غذا و دارو


در راستای سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر، یکی از برنامه های عملیاتی سازمان غذاودارو مبنی بر کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی؛محصولات غذایی و کاهش مصرف نمک نشست هم اندیشی بررسی راهکارهای کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار با حضور جمعی از معاونان غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری، مدیر نظارت بر مواد غذایی؛مدیر آزمایشگاه کنترل معاونت غذاودارو، نمایندگانی از سایر ارگان های دخیل در این امر به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

به گزارش وب دا؛ معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،ضمن تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود سازمان ها در راستای اهداف سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط،خاطر نشان کرد: هدف معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به سمت کاهش مخاطرات، اعمال حداقل استانداردها، تطبیق حداکثری محصولات غذایی با استانداردهای تدوین و یا اصلاح شده می باشد.

دکتر محمدرضا صابری با اشاره به اینکه دسترسی آحاد جامعه به غذای سالم و ایمن وظیفه سازمان های دخیل در حوزه سلامت می باشد،یادآور شد: در این راستا بررسی و اقدام در خصوص معرفی جایگزین های مناسب در فرمولاسیون مواد غذایی، اصلاح تکنولوژی تولید و دانش فنی لازم، ترویج و فرهنگ سازی و ... در جهت تامین سبد غذایی مطلوب خانوار و اصلاح الگوی تغذیه ای با بهره مندی از مجامع علمی، امری ضروری است.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر طرح و پیگیری موضوعات و دقت به زوایای انجام کار با همکاری کلیه ارگان های دخیل در برنامه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از قبیل تدوین استانداردهای جدید؛بازنگری؛اصلاح استانداردها ، آموزش و اطلاع رسانی عامه مردم؛متولیان سلامت؛مدارس؛گروه های هدف ویژه و ... ، تنظیم و کنترل بازار براساس محتوای مواد غذایی و... ، اجرایی نمودن دو هدف مهم کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی خانوار ، کاهش متوسط مصرف نمک با همکاری سازمان های دخیل در این امر،تاکید نمود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه با اشاره به سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط و همکاری ارگان های دخیل در راستای برنامه ریزی و اجرایی نمودن اهداف سند مذکور در خصوص کاهش متوسط مصرف نمک و همچنین به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی و محصولات غذایی افزود: با توجه به برنامه های عملیاتی سازمان غذا ودارو در خصوص کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرفی و محصولات غذایی،کاهش مصرف نمک و نیز برابر  سند ملی پیشگیری و بیماری های غیر واگیر و سیاست های کلی در بخش های آموزش،تحقیق و توسعه،نظارت و هماهنگی بین بخشی و ... تدوین برنامه ای عملیاتی جهت تعیین سهم دستگاه های دخیل در راستای اختیارات استانی را امری الزامی دانست.

شایان ذکر است: در این نشست در خصوص مواردی چون بررسی راهکارهای به صفر رساندن مصرف اسیدهای چرب ترانس در روغن های مصرفی و محصولات غذایی با حضور نمایندگان ارگان های مرتبط از جمله:استانداری،دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده صنایع غذایی،سازمان صنعت؛معدن و تجارت،اداره کل استاندارد،انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی،معاونت بهداشتی دانشگاه ،مدیران واحدهای تولیدی روغن،اتاق اصناف،اداره کل گمرکات و .... ، بررسی سرانه مصرف روغن کل استان به تفکیک و ...  بحث و تبادل نظر گردید.


