غذا و دارو


در راستای تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت،با افزایش تعداد تیم های نظارتی معاونت غذا و داروی دانشگاه در سطح توزیع و عرضه با قاچاق کالاهای سلامت محور خصوصا در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی مطابق با ضوابط و دستورالعمل ها،برخورد قاطع و قانونی صورت خواهد پذیرفت.

به گزارش وب دا، به منظور بررسی راهکارهای مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت،نشستی با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مدیر کل و جمعی از کارشناسان سازمان صنعت،معدن و تجارت خراسان رضوی،رئیس و کارشناسان اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و داروی دانشگاه برگزار شد.

دکتر علیرضا عطاران،رئیس اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اهداف برگزاری این نشست را هماهنگی و تعامل بیشتر در راستای تحقق اهداف طرح تحول نظام سلامت،اقتصاد مقاومتی و راهکارهای مبارزه با پدیده قاچاق در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی وعملیاتی شدن اهداف طرح ثبت واحدهای توزیعی وعرضه در سامانه اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرد.

در این نشست در خصوص مواردی چون: شناسایی و تعریف صنف تجهیزات پزشکی جزء مشاغل موضوع ماده 13 قانون نظام صنفی کشور(مشاغل تخصصی)،سرعت و قاطعیت در رسیدگی به پرونده های تجهیزات و ملزومات پزشکی با هماهنگی مراجع قضایی و تعزیرات حکومتی،حضور فعال و فیزیکی مسئولان فنی واحدهای توزیع و عرضه ملزومات پزشکی در محل با ایجاد بسترهای لازم و اصلاح قوانین و مقررات مربوطه بحث و تبادل نظر شد.

 


رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ارتباط مستقیم مواد غذایی با سلامت مردم بر برخورد جدی با تخلفات در این حوزه تاکید کرد.

به گزارش وب دا، دکتر مصطفی مهرابی بهار در نشست با معاون و مدیران حوزه های مختلف معاونت غذا‌و‌دارو با اشاره بر لزوم پیگیری جدی در مورد تخلفات اظهار داشت: هزینه تخلفات می بایست سنگین باشد و در این میان باید مقابله جدی با کالاهای سلامت محور قاچاق صورت بگیرد.

وی همچنین در خصوص شرکت در سلسله نشست های مشترک با حوزه غذا و دارو قول مساعد داد.

تمامی اقدامات معاونت غذا و دارو بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای کلی سلامت است

معاون غذا و دارو نیز در این نشست ضمن خیر‌مقدم‌ و‌ قدردانی از‌حضور رییس دانشگاه در نشست شورای مدیران معاونت غذا و دارو، به ارائه گزارشی از فعالیت های حوزه های مختلف این معاونت پرداخت.

دکتر محمدرضا‌ صابری،هدف از برگزاری این نشست را بررسی برنامه ها، فعالیت ها و نیازهای حوزه غذا و دارو و بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعاتی همچون، طب سنتی، ساماندهی عطاری ها،پیگیری و برخورد جدی با کالاهای سلامت محور قاچاق در زمینه های مختلف دارویی،مکمل ها،تجهیزات و ملزومات پزشکی،فرآورده های آرایشی،بهداشتی و مواد خوراکی و ایجاد زیر ساخت های لازم به منظور اجرایی نمودن آن با همکاری سایر نهادها عنوان کرد.  

معاون غذا و دارو با اشاره به اینکه تمامی اقدامات و برنامه های این حوزه بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است اظهار داشت: در این راستا در سال گذشته 100 اقدام استراتژیک دراین معاونت به اجرا در آمده است.

همایش روز جهانی غذا و تجلیل از برترین های این حوزه برگزار می شود

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو ضمن اشاره به نزدیک شدن روز جهانی غذا(16 اکتبر) و سلسله برنامه های معاونت غذا و داروی دانشگاه به مناسبت این روز یادآور شد: بر این اساس، نشست های کارشناسی متعددی با همکاری نهادهای مرتبط با تولید مواد غذایی در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه های این معاونت به مناسبت روز جهانی غذا،برگزار شده است.

از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست، می توان به تدوین و اجرایی نمودن شاخص های ارزیابی عملکرد معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأمین، نگهداری و توزیع داروهای مناسب و کافی جهت بخش بستری و بخش سرپایی، ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی و صدور پروانه های ساخت فرآورده های خوراکی،آشامیدنی‌ و‌آرایشی‌و‌بهداشتی سالم‌(منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی)،تشکیل نشست های آموزشی مستمر برای پزشکان،داروسازان،بررسی نسخ دارویی پزشکان و ارائه بازخورد لازم به آنها و نیز طراحی و تهیه نرم افزار جامع پردازشگر نسخ در استان در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو،تدوین برنامه و اجرای مقدمات مربوطه در راستای ایجاد واحد DUE در معاونت غذا و دارو‌(بررسی و اصلاح تجویز‌و‌مصرف‌‌دارو در بخش بستری بیمارستان ها)تهیه برنامه های نرم افزاری در راستای مکانیزاسیون و اتوماسیون حداکثری فرآیندهای مرتبط با حوزه غذا،دارو، آزمایشگاه و ملزومات پزشکی از جمله برنامه هایی است که بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی که در معاونت غذا و دارو اجرایی شده، اشاره کرد.

