غذا و دارو


نشست هم اندیشی دبیران اجرایی و علمی نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام با علما و اساتید حوزه علمیه مشهد برگزار گردید. 

 به گزارش وب دا، معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: در راستای انتخاب و معرفی شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال و برگزاری هرچه بهتر همایش بین المللی فرآورده های حلال آذر ماه سال جاری در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)،دیداری با آیت الله اشرفی شاهرودی از علما و اساتید حوزه علمیه مشهد و مدرس سطوح عالی حوزه،مباحث خارج فقه،اصول رجال به عمل آمد. 

دکتر صابری افزود: در این دیدار، دبیران علمی و اجرایی نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف و محورهای این همایش از جمله شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال  پرداختند.

وی خاطر نشان کرد: در این نشست صمیمانه، آیت الله حاج شیخ مصطفی اشرفی شاهرودی به ضرورت برگزاری این همایش به منظور گسترش بحث حلال در سطح جامعه تاکید و به منظور بالا بردن سطح کیفی همایش بیاناتی در خصوص طرح موضوع همایش در سایر مراکز تحقیقاتی اسلامی،دعوت از محققان و دانشمندان فقه جهت شرکت در همایش و ارائه مقاله و ... ایراد نمود.

دبیر اجرایی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال،آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات را 31 شهریور ماه سال جاری عنوان و افزود: علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سايت همايش به نشاني 

 http://cong-halal-iran2017.mums.ac.ir و کانال تلگرامی halaproducts@ مراجعه نمایند.


مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: تا کنون مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی این دانشگاه مجوزی مبنی بر دمنوش یا چای لاغری صادر نکرده و در عین حال نظارت کامل بر واحدهای تولیدی و وارداتی چای و دمنوش های گیاهی دارد.

به گزارش وب دا؛ علاوه بر محبوبیت چای به عنوان یک نوشیدنی فرح بخش؛ امروزه چای توجهات مجامع علمی را نیز به خود جلب نموده است؛ زیرا چای شامل فلاوانول ها و آنتی اکسیدان هایی است که بر اساس پژوهش ها می تواند بر سلامت انسان موثر باشد.

از سالیان دور دمنوش های مختلف نیز در بین خانواده های ایرانی جای داشته و امروزه این دمنوش ها در انواع مختلف و در بسته های کیسه ای در بازار موجود و طرفداران بسیاری نیز دارد.

 در این میان شرکت هایی با ادعای لاغری دمنوش ها تلاش در بازار گرمی این محصول داشته و بالاترین میزان فروش را به خود اختصاص داده اند و مدعی هستند با استفاده از این دمنوش ها می توان وزن خود را کاهش داد و لاغر شد.

از این جهت در گفت و گویی با دکتر اسماعیل زاده؛ مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر آن شدیم تا  حقیقت این امر را مورد بررسی قرار داده و مخاطبین خود را در این خصوص آگاهی دهیم.

چای سفید با کمترین فرآوری تولید می شود

دکتر اسماعیل زاده در ابتدا گفت: چای فرآورده ای است از غنچه و برگ های لطیف گیاهی از جنس  CAMELLIA SINENSIS که پس از طی مراحل عملیاتی مختلف تهیه می شود.

وی ادامه داد:  چای سیاه با بهره گیری از شیوه های پذیرفته چای سازی؛ که پایه های آن بر انجام فرآیند پلاس، مالش، اکسیداسیون (تخمیر)  و خشک کردن است به دست می آید.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: چای سفید با کمترین فرآوری تولید می شود به نحوی که تنها از غنچه و شاخسارهای لطیف، رقم هایی خاص از گیاه چای تهیه و طی یک مرحله پلاسیده، خشک و  گیاه چای فرآوری می گردد.