نشست کمیته کشوری هماهنگی و برنامه ریزی اجرای سیستم های ایمنی مواد غذایی(F.S.M.S) با حضور معاون غذاودارو،مدير نظارت بر موادغذایی؛آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو، اعضاء هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و دانشگاه فردوسي، انجمن مديران صنايع غذايي و جمعی از کارشناسان حوزه مديريت نظارت بر مواد غذایی؛آرایشی و بهداشتی به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو بيان مشکلات موجود در اجراي سيستم هاي ايمني مواد غذايي،ارائه راهکارهايي جهت اجراي کارا و مؤثر سيستم هاي ايمني در واحدهاي توليدي، مميزي واحدهای تولیدی متقاضي استفاده از لوگوي سيستم هاي ايمني مواد غذايي (HACCP,ISO22000) را از جمله اهداف این نشست عنوان کرد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،ضمن اشاره به دستورالعمل اجرایی کمیته کشوری F.S.M.S ارزیابی و بررسی صلاحیت واحدها جهت استقرار سیستم های ایمنی، آموزش و اطلاع رسانی در این حوزه، ترویج فرهنگ ایمنی مواد غذایی با ارائه پوستر- پمفلت - جزوه های آموزشی و ... ، ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی در راستای اجرای هر چه بهتر این برنامه ها، پایش مستمر استقرار و ارائه گزارش موارد عدم انطباق به کمیته کشوری FSMS را از جمله وظایف این کمیته عنوان کرد .

دکتر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: نظر به اهمیت ارتقاء سطح ایمنی مواد غذایی، انجام کنترل های به موقع و دقیق تر در واحدهای تولیدی، اجراي سيستم هاي ايمني مواد غذايي در این واحدها از اولویت های معاونت غذا و داروی دانشگاه می باشد.

وی ضمن تشویق واحدهای تولیدی و کارگاهی به استقرار سيستم هاي ايمني مواد غذايي،تاکید کرد : واحدهاي توليدی بدون تأييديه این کميته استاني مجاز به درج لوگوي ايمني مواد غذايي (HACCP.ISO22000) بر روي برچسب محصولات خود نمي باشند.

شایان ذکر است: در این نشست درخواست تعدادی از واحدهای تولیدی که قبلا توسط کارشناسان و سر ممیز مربوطه ممیزی گردیده بود مورد بررسی و پس از بحث و تبادل نظر،تصمیمات کارشناسی اتخاذ گردید.

 


غرفه اطلاع رسانی برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی و ماشین آلات وابسته شهر مقدس مشهد برپا گردید.

در راستای اطلاع رسانی هرچه بهتر برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ،غرفه اطلاع رسانی برگزاری این همایش در هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی و ماشین آلات وابسته شهر مقدس مشهد مستقر و به فعالیت پرداخت.

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: نظر به اینکه برگزاری همایش بین المللی فرآورده های حلال در لیست برنامه های شهر مقدس مشهد بعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 دیده شده لذا به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،غرفه ای در هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع غذایی و ماشین آلات وابسته شهر مقدس مشهد به منظور اطلاع رسانی همه جانبه این همایش مستقر و به فعالیت پرداخت.

 دکتر محمدرضا صابری، اظهار داشت: اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال 22 الي 24 آذر ماه سال جاری در محل مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بررسی مسائل و خلاهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا،دارو،فرآورده های آرایشی-بهداشتی و ...  برگزار خواهد شد.

دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال،آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات را 31 شهریور ماه سال جاری عنوان و افزود: علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سايت همايش به نشاني http://cong-halal-iran2017.mums.ac.ir و کانال تلگرامی halalproducts@ مراجعه نمایند.

 


تشکیلات و ساختار سازمانی مدیریت نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی در معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا درآمد.

به گزارش وب دا، در راستای جاری سازی تشکیلات و ساختار جدید سازمانی معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی،اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی به مدیریت ارزیابی و نظارت ملزومات و تجهیزات پزشکی ارتقا یافت.

دکتر علیرضا عطاران،مدیر نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از منفک شدن بحث نظارت،ارزیابی،نیازسنجی،توزیع،امور نگهداشت و کالیبراسیون،کنترل کیفی دوره ای و مستمر تجهیزات سرمایه ای درکلیه مراکز درمانی از حوزه عملکرد این مدیریت خبر داد.

