غذا و دارو


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تمامی اقدامات و برنامه های این حوزه بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است اظهار می دارد: در این راستا در سال گذشته 100 اقدام استراتژیک دراین معاونت به اجرا در آمده است.

تدوین و اجرایی نمودن شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأمین، نگهداری و توزیع داروهای مناسب و کافی برای بخش بستری و بخش سرپایی، همچنین ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی و صدور پروانه های ساخت فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سالم (منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی)،تشکیل نشستهای آموزشی مستمر برای پزشکان، داروسازان بررسی نسخ دارویی پزشکان و ارائه بازخورد لازم به پزشکان ونیز طراحی و تهیه نرم افزار جامع پردازشگر نسخ در استان در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو،تدوین برنامه و اجرای مقدمات مربوطه در راستای ایجاد واحد DUE در معاونت غذا و دارو (بررسی و اصلاح تجویز و مصرف دارو در بخش بستری بیمارستانها)تهیه برنامه های نرم افزاری در راستای مکانیزاسیون و اتوماسیون حداکثری فرآیندهای مرتبط با حوزه غذا، دارو، آزمایشگاه و ملزومات پزشکی از جمله برنامه هایی است که بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی در معاونت غذا و دارو به اجرا در آمده است.

در سال گذشته شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور در معاونت غذا و دارو این دانشگاه تدوین و برای اجرا از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.

دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه تامین سلامت جامعه یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رود و در معاونتهای مختلف دانشگاه نیز پیگیری می شود گفت: بر این اساس، از سال گذشته طرح پایش باقیمانده سموم آفت کش، نیترات، سرب و کادمیم در محصولات کشاورزی در معاونت غذا و دارو این دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و نتایج طرح نیز به وزارت بهداشت ابلاغ شد.

اجرای برنامه پایش محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه (PMS) با هدف کنترل و ارتقا سلامت فرآورده ها، آغاز مرحله مقدماتی طرح کلان بررسی آلاینده های مواد غذایی (زعفران و ادویه)، شرکت در طرح های کشوری PMS، طرح پایش سموم دفع آفات نباتی در صیفی جات، طرح بررسی کیفیت نان (از نظر جوش شیرین و نمک)و اجرای برنامه ارزیابی و تعیین وضعیت فنی و بهداشتی،درجه بندی کارخانه های تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی زیر پوشش (PRPS) از دیگر اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از بازوهای اجرایی مهم در اجرای برنامه تحول نظام سلامت به شمار می رود و از زمان اجرای آن گام های مهمی درراستای تحقق اهداف این برنامه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه صورت گرفته است.

دکتر صابری با تاکید بر اینکه در قالب برنامه تحول نظام سلامت تمامی بیمارستان های زیر پوشش ملزم به تامین دارو و ملزومات پزشکی بیماران شدند اظهار می دارد: با اجرای این برنامه ، فرانشیز پرداختی بیماران از 20 تا 50 درصد به میزان متوسط 5 درصد کاهش یافت که این امر گام موثری در افزایش رضایتمندی مردم دارد. 

الزام بیمارستانها به تهیه فارماکوپه ملزومات پزشکی وتبعیت از آن توسط پزشکان بیمارستان، محدود نمودن وکاهش برندهای ملزومات پزشکی مورد استفاده در بیمارستانها، نظارت دقیق بر عملکرد شرکتهای عرضه و توزیع کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی، اجرای طرح ثبت و شناسنامه دارنمودن شرکتهای توزیعی و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی و الزام بیمارستانها به استفاده از برندها وقیمتهای ملزومات پزشکی موجود در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی از دیگر اقدامات در این راستا به شمار می رود.

در قالب برنامه تحول نظام سلامت، فراخوان و قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی به اجرا در آمد و با اجرای این طرح قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی کاهشی 30 درصدی داشته است.

 

 


همزمان با روز جهانی غذا از واحدهای برتر تولید کننده مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قدردانی می شود.