 


مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خراسان بزرگ قطب تولید مواد غذایی در کشور محسوب می شود،از مسئولان فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی به عنوان سنگربانان خط مقدم سلامت یاد کرد.

به گزارش وب دا، دکتر اسماعیل زاده در دومین همایش نقش و جایگاه مسئولین فنی در سلامت مواد غذایی و بهداشتی که در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد با تاکید بر استفاده از ظرفیت های موجود اظهار داشت: اگر قرار باشد تحولی در حوزه سلامت غذا در کشور ایجاد شود به طور حتم مسئولیت این کار بر دوش مسئولان فنی است.

مسئولان فنی نقش موثری در کاهش بیماری های غیر واگیر دارند

وی با اشاره به گسترش بیماری های غیر واگیر در جامعه خاطر نشان کرد: این بیماری ها به عنوان اولین عامل مرگ و میر در کشور شناخته شده اند و نکته قابل توجه در پیشگیری از این بیماری ها است که نقش مسئولان فنی کارخانه های مواد غذایی را پررنگ تر می کند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه پيشگیری مقدم بر درمان است و برای جلوگیری از گسترش بیماری های غیر واگیر اقدامات پیشگیرانه در کشور صورت گیرد افزود: اعتقاد ما بر این است که در حوزه غذا و سلامت باید اقدامی قوی و فوری صورت بگیرد و این امکان پذیر نیست مگر از سوی مسئولان فنی حمایت لازم صورت بگیرد.

بررسی سموم باقی مانده در 15  محصول پرمصرف زراعی و باغی

دکتر اسماعیل زاده گفت: اگر این حمایت باشد شما با مسئولیت و اختیاراتی که دارید در خط تولید نسبت به کیفیت محصولات، مواد اولیه، انباشت، تجهیزات و حمل و نقل می توانید با اقتدار نظر بدهید.

وی افزود:  وزارت بهداشت کاهش مصرف نمک به میزان 25 درصد، قند های ساده (قند و شکر) به میزان 20 درصد و اسیدهای چرب ترانس به یک درصد را در مواد غذایی تولیدی به عنوان یک هدف در پیشگیری و کاهش بار بیماری ها در دستور کار قرار داده است.

دکتر اسماعیل زاده گفت: وزارت بهداشت طی دو سال گذشته هفت محصول پر مصرف و امسال 15 محصول را به صورت مستقیم از میادین تره و بار جمع آوری می کند و میزان سموم موجود در این محصولات(خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، نارنگی، خربزه) را بررسی می کند و قرار است تا 50 محصول پر مصرف این روند ادامه یابد.

کاهش سالانه 10 درصدی محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق

وی کاهش سهم فراورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق در سطح عرضه  رانیز از دیگر برنامه  ها عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی قرار است سالانه 10 درصد از میزان محصولات قاچاق آرایشی و بهداشتی کاهش یابد و در پایان برنامه پنجم توسعه به کاهش 50 درصدی در این راستا دست یابیم.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: سال گذشته دو هزار و 51 بازدید از واحدهای تولیدی صورت گرفته است و 972 نمونه برداری انجام شده است که سهم آرایشی و بهداشتی 149 مورد، نمونه برداری 28 مورد، شناسایی و نظارت و آگاهی 968 مورد و سردخانه ها 81 مورد بوده است.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های اصلی ارزیابی وزارت بهداشت بررسی وضعیت محیطی کارخانه های تولید مواد خوراکی و ارائه امتیاز  «پی ار بی اس» کارخانه ها است که سال گذشته 423 مورد تهیه شده است که در این میان 68 واحد نمره بالای 900 گرفته اند یعنی در سطح عالی بوده اند، 21 واحد کمتر از 600 گرفته اند و واحدهای کسب کننده کمتر از 600 برای یک دوره شش ماهه پروانه آن ها تمدید می شود و در صورت عدم ارتقا پروانه تمدید نمی شود.

20 درصد محصولات تولید مواد غذایی دارای برچسب نشان گرهای رنگی است

دکتر اسماعیل زاده با اشاره بر اجرای طرح درج نشانگرهای رنگی و اطلاعات تغذیه ای بر روی محصولات اظهار داشت: در حال حاضر 20 درصد از مواد غذایی تولیدی در استان، دارای نشان گرهای تغذیه ای هستند که باید به این روند سرعت بیشتری داد.

