غذا و دارو


به مناسبت روز جهانی غذا، از 51 واحد برتر تولید مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و محصولات کشاورزی و دامی تجلیل شد.

به گزارش وب دا،  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم گفت : سلامت یکی از ابعاد مهم کیفیت در تولید صنایع غذایی به شمار می رود و ارتقای کیفیت رمز بقا در بازار است و با افزایش و سطح آگاهی مردم، توجه آنان نسبت به کیفیت و سلامت مواد غذایی افزایش می یابد.

دکتر محمدرضا صابری با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا مبنی بر " ارتقای سلامت و اصلاح الگوی تغذیه" افزود: ایران یکی از کشورهای منطقه است که به لحاظ تجهیزات و تامین مواد غذایی و امنیت غذایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی گفت: کنترل آلودگی های میکروبی از فوریتهای کوتاه مدت حوزه غذاست و کنترل فلزات سنگین و باقی مانده سموم و همچنین عواملی که در بروز کوتاهی قد، تغییر خلقیات، بهره هوشی، ابتلا به بیماریهای مزمن به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان نقش دارند از برنامه های میان مدت و بلند مدتی است که بر اساس هدف گذاری دنبال می شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه تقریبا همه مواد غذایی تولید شده در استان خراسان رضوی دارای فهرست ارزش غذایی مانند میزان کالری، نمک و شکر هستند، افزود: این حق هر شهروندی است که نسبت به ارزش غذایی مواد خریداری شده اطلاعات لازم را داشته باشد.

دکتر صابری افزود: 6 هزار پروانه ساخت و شناسه بهداشتی محصولات برای یک هزارواحد تولیدی توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی صادر شده است .

در پایان این مراسم از 35 واحد برتر مواد غذایی و بهداشتی، 10 واحد برتر دامپزشکی و 6 واحد کشاورزی که شاخص های کیفیت را رعایت کرده اند با اهدای لوح و جوایز قدردانی شد.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح پایلوت پیاده سازی نسخه الکترونیک داروخانه ها خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه پیاده سازی نسخه الکترونیک داروخانه ها ومطب های خصوصی به عنوان یک ضرورت به شمار می رود که قرار است در سطح کشور اجرایی شود اظهار داشت: در مرحله پایلوت قرار است این طرح در شبکه بهداشت و درمان چناران به اجرا در آید.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح قراراست نسخه الکترونیک در مطب های خصوصی و داروخانه  های چناران پیاده سازی ونتایج آن برای اجرایی کشوری طرح فوق به وزارت بهداشت ارائه شود  تا در نهایت نظام سلامت ومردم از مزایای کلی نسخه الکترونیک بهره مند شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقطه قوت اجرایی پایلوت کشوری این برنامه در چناران را برنامه ریزی مبتنی بر پژوهش وپایش حین اجرایی طرح دانست وتأکیدکرد: بر این اساس قرار است نشست های توجیهی وهماهنگی با داروخانه ها ومطب های شهر برای اجرای آن برگزار شود. 


همزمان با روز جهانی غذا، جشنواره غذای سالم در شهرک دانش و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

به گزارش وب دا، این جشنواره در راستای ارتقاء فرهنگ غذایی سالم(کاهش مصرف نمک، چربی های اشباع، ترانس در مواد غذایی) به همت معاونت غذا و دارو ،با همکاری مدیریت پشتیبانی دانشگاه و روابط عمومی در شهرک دانش و سلامت برگزار می شود.

همکارانی که تمایل به شرکت در این جشنواره را دارند می توانند تا سیزدهم مهر ماه برای نام نویسی به نشانی http://rwfahi.mums.ac.ir:83/   مراجعه کنند.

این جشنواره در گروه های غذایی انواع غذاهای دریایی، آش، سوپ و خورشت، انواع غذاهای محلی، کیک و دسر، غذاهای فانتزی و انواع سالاد برگزار می شود. 


همزمان با روز جهانی غذا، از 55 واحدها برتر در زمینه تولید،بسته بندی و عرضه مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات کشاورزی و دامی استان خراسان رضوی قدردانی می شود.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: به‌منظور تحقق شعار سال 2016 سازمان بهداشت جهانی مبنی بر « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی،بهداشتی،محصولات کشاورزی و دامی مراسم روز جهانی غذا را همراه با تقدیر از واحدهای منتخب با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو و مقامات استانی برگزار می شود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در خصوص نقش تغذیه در سلامت گفت: بی شک جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی افراد بر کسی پوشیده نیست.با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیردر جوامع مختلف هستیم.

