غذا و دارو


همزمان با روز جهانی غذا، از 55 واحدها برتر در زمینه تولید،بسته بندی و عرضه مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات کشاورزی و دامی استان خراسان رضوی قدردانی می شود.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: به‌منظور تحقق شعار سال 2016 سازمان بهداشت جهانی مبنی بر « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی،بهداشتی،محصولات کشاورزی و دامی مراسم روز جهانی غذا را همراه با تقدیر از واحدهای منتخب با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو و مقامات استانی برگزار می شود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در خصوص نقش تغذیه در سلامت گفت: بی شک جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی افراد بر کسی پوشیده نیست.با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیردر جوامع مختلف هستیم.

وی با اشاره به اینکه سیر صعودی بیماری های غیر واگیر از جمله قلب و عروق، فشارخون، دیابت، سرطان یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت است خاطر نشان کرد: نوع،کیفیت،سلامت،نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های غیر واگیر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر اسماعیل زاده افزود:  بخش عمده ای از هزینه های خانوارها،روزانه صرف خرید مواد غذایی می شود و در فروشگاه های عرضه اینگونه مواد، تنوع فراوانی در کالاها وجود دارد،لذا ضرورت دارد در زمان خرید،حمل و نقل،نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و حتی الامکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روز جهاني غذا را میتوان روز تداوم شکرگزاري از نعمت هاي بیکران الهي، يادآوري تعهدها و تکرار ميثاق ها و توجه همگان به ایمنی و امنیت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه نامید و نظر به اهمیت این موضوع یعنی ایمنی و سلامت،شعار امسال روز جهانی غذا « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند » بعنوان محور جهانی و موضوع « اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت» بعنوان محور ملی اعلام شده است و به حق در صورت تحقق این محورهای جهانی و ملی میتوان شاهد کاهش چشم گیر بار بیماری های غیر واگیر باشیم.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت و تولید غذای سالم نیازمند مشارکت بین بخشی تمام سازمان ها و ارگان ها و بخش های متولی تولید،توزیع و نظارت در بخش دولتی و خصوصی می باشد و چرخه ای است که هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ایمنی غذا به مخاطره می افتد. یا به عبارتی  ایجاد جامعه سالم،پویا و بانشاط نیازمند همکاری‌های بین بخشی،همبستگی اجتماعی،تلاش و مشارکت آحاد جامعه خصوصاً سیاست‌گذاران،برنامه ریزان،کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد و تحقق شعارهای جهانی و ملی روز جهانی غذا،بدون شک با مشارکت و همدلی و همراهی تمامی صاحبان فرآیند امکان‌پذیر خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه با اشاره به مراسم روز جهانی غذا خاطر نشان کرد : در نظر است طی مراسمی که به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا در سال جاری برگزار خواهد شد ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی از واحدهای برترتولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی نیز تقدیر به عمل آید تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان واحدهای برتر سبب ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه گردد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود: درراستای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم روز جهانی غذا، سلسله نشست هایی با حضور معاون غذا و دارو،مدیر و جمعی از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌دارو، نمایندگانی از :اداره ارزیابی و عملکرد و حراست و معاونت بهداشتی دانشگاه ، امور اجتماعی و اقتصادی استانداری ، دادگستری ، تعزیرات حکومتی ، استاندارد ، سازمان صنعت و معدن ، جهادکشاورزی ، دامپزشکی ، کارگروه امنیت و سلامت غذایی و ... به میزبانی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه برگزار و پس از چندین جلسه کارشناسی، بر اساس شاخص های تدوین شده،هر حوزه به صورت جداگانه نسبت به ارزیابی و معرفی واحدهای برترخود به معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه اقدام کردند.

 


همزمان با روز جهانی غذا، جشنواره غذای سالم در شهرک دانش و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

به گزارش وب دا، این جشنواره در راستای ارتقاء فرهنگ غذایی سالم(کاهش مصرف نمک، چربی های اشباع، ترانس در مواد غذایی) به همت معاونت غذا و دارو ،با همکاری مدیریت پشتیبانی دانشگاه و روابط عمومی در شهرک دانش و سلامت برگزار می شود.

همکارانی که تمایل به شرکت در این جشنواره را دارند می توانند تا سیزدهم مهر ماه برای نام نویسی به نشانی http://rwfahi.mums.ac.ir:83/   مراجعه کنند.

این جشنواره در گروه های غذایی انواع غذاهای دریایی، آش، سوپ و خورشت، انواع غذاهای محلی، کیک و دسر، غذاهای فانتزی و انواع سالاد برگزار می شود. 


نخستین همایش مسئولین فنی واحدها/شرکت های توزیع‌وعرضه کننده ملزومات پزشکی کلاس خطر1 به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزارشد.

نشست روسای ادارات تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت های غذا‌و‌داروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی منطقه 9کشوری با حضور معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد(دبیرمنطقه 9کشوری)،رئیس اداره نگهداشت اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی،روسا و جمعی ازکارشناسان ادارات تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت های غذا‌و‌داروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی مشهد، بیرجند، بجنورد، سبزوار، نیشابور، گناباد،تربت حیدریه،تربت جام ،اسفراین و همچنین اولین همایش مسئولین فنی واحدها/شرکت های توزیع وعرضه کننده ملزومات پزشکی کلاس خطر 1 به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.  