وی در ادامه  با اشاره به اینکه در حال حاضر 19 محصول استان خراسان رضوی دارای نشان ایمنی سلامت است خاطر نشان کرد: استان خراسان در این زمینه در میان استانهای کشور پیشگام است اما برای دستیابی به درج نشان سلامت بر روی تمام محصولات باید تلاش بیشتری داشته باشیم.

 


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در حوزه غذا یک برنامه کشوری، جدی و عملیاتی، ذیل برنامه توسعه ششم است که در یک برنامه پنج ساله باید به نتیجه برسد.

به گزارش وب دا؛ دکتر محمد رضا صابری در جمع مسئولین فنی شرکت های صنایع غذایی در دومین همایش «نقش و جایگاه مسئولین فنی در سلامت مواد غذایی و بهداشتی» در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی مشهد ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع تامین کنندگان غذای سالم در میان مردم، گفت: خوشبختانه استقبال از این همایش در این دوره بسیار پررنگ تر از سال قبل بوده است که این جای بسیار خوشحالی دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد پراکندگی مسئولین فنی صنایع غذایی را به ضرر سلامت مردم دانست و افزود: شما مسئولیت خاص و مهمی را در واحدهای تولیدی بر عهده دارید که در این مسیر هم گروهی شما با یکدیگر بسیار لازم است. وقتی شما در یک صنف و انجمن در کنار هم قرار بگیرید می توانید با عزمی منسجم تر در مسیر کار خود، حرکت کنید.

دکتر صابری به تعهد مسئولین فنی نسبت به وظیفه خود اشاره داشت و بیان کرد: شما در هنگام فارغ التحصیلی قسم خورده اید که پایبند به وظیفه خود باشید البته وجدان انسانی و وظیفه شرعی نیز تعهد ما را به عنوان ناظر و مسئول در تولید غذای سالم برای مردم بیش از پیش می کند.

وی خاطر نشان کرد: مسئولین فنی باید حضور جدی، اثر گذار و مؤثر در صنعت غذا داشته باشند؛ اما برای اثبات این جایگاه این خود شما هستید که باید در یک واحد تولیدی، جبهه پشت سر خود ر ایجاد کنید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گاهی در این مسیر اگر خود شما بخواهید قوانین به کمک می آیند؛ اما این کمک نیز زمانی اتفاق خواهد افتاد که بتوانید در این مسیر محکم ایستادگی  کنید و زمانی این استحکام ایجاد می شود که شما یک ید واحد باشید.

دکتر صابری ابراز داشت: یکی از چالش های اصلی ما در صنعت غذا نبود این پشتوانه است؛ که اگر شما در یک واحد تولیدی اشتباهی را تشخیص دادید به پشتوانه انجمن صنفی و وحدتی که با یکدیگر دارید در نهایت این واحد تولیدی باشد که به تغییر رفتار رضایت دهد.

وی اظهار داشت: به حکم پروانه ای که دانشگاه در اختیار شما قرار داده است یک مسئول فنی نماینده و قائم مقام حوزه سلامت در واحد تولیدی خود می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: به این معنا که هر روز و هر دقیقه شما بعنوان مسئولان کيفي توليدات واحد توليدي مربوطه بر جزئيات محصول مورد نظر نظارت کرده و طبیعتا با ابزاری که به لحاظ علمی و فنی و جایگاهی که به لحاظ قانونی دارید باید به شکل عملیاتی وارد کار شوید.

دکتر صابری گفت: امیدواریم در قانون، اصلاحاتی صورت بگیرد که کمک کننده به انجام این مهم باشد؛ اما در نهایت جمع صنفی شما بیشتر می تواند در این راستا کمک کننده باشد.

وی در بخش پایانی صحبت های خود به برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در خصوص کاهش درصد مواد خوراکی مضر در تولید مواد غذایی اشاره کرد و ابراز داشت:در این جلسه بنا است تا برنامه استراتژیک وزارت بهداشت در حوزه غذا را بیان کنیم. این برنامه کشوری، جدی و عملیاتی است و ما باید به اعداد و رقم بیان شده در حوزه شکر، قندها، نمک، چربی ها و چربی ترانس برسیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: اگر ما واحدهای تولید را کنترل کنیم به این برنامه نیز زودتر دست پیدا خواهیم کرد زیرا برای فاصله گرفتن از بیماری های غیر واگیر باید روش زندگی خود را که قسمت عمده آن به خورد و خوراک باز می گردد تصحیح کنیم که مواد غذایی تولید شده در کارخانجات در این میان نقش اساسی دارند.