دکتر اسماعیل زاده ابراز داشت: تفاوت تولید چای سبز و سیاه در روش  فرآوری آن هاست. ترکیبات شیمیایی چای سبز شبیه شاخسارهای تازه چای می باشد. چای سبز در دنیا در انواع مختلف و با نام های گوناگون بسته به نوع فرآوری تولید می شود؛ که هر نوع آن دارای ویژگی حسی و فیزیک و شیمیایی مخصوص می باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به نوع فرآوری و سطح تخمیر، چای را می توان به سه نوع چای سفید و سبز تخمیر نشده، چای اولانگ تا حدی تخمیر شده و چای سیاه به طور کامل تخمیر شده تقسیم بندی کرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه در خصوص محصولاتی با عنوان چای های معطر، گفت: در چای های معطر انواعی ازمواد افزودنی جهت ایجاد تنوع و طعم در چای مورد استفاده قرار می گیرد؛ این چای ها با استفاده از میوه ها و شکوفه های خشک شده، ادویه و اسانس های طبیعی و برخی مواد خوراکی متفرقه طعم دار و معطر شده اند.

طعم دهنده های مورد استفاده در واحدهای تولید چای معطر باید از درجه خوراکی برخوردار باشند

دکتر اسماعیل زاده تاکید کرد: این گروه شامل چای های میوه ای، ادویه ای و چای با طعم خوراکی مواد متفرقه نظیر چای ارگری می باشد؛ اما لازم به ذکر است که طعم دهنده های مورد استفاده در واحدهای تولید چای معطر باید از درجه خوراکی برخوردار باشند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در توضیح دمنوش های موجود در بازار با عناوین سلامتی، خاطر نشان کرد: اخیرا دم نوش های گیاهی و میوه ای مورد استقبال بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفته که از دلایل آن می توان به خواص آن ها و نیز تنوع بخشیدن به نوشیدنی های روزانه اشاره نمود.

دکتر اسماعیل زاده تصریح کرد: اما نکته اساسی این است؛ که دم نوش ها ترکیباتی غیر از چای می باشند و نباید با فرآورده چای اشتباه گرفته شوند. دم نوش ها نوعی فرآورده های دم کردنی به دو صورت گیاهی و میوه ای می باشند که از برگ گل، ساقه، ریشه، پوست میوه یا درخت و دانه های گیاهی تهیه می شوند.

درج هرگونه ادعا مبنی بر پیشگیری، تسکین، معالجه و یا درمان بیماری دمنوش های گیاهی و میوه ای ممنوع است

وی خاطر نشان کرد: دم نوش های گیاهی و میوه ای مانند سایر فرآورده های خوراکی و آشامیدنی مشمول اخذ مجوز های لازم از اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو می باشند و درج هرگونه ادعا مبنی بر پیشگیری، تسکین، معالجه و یا درمان یک بیماری، اختلال و یا حالت فیزیولوژیکی برای این فرآورده ها ممنوع است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درخصوص تاثیر واقعی دمنوش های گیاهی بر لاغری، گفت: این روزها بسیاری از افراد با هدف لاغری اقدام به مصرف دمنوش های گیاهی می کنند که در بسیاری موارد در نتیجه مصرف این دارو و دم نوش های گیاهی موفق به کاهش وزن خود می شوند؛ اما این که تا چه اندازه ای این کاهش وزن به دلیل مصرف این دم نوش های گیاهی می باشد؟ برای بسیاری جای سئوال دارد.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: دمنوش های گیاهی، مخلوط گیاهانی است که در طب سنتی موثر بر کاهش وزن ذکر گردیده و با کاهش ترشح آنزیم آمیلاز، بزاق و روده که وظیفه آن کمک به هضم و جذب مواد قندی در بدن است موجب کاهش وزن می شوند.

وی ابراز داشت: اما جهت نتیجه گیری از این دمنوش های گیاهی لاغری باید مقادیر بسیار زیادی در طول روز از آن استفاده کرد که این برای عموم مردم امکان پذیر نیست.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: منطقی است اگر بگوییم که مدعیان کاهش وزن به وسیله دمنوش همزمان با مصرف این دمنوش های لاغری؛ کالری های دریافتی خود را نیز کم کرده و علاوه بر آن به ورزش و پیاده روی نیز پرداخته اند.

دکتر اسماعیل زاده ادامه داد:  ضمن این که شاید یکی دیگر از دلایل نتیجه گرفتن افراد از دمنوش های گیاهی لاغری، تاثیر دارونماها است که امروزه یکی از مباحث مهم پزشکی به شمار می رود.