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذا‌وداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اهمیت کالاهای کلاس خطر1(کالاهای ارتوپدی و ستون فقرات،چشم پزشکی،قلبی) با تاکید به حضور فیزیکی افراد دانش آموخته مرتبط با ملزومات پزشکی(مهندسین پزشکی) خواستار تدوین‌وتبیین شرح وظایف مسئولین فنی واحدها /شرکت های توزیع وعرضه کننده ملزومات پزشکی شد.

دکترعلیرضاعطاران،ريیس اداره تجهیزات‌و‌ملزومات پزشکی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،بسترسازی فرهنگی و قانونی،آشنایی مسئولین فنی واحدهای توزیع و عرضه کننده ملزومات پزشکی کلاس خطر 1با شرح وظایف خود،آشنایی با جایگاه قانونی و حقوقی خود و... را ازجمله اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد.

شرح وظایف تهیه شده پیشنهادی با نظر مسئولین فنی،نماینده اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت متبوع،روسای ادارات تجهیزات پزشکی معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/انشکده های علوم پزشکی منطقه 9کشوری تنظیم و در صورت تایید وزارت متبوع بطورکتبی به کلیه مسئولین فنی ابلاغ خواهد شد.

گفتنی است: دراولین همایش مسئولین فنی واحدها /شرکت های توزیع وعرضه کننده ملزومات پزشکی کلاس خطر1 در خصوص تهیه فرمت یکسان قراردادها، مسایل رفاهی مهندسین پزشکی، پرداخت حقوق،صدورپروانه های مسئولین فنی ،الزامات تمدید پروانه ها بحث وتبادل نظرشد.  


طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی با حضور نمایندگان معاونت غذاوداروی دانشگاه در سطح شهر مقدس مشهد به اجرا درآمد.

به گزارش وب دا، در راستای صیانت از سلامت شهروندان،طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه با حضور نمایندگانی از:معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان صنعت،معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، اداره اماکن، اداره مبارزه با قاچاق کالا‌و‌‌ارز استان، یگان امداد، کلانتری و ... در 26 مرکز نگهداری، عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی اجرایی شد.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای اجرای مصوبات کارگروه اطلاعاتی و عملیاتی کمیسیون هماهنگی،برنامه ریزی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا‌و‌ارز استان،کمیسیون مبارزه با قاچاق کالاو‌ارز شهر مشهد(فرمانداری) و دستور معاون دادسرای انقلاب اسلامی شهر مشهد،طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه طی گشت های مشترک ارگان های دخیل در این امر با رعایت موازین قانونی و شرعی در 2پاساژ نگهداری،عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی اجرا شد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: 5 تیم عملیاتی متشکل از نمایندگان سازمان های دخیل در اجزای این طرح،در مجموع از 23 واحد صنفی و 3 انبار محصولات آرایشی و بهداشتی بازدید و کشف و ضبط اقلام مذکور به ظن قاچاق بودن، صورت گرفت.

شایان ذکر است: اقلام مصادره شده به اداره پلیس مبارزه با قاچاق کالا منتقل شد تا پس از تشکیل پرونده جهت صدور حکم قضائی به سازمان تعزیرات حکومتی تحویل شود.


همزمان با روز جهانی غذا از واحدهای برتر تولید کننده مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قدردانی می شود.

به گزارش وب دا، به همین منظور در راستای هرچه باشکوه تر سلسله برنامه هایی به مناسبت روزجهانی غذا (16اکتبر)،دومین نشست هم اندیشی و تشریح برنامه های هفته جهانی غذا با حضور مدیر و جمعی ازکارشناسان مدیریت نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نمایندگانی ازمعاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی بیرجند،بجنورد،سبزوار،نیشابور،گناباد،تربت حیدریه،تربت جام و اسفراین به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد(دبیر منطقه9 کشوری)برگزار شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه با اشاره به شعار سال جاری روز جهانی غذا مبنی بر " آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند" گفت: به منظور برگزاری هرچه بهتر سلسله برنامه هایی به مناسبت روز جهانی غذا با محوریت کاهش مصرف قند و نمک و چربی،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی موضوعات مرتبط با ایمنی غذا از جمله نشانگرهای رنگی تغذیه ای،برچسب اصالت،مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، نشان ایمنی و سلامتی برنامه ریزی شده است.

دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: برگزاری نشست خبری معاون غذا و داروی دانشگاه با اصحاب رسانه،صرف صبحانه سلامت در نشست هیات رئیسه دانشگاه و کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان،برپایی نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان،سخنرانی معاون غذا و دارو در خطبه های پیش از نماز جمعه،توزیع صبحانه سالم و مسابقه با موضوع "غذا،تحرک،سلامت" با مشارکت آموزش و پرورش،تربیت بدنی و ...،مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و همچنین تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی ،اطلاع رسانی و آموزش کارکنان دانشگاه_دانشجویان_رابطین بهداشت_اصناف_اتحادیه هااز جمله برنامه های این هفته به شمار می رود.

در پایان این نشست مقرر شد تمامی معاونت های غذا و داروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی بیرجند،بجنورد،سبزوار،نیشابور،گناباد،تربت حیدریه،تربت جام و اسفراین سلسله برنامه های مذکور را اجرا و گزارش اقدامات انجام شده را به معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال نمایند.

شایان ذکر است: 24 لغایت 30مهر ماه زمان اجرای سلسله برنامه های هفته جهانی غذا خواهد بود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image