غذا و دارو


مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارداشت: تمامی محصولات سلامت محور اعم از آرایشی و بهداشتی باید برچسب اصالت و سلامت داشته باشند.

به گزارش وب دا، دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در نشست كارگروه تخصصي آرايشي و بهداشتي کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی عمدتا از طریق مرزهای داخلی صورت می پذیرد گفت: با توجه به اینکه بازار فرآورده های آرایشی غالبا وارداتی بوده لذا بیشترین مشکل ورود غیر مجاز در حوزه آرایشی صورت می پذیرد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه بهداشتی به دلیل فراوانی تولیدات داخلی با کیفیت و همچنین با توجه به الزامات سازمان غذا ودارو مبنی بر درج برچسب مشخصات فارسی بر روی محصولات، در این حوزه کمتر دستخوش بحث قاچاق می شویم.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه متولی بحث سلامت، معاونت های غذاو دارو هستند خاطر نشان کرد: بر این اساس، یکی از برنامه های عملیاتی معاونت غذاودارو مبنی بر بررسی فنی و بهداشتی مراکز پخش و توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی، نظارت بر این مراکز طبق قوانین و مقررات مبارزه با کالای قاچاق، بازرسی و کنترل های لازم توسط گشت های مشترک کارشناسان این معاونت با نمایندگان سایر ارگان های دخیل در حوزه قاچاق کالاهای سلامت محور انجام می شود.

دکتر اسماعیل زاده با اشاره به الزام درج برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور از ابتدای شهریور ماه 93،در خصوص اقدامات معاونت غذا و دارو در بحث ورود غیر مجاز محصولات آرایشی و بهداشتی گفت : در راستای سیاست های کلی دولت در مباحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در راستای سیاست های کلان سازمان غذاودارو و بر اساس دستور العمل این سازمان مبنی بر اخذ مجوز شرکت های پخش و توزیع کننده فرآورده های آرایشی و بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان ، بازرسی و کنترل های کارشناسان بر اساس چک لیست های تنظیم شده  انجام و در موارد خاص نیز بازرسی های مشترک با نمایندگان سازمان صنعت،معدن و تجارت ، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و اماکن صورت پذیرفته است .

وی نظارت بر صنف آرایشی و بهداشتی و کنترل مبادی ورودی استان به منظور جلوگیری از ورود غیر مجاز فرآورده های آرایشی بهداشتی را از جمله اقدامات قابل انجام در این حوزه عنوان کرد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود : در راستای دستور العمل سازمان غذا و دارو ، مکاتباتی با شرکت های پخش مبنی بر اقدام به اخذ مجوزهای لازم ، انجام و طبق اطلاعات جمع آوری شده  نسبت به تدوین فرم های شناسایی اطلاعات انبارها، اطلاعات خود شرکت و همچنین فرم شناسایی تجهیزات و شرایط نگهداری بر اساس فاکتورهای کنترل کیفی اقدام گردید .

دبیر کمیسیون برنامه ریزی،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا وارز استان ضمن تقدیر از اقدامات ارگان های دخیل در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی، بر لزوم هوشیاری و بازرسی های دقیق در ایستگاه های بازرسی تاکید و خواستار افزایش اطلاع رسانی ها در زمینه آشنایی و شناخت عمومی کالاهای تقلبی وقاچاق به ویژه در حوزه های مواد غذایی،آرایشی، بهداشتی،دارویی وتجهیزات پزشکی شد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا وارز استان نیز گزارشی از وضعیت کشفیات و اقدامات انجام شده در حوزه قاچاق اقلام آرایشی وبهداشتی ارائه و یادآور شد:  عمده اقلام آرایشی وبهداشتی قاچاق از استان های تهران وغربی وارد استان می شود.

 نماینده سازمان صنعت،معدن و تجارت نیز با بیان افزایش پرونده های کشفیات کالاهای سلامت محور در حوزه های مواد غذایی و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی در سال 95 نسبت به مدت مشابه سال 94 ،خواستار اعمال نظارت بیشتر در مبادی ورودی وخروجی این استان ها شد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی از تعداد 1100 واحد خرده فروشی دارای پروانه از اتحادیه مذکور خبر داد و اعلام کرد در سطح بازار 20 تا 25 درصد کالای قاچاق در این حوزه هنوز وجود دارد.

در این نشست در خصوص مواردی چون: شیوه نامه مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی؛مواد غذایی؛تجهیزات و ملزومات پزشکی،ساماندهی شرکت های پخش لوازم آرایشی و بهداشتی،آموزش هاي تخصصي ومهارتي،دوره های آموزش توجيهي آشنايي و شناخت كالاهاي تقلبي وقاچاق براي واحد هاي صنفي،اعلام ممنوعيت الصاق برچسب شبنم و آموزش برچسب اصالت و سلامت به اصناف و ... بحث و تبادل نظر گردید.

