110.jpg - 13.89 kBرئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مجموع بیش از 350 هزار دیابتی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 160 هزار نفر از آنها در مراکز بهداشت پرونده سلامت دارند.

دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: با توجه به مطالعاتی که در خصوص دیابت انجام شده مواردی همچون کم تحرکی و تغذیه نامناسب که اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد از جمله عمده دلایل ابتلای گروه‌های مختلف سنی به این بیماری بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر از هر 7 بزرگسال (افراد بالای 25 سال) یک نفر مبتلا به دیابت است و این میزان به نسبت سال‌های اخیر افزایش داشته است، در سال 1395 از هر 11 نفر یک نفر و در سال 1400 از هر 7 نفر یک نفر مبتلا به دیابت بودند و بررسی‌های وزارتخانه در این حوزه هر 5 سال یک بار انجام می‌شود که توبت بعدی آن رد سال 1405 است.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان ابتلا به دیابت در خراسان رضوی با سیر صعودی همراه بوده و عدد موارد مبتلا از 9 درصد به 13 درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 350 هزار بیمار مبتلا به دیابت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم که از این تعداد 160 هزار نفر از آنها در مراکز بهداشت پرونده سلامت دارند و مابقی یا در بخش خصوصی تحت درمان هستند و یا اینکه جزء موارد شناسایی نشده هستند.

دکتر اقبالی با اشاره به اینکه 70 تا 80 هزار نفر از مبتلایان به دیابت و معادل 25 درصد از این گروه از بیماران از بیماری خود خبر ندارند، بیان کرد: دیابت در زمان شروع علامتی ندارد و بعد از پیشرفت با علائمی همچون تشنگی و گرسنگی زیاد، ضعف و بی حالی، مشکلات چشمی، کلیوی و غیره مشاهده می‌شود و بهترین کار جهت پیشگیری و تخیص به‌هنگام و نیز مدیریت و کنترل بیماری انجام یک تست رایگان در مراکز بهداشت است.

وی اضافه کرد: انجام غربالگری دیابت در جوانان هر 3 سال یک بار و در سالمندان هر سال یک بار توصیه می‌‍‌شود و در مواردی هم دارای عوامل خطر و یا سابقه خانوادگی هستند باید در زمان کوتاه‌تر انجام شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خدمات به بیماران مبتلاه به دیابت شامل آموزش شیوه و سبک زندگی سالم، مشاوره تغذیه، خدمات پزشکی، خدمات تخصصی سطح 2 توسط پزشکان عمومی و متخصصان کلیه، چشم و قلب بوده است.

دکتر اقبالی تأکید کرد: زخم پا و دیالیز از جمله عوارض شایع بیماران دیابتی بوده و بعد از آن هم سکته‌های قلبی و مغزی بوده و در هیمن خصوص خصوص باید اشاره کنیم که خطر ابتلا در این افراد در صورت عدم کنترل قند خون مناسبت تا 3 برابر بیشتر از سایر گروه‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلاتی همچون نابینایی، کم بینایی و خونریزی ته چشم از دیگر عوارض دیابت بوده و افراد با این علائم باید توسط چشم پزشک تحت معاینه قرار بگیرند و این کار در مراکز سطح 2 انجام می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در حوزه بهداشت و در موضوع دیابت بیشتر در بحث پیشگیری کار می‌کنیم و بیشترین تمرکزمان در نوع 2 این بیماری که قابل پیشگیری و غربالگری است بوده و موارد نوع یک هم که در نوجوانان بوده و با علائمشان شناسایی می‌شوند با حوزه درمان در ارتباط هستند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image