رئيس اداره آب و غذاي وزارت بهداشت با تاکيد بر گزارشدهي بموقع و دقيق گفت: طبق گزارش و تعريف طغيان بيماريهاي منتقله از آب و غذا بايد تمامي مراکز بهداشتي درماني، بيمارستانها و مطبها، گزارش موارد ابتلا را به معاونتهاي بهداشتي شهرستانهاي تابعه ارسال کنند.
به گزارش وبدا، دکتر حسين معصومياصل در سمينار آموزشي بيماريهاي منتقله از آب و غذا در مشهد افزود: با توجه به خود درماني و برخي درمانهاي نامناسب، در حال حاضر داروهاي حساس شامل سيبروفلاکساسين، آمپي سيلين، آزيترومايسين، سفکسيم، اريترومايسين هستند، ولي نقش اصلاح آب و الکتروليت در مرحله اول ضروري است.
همچنين دکتر رضا سعيدي، معاون بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد به بيان وضعيت بيماريهاي منتقله از آب و غذا در خراسان رضوي پرداخت و اظهار کرد: بررسي و کنترل بيماريهاي منتقله از آب و غذا بدون بسيج همگاني تمام افراد درگير بهداشت و درمان غيرممکن است.
گزارش نظام مراقبت در کشور، اسهالهاي شايع در کودکان، اسهالهاي غيرباکتريابي، هپاتيتهاي Aو E ، تشخيص و درمان بوتوليسم، حصبه ، کنترل عفونتهاي بيمارستاني، تشخيص و درمان تهوع و اسهال در بالغان از جمله مباحثي بود که از سوي مهندس مافي، کارشناس مرکز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت و دکتر حامدي، دکتر عابدي، دکتر نادري، دکتر بلالي، دکتر اعلمي و دکتر حيدري اراده از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علومپزشکي مشهد مطرح شد.
اين سمينار يک روزه داراي 5 امتياز بازآموزي بوده است و 350 نفر نيز در آن شرکت کردند.
مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی علومپزشکی مشهد با تأکيد بر اين که «نميتوان صرفاعرضه برخي موادغذايي را در پايگاههاي تغذيه سالم ممنوع کرد و بايد جايگزينهاي سالم متناسب با ذائقه دانشآموزان نيز داشته باشيم»، گفت: متأسفانه پايگاه تغذيه سالم در درصد زيادي از مدارس شهر مشهد شرايط استاندارد و بهداشتي ندارند.
شيرفريزي ذوب شده بايد طي نيم ساعت مصرف شود
مرکز بهداشت خراسانرضوي خطاب به مادران شاغل شيرده تأکيد کرد که حتي در محل کارشان نيز بايد شير خود را هر سه ساعت يکبار بدوشند، در غيراينصورت توليد شير کاهش مييابد.