• 1405/05/10
  • - تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر با شعار «تغذیه با شیر مادر برای آغازی سالم و پایدار» برگزار می‌شود

178

 

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر از ۱۰ تا ۱۶ مردادماه خبر داد و گفت: امسال این هفته با شعار «تغذیه با شیر مادر برای آغازی سالم و پایدار؛ اقدامات مؤثر را تقویت کنیم» با هدف ارتقای شاخص‌های تغذیه با شیر مادر، افزایش آگاهی عمومی و بهبود سلامت شیرخواران برگزار می‌شود.

دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا با تأکید بر نقش بی‌بدیل شیر مادر در تأمین سلامت مادر و کودک اظهار کرد: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر در رشد، تکامل و تقویت سیستم ایمنی شیرخواران و همچنین حمایت از سیاست‌های کلان نظام سلامت در حوزه جوانی جمعیت و سلامت خانواده، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر بر افزایش آگاهی عمومی، تقویت حمایت‌های اجتماعی و توسعه زیرساخت‌های لازم برای ترویج شیردهی تأکید دارد.

وی افزود: در همین راستا، برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور بر دو محور اساسی متمرکز شده است؛ نخست، تبیین و تقویت نقش حمایت‌های خانواده، محیط کار، نظام سلامت و قوانین حمایتی در موفقیت شیردهی و دوم، ارتقای آموزش، بهبود کیفیت خدمات مشاوره شیردهی در مراکز بهداشتی و درمانی و توسعه حمایت‌های قانونی از مادران شاغل.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت آغاز زودهنگام شیردهی گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر در نخستین ساعت پس از تولد، به‌عنوان نخستین واکسن طبیعی نوزاد شناخته می‌شود و علاوه بر تحریک تولید شیر، می‌تواند از حدود ۲۲ درصد مرگ‌ومیر نوزادان پیشگیری کند.

دکتر احمدیان با تأکید بر ضرورت حمایت از مادران شاغل خاطرنشان کرد: اجرای سیاست‌هایی مانند اعطای ۹ ماه مرخصی زایمان، اختصاص یک ساعت مرخصی روزانه برای شیردهی، تأمین امنیت شغلی مادران و ایجاد مهدکودک در مجاورت محل کار، از مهم‌ترین عوامل استمرار تغذیه با شیر مادر و توانمندسازی مادران برای حفظ این رفتار سلامت‌محور است.

وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر یک مسئولیت مشترک خانوادگی و اجتماعی است، تصریح کرد: موفقیت در افزایش میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر، مستلزم همکاری خانواده‌ها، نظام سلامت، کارفرمایان و سیاست‌گذاران است تا شرایط لازم برای حمایت از مادران در دوران شیردهی فراهم شود.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان با اشاره به روزشمار هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: «تغذیه با شیر مادر؛ بهره‌مندی مادر و کودک از نخستین حق سلامت»، «تغذیه با شیر مادر در بحران و جنگ؛ مادر توانمند، شیردهی موفق»، «جوانی جمعیت و تغذیه با شیر مادر؛ خانواده حامی، شیردهی موفق»، «مراکز دوستدار کودک؛ مراقبت مؤثر از مادر و شیرخوار»، «تغذیه با شیر مادر، یک مسئولیت اجتماعی؛ محیط‌های کار دوستدار مادر و کودک»، «سیاست‌ها و قوانین حمایتی؛ جامعه همراه، نسل سالم» و «رویکرد کرامت‌محور؛ تغذیه با شیر مادر، سرمایه‌گذاری امروز، سلامت فردا» به عنوان عناوین روزشمار این هفته نام‌گذاری شده است.

 

 

 

  • گروه خبری : بهداشت و پیشگیری
  • کد خبری : 189881
کلیدواژه
مسئول  پایگاه خبری وبدا
مؤلف

مسئول پایگاه خبری وبدا

نظرات

0 تعداد نظرات

درج نظر