دکتر صابری اضافه کرد: ما باید هر ماه در سامانه وزارت بهداشت گزارش عملکرد خود را اعلام کنیم  در این مسیر اصلاح دستور العمل ها و استانداردها بر عهده وزارت بهداشت،اصلاح پروانه ها بر عهده ما و در نهایت شما باید این پروانه ها را پیاده سازی کنید.

وی ادامه داد: این برنامه ذیل برنامه توسعه ششم دیده شده است و در یک برنامه پنج ساله باید این برنامه ملی مهم به نتیجه برسد. انتظار ما از شما به عنوان همکاران دانشگاه علوم پزشکی کمک کردن جهت رسیدن به این برنامه مهم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: وزارت بهداشت به شدت در سازمان غذا و دارو گرایش بر برون سپاری بسیاری از فرایندها دارد و ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا سه سال است که کار را آغاز کرده ایم.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تمامی اقدامات و برنامه های این حوزه بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است اظهار می دارد: در این راستا در سال گذشته 100 اقدام استراتژیک دراین معاونت به اجرا در آمده است.

تدوین و اجرایی نمودن شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأمین، نگهداری و توزیع داروهای مناسب و کافی برای بخش بستری و بخش سرپایی، همچنین ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی و صدور پروانه های ساخت فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سالم (منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی)،تشکیل نشستهای آموزشی مستمر برای پزشکان، داروسازان بررسی نسخ دارویی پزشکان و ارائه بازخورد لازم به پزشکان ونیز طراحی و تهیه نرم افزار جامع پردازشگر نسخ در استان در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو،تدوین برنامه و اجرای مقدمات مربوطه در راستای ایجاد واحد DUE در معاونت غذا و دارو (بررسی و اصلاح تجویز و مصرف دارو در بخش بستری بیمارستانها)تهیه برنامه های نرم افزاری در راستای مکانیزاسیون و اتوماسیون حداکثری فرآیندهای مرتبط با حوزه غذا، دارو، آزمایشگاه و ملزومات پزشکی از جمله برنامه هایی است که بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی در معاونت غذا و دارو به اجرا در آمده است.

در سال گذشته شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور در معاونت غذا و دارو این دانشگاه تدوین و برای اجرا از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.

دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه تامین سلامت جامعه یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رود و در معاونتهای مختلف دانشگاه نیز پیگیری می شود گفت: بر این اساس، از سال گذشته طرح پایش باقیمانده سموم آفت کش، نیترات، سرب و کادمیم در محصولات کشاورزی در معاونت غذا و دارو این دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و نتایج طرح نیز به وزارت بهداشت ابلاغ شد.

اجرای برنامه پایش محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه (PMS) با هدف کنترل و ارتقا سلامت فرآورده ها، آغاز مرحله مقدماتی طرح کلان بررسی آلاینده های مواد غذایی (زعفران و ادویه)، شرکت در طرح های کشوری PMS، طرح پایش سموم دفع آفات نباتی در صیفی جات، طرح بررسی کیفیت نان (از نظر جوش شیرین و نمک)و اجرای برنامه ارزیابی و تعیین وضعیت فنی و بهداشتی،درجه بندی کارخانه های تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی زیر پوشش (PRPS) از دیگر اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از بازوهای اجرایی مهم در اجرای برنامه تحول نظام سلامت به شمار می رود و از زمان اجرای آن گام های مهمی درراستای تحقق اهداف این برنامه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه صورت گرفته است.

دکتر صابری با تاکید بر اینکه در قالب برنامه تحول نظام سلامت تمامی بیمارستان های زیر پوشش ملزم به تامین دارو و ملزومات پزشکی بیماران شدند اظهار می دارد: با اجرای این برنامه ، فرانشیز پرداختی بیماران از 20 تا 50 درصد به میزان متوسط 5 درصد کاهش یافت که این امر گام موثری در افزایش رضایتمندی مردم دارد. 

الزام بیمارستانها به تهیه فارماکوپه ملزومات پزشکی وتبعیت از آن توسط پزشکان بیمارستان، محدود نمودن وکاهش برندهای ملزومات پزشکی مورد استفاده در بیمارستانها، نظارت دقیق بر عملکرد شرکتهای عرضه و توزیع کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی، اجرای طرح ثبت و شناسنامه دارنمودن شرکتهای توزیعی و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی و الزام بیمارستانها به استفاده از برندها وقیمتهای ملزومات پزشکی موجود در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی از دیگر اقدامات در این راستا به شمار می رود.

در قالب برنامه تحول نظام سلامت، فراخوان و قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی به اجرا در آمد و با اجرای این طرح قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی کاهشی 30 درصدی داشته است.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image