در پایان،دکتر علی اصغر اسماعیل زاده با تاکید مجدد بر الزام درج برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور از ابتدای شهریور ماه 93 ، نسبت به نصب پوستر روش استعلام اصالت فرآورده های سلامت محور در مراکز عرضه آرایشی و بهداشتی تاکید کرد و به هم وطنان عزیز یادآور شد که صرف مشاهده برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور را ملاک خرید خود  قرار نداده و پس از کنترل اصالت و صحت برچسب توسط برنامه ها رهگیری،ردیابی و کنترل اصالت نسبت به خرید محصول مورد نظر اقدام نمایند.

وی در ادامه از هم وطنان عزیز خواست تا در صورت مشاهده هرگونه عدم هم خوانی محصولات با برچسب اصالت و سلامت،داشتن اطلاعات و اخباری در حوزه قاچاق فرآورده های سلامت محور به معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر ارگان های دخیل در این امر اطلاع دهند.


 در راستای تامین سلامت مصرف کنندگان و به منظور بررسی راهکارهای اجرای دستورالعمل های سازمان غذاو دارو، کاهش عوامل مضر سلامتی از جمله میزان قند و افزودنی های غیر مجازی چون نمک و مواد نگهدارنده در اینگونه محصولات،نشستی با هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فرآورده های آردی و قندی استان به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد،حفظ سلامت مصرف کنندگان، رعایت کامل دستورالعمل های سازمان غذاودارو در راستای افزایش کیفیت تولیدات فرآورده های آردی و قندی، تعامل هر چه بیشتر معاونت غذاوداروی دانشگاه با صنایع تولیدی زیر پوشش این معاونت را از جمله اهداف برگزاری این نشست، عنوان کرد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: در این نشست در خصوص راهکارهای اجرایی مذکور،کاهش مقررات وقت گیر اداری به منظور ارتقا سلامت محصولات،چالش های پیش روی این صنعت و ...  بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.  

شایان ذکر است در پایان این نشست، مدیر نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو در خصوص برخورد قاطع و اقدامات قانونی این معاونت با واحدهای متخلف و غیر مجاز تاکید کرد.


گردهمایی معاونان غذاودارو،مديران حوزه های غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل  معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 كشوري به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد(دبیر کلان منطقه 9 کشوری) برگزار شد. 

این نشست با حضور دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشكي مشهد، بيرجند،بجنورد،سبزوار،نیشابور،گناباد،تربت حيدريه،تربت جام ،اسفراین به ميزباني معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشكي مشهد(دبیر کلان منطقه 9 کشوری) برگزار شد.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سهمی از مسئولیت کشور در تامین دارو، غذای سالم و نظارت بر آنها بر عهده معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور است،اهداف برگزاری این گردهمایی را تعامل و ارتباط بيشتر و موثرتر بين دانشگاه ها،تبادل تجربيات و هم افزايي اطلاعات،دستيابي به يك وحدت رويه در انجام امور به منظور عدم برداشت هاي متفاوت از آئين نامه ها و دستورالعمل ها،بررسي و رفع مشکلات در حوزه های غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل بیان کرد.

معاون غذاوداروی دانشگاه در ادامه استفاده از توانمندي هاي مناطق مختلف کشور، ايجاد وحدت رويه در خصوص موارد مشترک دستورالعمل ها و ضوابط را از جمله اهدف تشکیل قطب هاي 11 گانه عنوان کرد.  

وی با ابراز خرسندی از برگزاری نخست نشست معاونان غذاودارو،مديران حوزه های غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری در سال 96 و اشاره به جایگاه ویژه استان خراسان در تمرکز صنایع مهم، حجم بالای زائرین و مجاورین بارگاه مقدس رضوی، به ارائه اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه ها ی مختلف معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکي مشهد ازجمله تشکيل کارگروه هاي مختلف، عقد تفاهم نامه ها با سازمان هاي دخیل در امر غذاودارو  و سایر اقدامات صورت گرفته در راستای حذف موازی کاری ها و ارائه هرچه بهتر خدمات به هموطنان پرداخت.

در ادامه این گردهمایی ضمن بررسی پیشنهادات دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری در حوزه های مختلف غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل در خصوص مواردی چون: نحوه اجرایی نمودن دستورالعمل و ضابطه شناسه نظارت جهت محصولات غذایی، بررسی پیش نویس قانون جامع نظارت بر بهداشت و ایمنی محصولات سلامت محور، چگونگی اجرای برنامه عملیاتی مشترک ارسالی از سازمان غذا و دارو، چالش ها و ابهامات برنامه مذکور در حوزه های مختلف معاونت ها، سامانه ارزيابي عملکرد مديريت نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي، تشکيل ستاد اجراي برنامه عملياتي در دانشگاه ها و برآورد و اعلام اعتبارات مورد نياز اجراي برنامه از سوي مديران به ستاد مربوطه،  قيمت گذاري تجهیزات و ملزومات پزشکي، محاسبه قيمت ها بر اساس فهرست اداره کل، تشکيل کميته هاي دارو و تجهيزات در مراکز بهداشتي درماني، نگهداشت تجهيزات پزشکي، پايش تجهيزات سرمايه اي، سطح بندي اداره تجهيزات پزشکي دانشگاه ها، واگذاري برخي از فعاليت هاي ستادي به قطب ها، سامانه HIX، نظارت بر شرکت های پخش دارو، توزیع و رفع کمبودهای دارویی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9، نظارت بر عطاری ها و مکان های ورزشی، ارزیابی عملکرد معاونت های غذا و دارو، ارزيابي عملکرد آزمايشگاه هاي اعضاء کلان منطقه 9 توسط آزمايشگاه کنترل مواد غذايي، آرایشی و بهداشتي معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکي مشهد و ... بحث و تبادل نظر شد.