مجوزی مبنی بر دمنوش یا چای لاغری صادر نشده است

وی تاکید کرد: تا کنون مجوزی مبنی بر دمنوش یا چای لاغری از مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صادر نگردیده است و در صورت دارا بودن دمنوش هابه خواص درمانی باید مجوز اداره کل داروهای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو اخذ گردد.

 مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: لازم به ذکر است نظارت بر واحدهای تولیدی و وارداتی چای و دمنوش های گیاهی توسط کارشناسان این مدیریت و با حضور مسئولین فنی به طور مستمر صورت می پذیرد.

دکتر اسماعیل زاده افزود: در این راستا رعایت تمامی ضوابط  سازمان غذا و دارو از جمله ویژگی های محصول نهایی به ویژه از لحاظ فلزات سنگین، باقیمانده سموم و مایکوتوکسین ها الزامی می باشد تا محصولی سالم به دست مصرف کننده برسد.

چای و انواع دمنوش های به صورت کلی خریداری نشود

وی تاکید کرد: پیشنهاد می شود، مصرف کنندگان از مکان هایی که این محصولات را به صورت فله(کلی) و بدون بسته بندی عرضه می کنند خریداری نکرده و به همه موارد مندرج بر روی برچسب محصول از جمله لوگوی سازمان غذا و دارو، شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت نمایند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: مردم می توانند آمار تعداد دمنوش های وارداتی و یا تولید داخل را که دارای مجوز سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت WWW.fdo.gov.ir دریافت و یا با مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل نمایند.

در پایان این گزارش و بر اساس تاکیدات دکتر اسماعیل زاده به نظر می رسد استفاده از دم نوش های لاغری در کنار راهکارهای دیگر می تواند به لاغری بی انجامد؛ اما پاسخ به این سئوال که  دم نوش های لاغری چه تاثیری بر روند تولید آنزیم های هضم کننده بدن دارند و آیا در سلامتی انسان در کوتاه و یا بلند مدت نقش خواهند داشت یا خیر؟ را باید در تحقیقات محققین دنبال کرد.


با رعایت اصول كلي تغذيه از جمله تنوع و تعادل در برنامه غذايي به ترویج خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی بپردازیم.

به گزارش وب دا، ماه پرفضیلت و با برکت رمضان؛ فرصتی مغتنم برای بازگرداندن تعادل و سلامت به بدن و اصلاح شیوه‌های نادرست زندگی است. ائمه اطهار همواره به توصیه هایی در خصوص شیوه درست زندگی،مصرف غذای متعادل،فعالیت منظم و برقراری تعادل میان نیازهای مادی و معنوی پرداخته اند. یکی از مهم‌ترین عوامل رهایی از بیماری‌ها،رعایت آداب تغذیه در این ماه است که علاوه بر بهره‌مندی مادی و معنوی از برکات این ماه،کاهش عوارض روزه‌داری نامتناسب با شرایط سلامت را در بر خواهد داشت. 

در زمان روزه‌داری می‌آموزیم که چگونه برای عادات غذایی خود برنامه‌ریزی و آن را مدیریت،روحیه خویشتن‌داری را پرورش و بر آن انضباطی منطقی حاکم نماییم.

مدیر نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای توصیه های مناسب ماه مبارک رمضان گفت: تدابیر و توصیه های خاصی در خصوص آداب خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان وجود دارد که در امر پیشگیری از بیماری از پتانسیل و قابلیت بالایی برخوردار است که در راستای ترویج خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی،استفاده از ظرفیت غنی این اصول در نظام سلامت، منطقی و عقلایی است.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،با تاکید بر رعايت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذايي خاطر نشان کرد: اصول كلي تغذيه صحيح درماه مبارك رمضان مانند ساير اوقات به معني رعايت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذايي است. تنوع به معني استفاده از گروه هاي غذايي اصلي شامل نان و غلات،شير و فرآورده های لبني،سبزي ها،ميوه ها،گروه فرآورده های گوشتی و جايگزين هاي آن و تعادل به معنی استفاده از تمام گروه هاي غذايي به مقداركافي و پرهیز از كم خوري و پرخوري است.

