• 1400/04/01
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عمل جراحی برداشت توده دو کیلویی از شکم یک بیمار در بیمارستان ثامن الائمه(ع) با موفقیت انجام شد

توده  دو كیلویی خوش خیم رحم (فیبروم) به روش جراحی از یك بیمار53 ساله در بیمارستان ثامن الائمه (ع) چناران  برداشته شد.


دکتر وحیده آستارایی متخصص زنان و زایمان بیمارستان ثامن الائمه(ع) چناران در گفتگو با وب دا گفت:  بیمار خانم 53 ساله  اهل چناران بدلیل درد شکمی و خونریزی غیر طبیعی رحمی به این مرکز مراجعه کرده بود و پس از بررسی و انجام آزمایشات پاراکلینیک در سونوگرافی توده 15سانتی با منشا احتمالی رحم  گزارش گردید که کاندید جراحی دراین مرکز شد .


وی افزود: این بیمار تحت عمل جراحی حدود سه ساعت قرار گرفت و  توده رحم بزرگ فیبروم که حدودا 2 کیلو  وزن داشت، در ابعاد 20 در 20 سانتی  برداشته شد و برای انجام آزمایش پاتولوژی ارسال گردید . که ظاهرا از نوع خوش خیم است .


دکتر آستارایی گفت: فیبروم رحم با افزایش خطر سرطان رحم همراه نیست، اما در بیماران که فیبروم رشد سریعی دارد و یا حین یائسگی رشد کرده است، بایستی احتمال  فیبروم سرطانی را در نظر داشت .


دکتر وحیده آستارایی اظهار کرد : فیبروم‌ ها شایعترین تومور‌های خوش خیم رحمی هستند که می‌توانند در جا‌های مختلف رحم رشد کنند و اندازه آن‌ها به طور معمول متفاوت است؛ و برخی اوقات باعث درد و ناراحتی فرد می‌شوند، اما به طور معمول خطرناک  نیستند و زندگی فرد را تهدید نمی‌کنند .


وی افزود: خونریزی شدید و یا دردناک رحمی،خونریزی طولانی مدت رحمی ۷ روز یا بیشتر، فشار یا درد لگنی، تکرر ادراری، مشکل در تخلیه مثانه، یبوست از علائم شایع می باشد.


متخصص زنان و زایمان بیمارستان ثامن الائمه گفت: به طور نادر، ممکن است که فیبروم رحمی در صورتی که جریان خون آن دچار اختلال شود، سبب ایجاد درد حاد و یا در صورتی که فیبروم  پایه داشته باشد و پایه آن دچار پیچ خوردگی شود، سبب درد ﺷﺪﻳﺪ و گاهی ناگهانی و تب شود که معمولا تمام اﻳﻦ ﻋﻼﻳﻢ ﺩﺭ یک ﻓﺮﺩ ﺑﺎ هم ﺩﻳﺪﻩ ﻧﻤﻴﺸﻮﻧﺪ و ﺩﺭ واﻗﻊ بستگی ﺑﻪ ﻣﻜﺎﻥ و اﻧﺪاﺯﻩ‌ی ﻓﻴﺒﺮﻭﻡ و ﺗﻌﺪاﺩ ﺁﻥ ﺩاﺭﺩ .


دکترآستارایی به بانوان توصیه کرد: در موارد خونریزی شدید رحمی و یا درد لگنی که ناگهانی ظاهر شده است، فورا به پزشک مراجعه کنند.


وی افزود: دلایل ژنتیکی، هورمون، عوامل شیمیایی، سن باروری، وراثت، نژاد از علل اصلی ایجاد فیبروم رحم هستند.


00107.jpg - 81.60 kb


خبرنگار: حسین رحمانی 

  • گروه خبری : پزشکی
  • کد خبری : 172943
کلیدواژه
مدیر سیستم
مؤلف

مدیر سیستم