وی با اشاره به اینکه سیر صعودی بیماری های غیر واگیر از جمله قلب و عروق، فشارخون، دیابت، سرطان یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت است خاطر نشان کرد: نوع،کیفیت،سلامت،نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های غیر واگیر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر اسماعیل زاده افزود:  بخش عمده ای از هزینه های خانوارها،روزانه صرف خرید مواد غذایی می شود و در فروشگاه های عرضه اینگونه مواد، تنوع فراوانی در کالاها وجود دارد،لذا ضرورت دارد در زمان خرید،حمل و نقل،نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و حتی الامکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روز جهاني غذا را میتوان روز تداوم شکرگزاري از نعمت هاي بیکران الهي، يادآوري تعهدها و تکرار ميثاق ها و توجه همگان به ایمنی و امنیت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه نامید و نظر به اهمیت این موضوع یعنی ایمنی و سلامت،شعار امسال روز جهانی غذا « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند » بعنوان محور جهانی و موضوع « اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت» بعنوان محور ملی اعلام شده است و به حق در صورت تحقق این محورهای جهانی و ملی میتوان شاهد کاهش چشم گیر بار بیماری های غیر واگیر باشیم.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت و تولید غذای سالم نیازمند مشارکت بین بخشی تمام سازمان ها و ارگان ها و بخش های متولی تولید،توزیع و نظارت در بخش دولتی و خصوصی می باشد و چرخه ای است که هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ایمنی غذا به مخاطره می افتد. یا به عبارتی  ایجاد جامعه سالم،پویا و بانشاط نیازمند همکاری‌های بین بخشی،همبستگی اجتماعی،تلاش و مشارکت آحاد جامعه خصوصاً سیاست‌گذاران،برنامه ریزان،کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد و تحقق شعارهای جهانی و ملی روز جهانی غذا،بدون شک با مشارکت و همدلی و همراهی تمامی صاحبان فرآیند امکان‌پذیر خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه با اشاره به مراسم روز جهانی غذا خاطر نشان کرد : در نظر است طی مراسمی که به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا در سال جاری برگزار خواهد شد ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی از واحدهای برترتولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی نیز تقدیر به عمل آید تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان واحدهای برتر سبب ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه گردد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود: درراستای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم روز جهانی غذا، سلسله نشست هایی با حضور معاون غذا و دارو،مدیر و جمعی از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌دارو، نمایندگانی از :اداره ارزیابی و عملکرد و حراست و معاونت بهداشتی دانشگاه ، امور اجتماعی و اقتصادی استانداری ، دادگستری ، تعزیرات حکومتی ، استاندارد ، سازمان صنعت و معدن ، جهادکشاورزی ، دامپزشکی ، کارگروه امنیت و سلامت غذایی و ... به میزبانی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه برگزار و پس از چندین جلسه کارشناسی، بر اساس شاخص های تدوین شده،هر حوزه به صورت جداگانه نسبت به ارزیابی و معرفی واحدهای برترخود به معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه اقدام کردند.

 


طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی با حضور نمایندگان معاونت غذاوداروی دانشگاه در سطح شهر مقدس مشهد به اجرا درآمد.

به گزارش وب دا، در راستای صیانت از سلامت شهروندان،طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه با حضور نمایندگانی از:معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان صنعت،معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، اداره اماکن، اداره مبارزه با قاچاق کالا‌و‌‌ارز استان، یگان امداد، کلانتری و ... در 26 مرکز نگهداری، عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی اجرایی شد.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای اجرای مصوبات کارگروه اطلاعاتی و عملیاتی کمیسیون هماهنگی،برنامه ریزی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا‌و‌ارز استان،کمیسیون مبارزه با قاچاق کالاو‌ارز شهر مشهد(فرمانداری) و دستور معاون دادسرای انقلاب اسلامی شهر مشهد،طرح مبارزه با قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه طی گشت های مشترک ارگان های دخیل در این امر با رعایت موازین قانونی و شرعی در 2پاساژ نگهداری،عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی اجرا شد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: 5 تیم عملیاتی متشکل از نمایندگان سازمان های دخیل در اجزای این طرح،در مجموع از 23 واحد صنفی و 3 انبار محصولات آرایشی و بهداشتی بازدید و کشف و ضبط اقلام مذکور به ظن قاچاق بودن، صورت گرفت.

شایان ذکر است: اقلام مصادره شده به اداره پلیس مبارزه با قاچاق کالا منتقل شد تا پس از تشکیل پرونده جهت صدور حکم قضائی به سازمان تعزیرات حکومتی تحویل شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image