وی در ادامه به صرف غذای اصلی در وعده سحری توصیه کرد و افزود: در وعده سحری بهتر است غذاي اصلي مصرف و از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی خودداری و ترجیحا مواد غذایی شیرین مصرف نشود. استفاده از مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون خواهد شد و به این ترتیب مصرف مـــواد غـــذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب احساس گرسنگی زودتر خواهد شد.

 

انواع میوه حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای سلامت بدن،بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: به طور کلی به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی(ویتامین ها و املاح)هستند به استفاده از مواد غذایی حاوی شیرینی طبیعی مثل خرما،کشمش توصیه می شود.

وی افزود: از کربوهیدرات های پیچیده مثل غلات از جمله گندم،جو و ... حبوبات مثل عدس،لوبیا،نان های سبوس دار و غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی ها،حبوبات،غلات،میوه های با پوست مخصوصا سیب،گلابی،آلو و میوه های خشک در بین وعده های غذایی بیشتر استفاده کنید زیرا این غذاها به آهستگی هضم و باعث احساس گرسنگی کمتری می شنود.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی به پرهیز از نوشیدن زیاد چای در وعده سحری توصیه و گفت: چای باعث كاهش جذب آهن،افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.

وی تاکید کرد: روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب کاهش میل به غذا در وعده سحر خواهند شد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در خصوص وعده هاي غذايي افطار یادآور شد: در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی لبنیات(مانند شیر،ماست،پنیر)میوه ها و سبزی ها،نان و غلات (مانند برنج،نان) توصیه می شود که به دلیل دارا بودن فیبر برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب،علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن،از تشنگی در طول روز جلوگیری می کنند و نکته مهم شستشو کامل و ضد عفونی نمودن سبزی مصرفی است که در این دوران باید بیش از پیش به آن توجه نمود.

وی در ادامه به استفاده از مواد غذایی حاوی آب مثل سوپ،آش،حلیم بــدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای،فیبر، پتاسیم و منیزیم است) و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر که موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود تاکید و اجتناب از مصرف مـــواد غذایی سنگین،دیر هضم،پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار را توصیه و گفت: به جای غذاهای چرب و سرخ شده بهتر است از غذاهای آب پز،بخارپز،کبابی استفاده شود.

 

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی خاطر نشان کرد: یکی از عادات غلط غذایی روزه داران این است که در هنگام افطار به دلیل تشنگی شروع به نوشیدن آب سرد،نوشابه و ... کرده که بهتر است به منظور کنترل اشتها،افطار را با يك وعده غذايي ساده مانند چاي كم رنگ،شير گرم يا آب ولرم،خرما و كشمش آغاز و سپس  به تدريج مواد غذايي سبك مانند نان و پنير همراه با سبزي ،گردو و ... مصرف و با دو ساعت فاصله از افطار،مواد غذايي چون:سوپ ساده و كم چرب،آش با حبوبات كم،حليم بدون روغن،خوراك لوبيا،عدسي،خوراك سبزيجات با كمي نان سبوس دار و تيره به همراه ماست و خيار،سبزي خوردن مصرف نمایند .لازم است از ميوه ها،سبزي ها،آب و ساير نوشيدني ها جهت جبران کم آبی بدن تا ساعاتي قبل از خواب استفاده شود زیرا مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی خواهد شد.

دکتر اسماعیل زاده افراط در مصرف انواع شیرینی ها به هنگام افطار را عامل چاقی و اضافه وزن عنوان و افزود: افــراد بــیمار و به ویژه افراد تحت رژیم های خاص درمانی بایستی ضمن مشاوره با پزشک معالج،متخصص تغذیه نسبت به گرفتن روزه اقدام و چه بسا در مواردی روزه داری برای آنان مفید نیز خواهد بود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ضمن اشاره به کاهش مصرف نمک،قند و چربی ها در طول ماه مبارک رمضان بر دقت مصرف کنندگان در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و از مراکز معتبر تاکید و خاطر نشان کرد: آگاهي از اثرات روزه داري برجسم و روان انسان دارای اهميت ویژه ای است لذا اگر روزه گرفتن با رعایت عادات درست غذایی همراه باشد از بروز هرگونه عوارض ناخواسته پیشگیری خواهد شد.


