با مظلومان همه عصرها و نسل‌ها» و «مرزبندی استوار با ستم و بیداد» را قطب‌نمای حرکت خود قرار می‌دهد.

وی در ادامه آورده است: شهیدان به ما آموختند که اگر قدرت‌های جهان گرد هم آیند تا در برابر اراده یک ملت بایستند، تا زمانی که آن ملت باور و همبستگی خود را حفظ کند، قادر نخواهند بود اراده آن ملت را درهم بشکنند. از این منظر، پیام ماندگار شهیدان برای امروز، حفظ باور، انسجام و اعتماد به توانمندی‌های ملی است.

استاد گروه معارف دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  در پایان این یادداشت با طلب توفیق از درگاه خداوند متعال برای بهره‌گیری از درس‌های دفاع مقدس تأکید کرده است: همان‌گونه که شهیدان در میدان ایثار از جان خود گذشتند تا این مرز و بوم محفوظ بماند، از ما نیز انتظار می‌رود در میدان علم، اندیشه و کار، با تمام توان برای آبادانی و پیشرفت کشور تلاش کنیم.

وی یاد و خاطره استادان، دانشجویان و کارکنان شهید را سرمایه‌ای ماندگار برای جامعه دانشگاهی دانسته و افزوده است: یاد آن یاران، نه به عنوان خاطره‌ای غبارگرفته از گذشته، بلکه همچون مشعلی فروزان، باید همواره در فضای علمی و دانشگاهی زنده، الهام‌بخش و راهگشا باقی بماند.

  • گروه خبری : آموزش,فرهنگی
  • کد خبری : 191130
کلیدواژه
مسئول  پایگاه خبری وبدا
مؤلف

مسئول پایگاه خبری وبدا

نظرات

0 تعداد نظرات

درج نظر