خاطر نشان می شود: معاونان غذاودارو،مديران حوزه های غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری دركارگروه هاي معاونان،غذا،دارو،آزمايشگاه،تجهيزات پزشکي،طب سنتی و مکل اين نشست حضور و در خصوص محورهای تعیین شده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

نشست يك روزه معاونان غذاودارو،مديران حوزه های غذا،دارو،آزمایشگاه،تجهیزات و ملزومات پزشکی،طب سنتی و مکمل  معاونت های غذاوداروی دانشگاه ها/دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری با ارائه گزارش هر کارگروه، جمع بندی نقطه نظرات و پيشنهادات در حوزه های مختلف و تعیین زمان برگزاری این جلسات با حضور مديران سازمان غذا و دارو در فصول مختلف سال به کار خود پایان داد.

 


 در راستای سیاست های سلامت محور سازمان غذاودارو و برنامه راهبردی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه های غذا،دارو،تجهیزات و ملزومات پزشکی،‌آزمایشگاه،طب سنتی و مکمل؛ معاون غذاودارو،مدیران و جمعی از کارشناسان حوزه های این معاونت در شبکه بهداشت و درمان سرخس حضور یافتند.

به گزارش وب دا، دکتر علی اصغراسماعیل زاده هدف از این بازدید را، نظارت برنحوه عملکرد واحدهای تحت پوشش این معاونت در شبکه های بهداشت و درمان ، بررسی کیفیت ارائه خدمات ،پیگیری مسائل و مشکلات در حوزه های مختلف غذا، دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی، آزمایشگاه، طب سنتی و مکمل عنوان کرد.

وی تصریح کرد: در این بازدید، که با حضور تیم کارشناسی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مدیران،مسئولین و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان سرخس انجام شد،مدیر شبکه گزارشی از عملکرد  و نیازهای حوزه های مختلف  ارائه و در مورد هریک بحث و تبادل نظر گردید و سپس بازدیدهای میدانی در حوزه های دارو،تجهیزات پزشکی،موادغذایی وآزمایشگاه با حضور مدیران حوزه های مختلف این شبکه بعمل آمد .

شایان ذکر است: هیات کارشناسی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اماکن خدماتی، بیمارستان و داروخانه مربوطه،داروخانه های سطح شهر،عطاری ها،مراکز درمان سوء مصرف مواد،واحدهای تولیدی مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی،فروشگاه های صنفی تجهیزات پزشکی این شهرستان بازدید،اقدامات صورت گرفته را مورد ارزیابی قرار دادند و به بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای لازم در این زمینه پرداختند.

 


نخستین نشست کمیته اجرایی همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام،به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

در راستای انتخاب و معرفی شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال در گستره ملی،منطقه ای و نظر به انعقاد تفاهم نامه مشترک فی مابین معاون وزیر و رئیس سازمان غذاودارو و روسای دانشگاه های کلان منطقه 9 کشوری،اولین نشست کمیته اجرایی همایش بین المللی فرآورده های حلال با حضور مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، معاون غذاودارو و مدیران حوزه های معاونت غذاودارو،نمایندگانی از استانداری،کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان،شهرداری،سازمان جهاد کشاورزی،سازمان صنعت؛معدن و تجارت،سازمان دامپزشکی،اداره کل اقتصاد و دارایی،اداره کل استاندارد،انجمن مدیران صنایع،انجمن داروسازان به میزبانی معاونت غذاودارو برگزار شد.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: با توجه به اینکه موضوع فرآورده های حلال در حوزه غذا،دارو امری بسیار مهم تلقی می شود و هر موضوعی که بحث حلال در آن مطرح است را شامل می شود لذا برگزاری همایش بین المللی فرآورده های حلال کاری ملی و استانی خواهد بود که دبیرخانه های مربوطه در دانشگاه مستقر و بخش های علمی،اجرایی و حوزوی هم در آن مشارکت خواهند داشت.

دکتر محمدرضا صابری افزود: جلسات کمیته علمی این همایش نیز به موازات جلسات کمیته اجرایی برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام  طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» حوزه صنایع غذایی حلال را یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی عنوان و به توجه ویژه در برگزاری این همایش تاکید کرد.

شایان ذکر است: در نخستین نشست کمیته اجرایی همایش بین المللی فرآورده های حلال که نیمه دوم سال جاری در پایتخت فرهنگی جهان اسلام برگزار خواهد شد،در خصوص تقسیم وظایف،مشارکت ارگان های دخیل در بحث حلیت،استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های سایر دستگاه ها و ... بحث و تبادل نظر گردید.

جلسه کمیته اجرایی همایش بین المللی فرآورده های حلال

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image