مدیر نظارت برامور دارو و موادمخدر معاونت غذاوداروی دانشگاه از آغاز به کار سامانه رایورز معاونت غذاوداروی دانشگاه به منظور انجام غیرحضوری فرآیند ثبت و پیگیری درخواست داروهای مخدر خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد ابراهیم شوشتری اظهار داشت: مراکز درمان سوء مصرف مواد زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ملزم به ثبت و پیگیری درخواست داروهای مخدر از طریق سامانه رایورز  این دانشگاه و همچنین سامانه آیداتیس وزارت بهداشت بوده و صرفا به منظور تحویل پوکه و دریافت دارو، مراجعه حضوری به معاونت غذاوداروی دانشگاه خواهند داشت و سایر فرآیندها بصورت غیر حضوری و از طریق سامانه های مذکور انجام خواهد شد.

مدیر نظارت برامور دارو و موادمخدر معاونت غذاوداروی دانشگاه با اشاره به اینکه واحد داروهای مخدر و الکل تحت نظارت معاونت غذاودارو فعالیت می کند گفت: واحد داروهای مخدر و الکل وظیفه تدارک و توزیع داروهای مخدر را جهت مراکز درمان سوء مصرف مواد، بیمارستان ها و بیماران صعب العلاج عهده دار می باشد.

دکتر محمدابراهیم شوشتری افزود: مراکز درمان سوء مصرف موادی که از معاونت درمان مجوز دریافت داروهای مخدر را دارا هستند، مطابق سهمیه مجاز تعیین شده توسط کمیسیون ماده 31 دانشگاه جهت دریافت سهمیه داروی خود به واحد داروهای مخدر و الکل معاونت غذاودارو مراجعه و نظر به اینکه داروهای مذکور از دسته داروهای تحت کنترل محسوب می شوند لذا توزیع و مصرف آن ها تحت نظارت مستقیم  معاونت غذاوداروی دانشگاه صورت می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: طی سه ماهه چهارم سال 95،تعداد 158 بازدید با همکاری معاونت های غذاودارو،درمان و اداره بهزیستی از مراکز درمان سوء مصرف مواد تحت پوشش دانشگاه بعمل آمده که طی این بازدیدها، 48 مورد تذکر کتبی، 12 مورد ارجاع به کمیسیون ماده 31 دانشگاه، 3مورد لغو مجوز، 8 مورد کسر سهمیه دارویی صورت گرفته است.

دکتر شوشتری افزود: 52 درمانگاه،بیمارستان و دانشکده های تحقیقاتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همچنین بیماران صعب العلاج با نسخه پزشک متخصص از واحد داروهای مخدر و الکل معاونت غذاوداروی دانشگاه دارو دریافت می کنند.

شایان ذکر است: کمیسیون ماده 31 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور نمایندگانی از معاونت های غذاودارو و درمان دانشگاه، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر،اداره بهزیستی به میزبانی دانشگاه برگزار و تاکنون تعداد 800 مجوز فعالیت جهت مراکز خصوصی و دولتی درمان سوء مصرف مواد توسط این کمیسیون طبق پروتکل ها و دستورالعمل های وزارتی صادر که از این تعداد در حال حاضر  تعداد 708 مرکز در حال فعالیت هستند.

 


15 نشست بررسی نحوه عملکرد شرکت های توزیع دارو طی سال 95 به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه برگزار گردید.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذاودارو گفت: در راستای یکی از برنامه های عملیاتی مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مبنی بر بررسی عملکرد شرکت های توزیعی،تعداد پانزده جلسه طی سال 95 با حضور معاونان غذاودارو،مدیران دارو معاونت های غذاوداروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 9 کشوری،جمعی از نمایندگان شرکت های توزیع دارو به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید.

دکتر محمد ابراهیم شوشتری خاطر نشان کرد: در این نشست ها در خصوص عملکرد سال 95 شرکت های دارویی،SMF شرکت، فهرست سبد کالا، فهرست مشتریان، میزان ورود دارو، نحوه تامین و توزیع دارو،کمبودهای دارویی، داروهای ریکال و مرجوعی و .....  بحث و تبادل نظر گردید.

وی افزود: طی سلسله جلسات برگزار شده در سال 95 نحوه عملکرد تعداد بیست شرکت،مورد بررسی و ارشادات لازم صورت پذیرفت.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image