وی ضمن اشاره به ساختارجدید مدیریت نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی معاونت غذاوداروی دانشگاه؛ نظارت، ارزیابی، کنترل نحوه تولید تجهیزات سرمایه ای و ملزومات مصرفی کارخانه ها و کارگاه های تولیدی، آموزش مسئولین فنی؛کارشناسان مهندسی پزشکی ؛اعضا اتحادیه، انجام کلیه امور مربوط به ملزومات مصرفی پزشکی از جمله نیازسنجی؛توزیع؛خرید متمرکز؛امور نگهداشت وکنترل و ردیابی عوارض ناخواسته ناشی از مصرف در کلیه مراکز درمانی دولتی،خصوصی،خیریه،نظامی و انتظامی، صدور پروانه تمدید ساخت برخی از ملزومات پزشکی و همچنین نظارت بر شرکت ها و اصناف عرضه و توزیع کننده ملزومات و تجهیزات سرمایه ای پزشکی و ... را از مهمترین وظایف نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی معاونت غذاوداروی دانشگاه برشمرد.


مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی؛آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو، تشدید نظارت ها مهمترین اقدام عملی در ارتقاء شاخص های ایمنی و سلامت جامعه عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر بهروز جنت در دوازدهمین نشست کمیته مشاورین استانی مناطق یازده گانه معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد اظهار داشت: از آنجا که ایمنی و سالم بودن فرآورده های خوراکی و آشامیدنی در ارتباط با تندرستی و سلامت انسان بسیار حائز اهمیت است لذا باید تهیه و توزیع مواد اولیه و محصولات اعم از داخلی و خارجی نیز از نقطه نظر کیفی و بهداشتی تحت نظارت و کنترل دقیق قرار گیرند.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم جوهره نظام فناور محور را که گسترش عدالت است سرلوحه تشکیلات سازمان غذاودارو کنیم افزود: مردم به اعتبار نظارت های این سازمان است که فرآورده های سلامت محور را مصرف می کنند لذا  نظارت بر تمامی کالاهای دارای مصرف انسانی اعم از دارو،مکمل،تجهیزات و ملزومات پزشکی،فرآورده های طبیعی،آرایشی و بهداشتی که برعهده سازمان غذاودارو نهاده شده باید تشدید یابد.

مدیر کل راهبری،پایش و امور استان های سازمان غذاودارو نیز در این همایش خاطر نشان کرد: ادارات کل سازمان غذاودارو،معاونت های غذاوداروی سراسر کشور که اخیرا هم با تفویض اختیارات زیادی از سوی سازمان مواجه شده اند؛ﮔﺮﭼﻪ بعنوان ﺟﺰئی از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﮐﻞ ﺑﻪ ﻇﺎﻫﺮ اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪه ﮐﺎر ﻫﺴﺘﻨﺪ اﻣﺎ به هرحال ﺑﺎﯾﺪ درکنار اﺟﺰاي دﯾﮕﺮ سیستم ﻗﺮار ﮔﯿﺮند.

مهندس عباس مهدیزاده با اشاره به ضرورت وجود ﯾﮏ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺟﺎﻣﻊ به دلیل ﻣﻌﯿﺎرﻫﺎي ﻫﻤﻪ ﺟﺎﻧﺒﻪ،اﺳﺘﺮاﺗﮋي و آرﻣﺎنﻫای ﺳﺎزﻣﺎن غذا و دارو یادآور شد: ﭼﻨﯿﻦ امکانی در ارزﯾﺎﺑﯽ ﻋﻤﻠﮑﺮد؛ ﯾﮏ ارزﯾﺎﺑﯽ واﻗﻌﯽ،ﻋﺪاﻟﺖ ﻣﺤﻮر،ﻗﺎﺑﻞ اﻋﺘﻤﺎد و اﺗﮑﺎ و ﭘﯿﺶ ﺑﺮﻧﺪه و ﭘﻮﯾﺎ را به ارمغان می آورد.

شایان ذکر است؛ در دوازدهمین نشست کمیته مشاورین استانی در خصوص سیاست های کلی سازمان غذاودارو،دستورالعمل اجرایی واحدهای کوچک تولید و بسته بندی و سایر ضوابط،سامانه TTAC و بازرسی،پایش و پالایش برچسب گذاری و .... بحث و تبادل نظر گردید.

 

 

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image