به گزارش وب دا، مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،با اشاره به اهداف برگزاری مراسم روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای تولیدی برتر سال 1395 اظهار داشت: همانند سال های گذشته،امسال نیز در مراسم روز جهانی غذا ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولید کننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی از تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی نیز که طی سال در تحقق شعار روز جهانی غذا در سال 2016 مبنی بر" ایجاد سیستم های غذایی پایدار برای حصول امنیت غذایی و تغذیه ای " تلاش نمودند، تقدیر به عمل خواهد آمد تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان تولیدکنندگان برتر، باعث ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه شویم.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده افزود:بر این اساس چک لیست های انتخاب واحدهای برتر تولید کننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی در پایگاه اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دسترس قرار گرفت و تمامی مدیران و مسئولان فنی واحدهای تولیدی زیر پوشش این معاونت، چک لیست های تکمیلی را به همراه مستندات تا 20 مرداد به صورت خوداظهاری، به این معاونت تحویل داده اند.

وی خاطر نشان کرد: فرم‌ها و مستندات تحویلی،توسط کمیته ارزیابی این معاونت در حال بررسی و ممیزی است و نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت دسترسی آحاد مردم به غذایی سالم و کافی ، لزوم ارتقاء ایمنی مواد غذایی را از اولویتهای مهم دانست.

گفتنی است: در همین راستا و به منظور هرچه بهتر برگزار شدن  مراسم روز جهانی غذا،سلسله نشست هایی با حضور معاون غذا و دارو ، نمایندگانی از اداره  ارزیابی و عملکرد و حراست و معاونت بهداشتی دانشگاه ، امور اجتماعی و اقتصادی استانداری ، دادگستری ، تعزیرات حکومتی ، استاندارد ، سازمان صنعت و معدن ، جهادکشاورزی ، دامپزشکی ، کارگروه امنیت و سلامت غذایی به میزبانی معاونت غذا و داروی دانشگاه برگزار شد.


به منظور تسهیل در روند صادرات و واردات تجهیزات پزشکی،گمرک مشهدبه عنوان گمرک تخصصی صادرات و واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی معرفی شد.

به گزارش وب دا، رئیس اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و داروی دانشگاه با اشاره به روند صادرات و واردات تجهیزات پزشکی و کنترل هایی که در این خصوص صورت می پذیرد،گفت: براساس ماده 12 قانون الحاق ، تسهیل در روند واردات وصادرات تجهیزات پزشکی ، انجام به موقع کنترل های لازم و با توجه به آماده بودن بستر صادرات و واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان های خراسان رضوی،خراسان شمالی،خراسان جنوبی  و فعالیت  بیش از  30 کارخانه و کارگاه تولیدی و همچنین بیش از 400 مرکز توزیع و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی ، فعال نمودن گمرک مشهد بعنوان یکی از گمرک های تخصصی در دستور کار اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرارگرفت.

دکتر علیرضا عطاران، با ابراز خرسندی از این اقدام،خاطر نشان کرد: خوشبختانه پس از پیگیری های مستمر و با مساعدت معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، معاون برنامه ریزی و نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری، مدیرکل ارزیابی و نظارت تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت متبوع، رییس گمرک مشهد و دبیرکمیسیون برنامه ریزی ،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی، گمرک مشهد بعنوان گمرک تخصصی واردات و صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی معرفی شد.

شایان ذکر است: براساس تبصره 2 ماده 13 دستورالعمل پیشگیری و مبارزه با قاچاق تجهیزات پزشکی و به منظور آموزش ارزیابان گمرک،نمایندگانی از معاونت غذا و داروی دانشگاه و موسسه استاندارد در گمرک مستقر و به زودی گمرک مشهد به عنوان گمرک تخصصی واردات و صادرات تجهیزات وملزومات پزشکی شروع به فعالیت خواهد کرد.      


معاون وزیر بهداشت گفت: سهم تولید و واردات رسمی لوازم آرایشی در کشور کمتر از نصف است و بیش از نیمی از بازار در اختیار محصولات قاچاق است.

دکتررسول دیناورند در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص وجود لوازم آرایشی قاچاق در کشور گفت: بر اساس آمار می توان به خوبی اثبات کرد که بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور قاچاق هستند.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: البته باید با این مشکل مقابله کرد؛ که ما تلاش داریم تا سامانه «رهگیری و ردیابی و کنترل اصالت» را در کشور راه اندازی کنیم و از طرفی در حال انجام همکاری های خوبی با ستاد مبارزه با قاچاق هستیم.

رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، خاطر نشان کرد: سازمان تعزیرات حکومتی در این مدت ورود خیلی خوبی داشته است به نحوی که در تهران برخورد جدی با بازار قاچاق ناصر خسرو شد و در شهرهای دیگر کشور نیز در حال مشاهده چنین برخوردهایی هستیم.

دکتر دیناروند در خصوص استفاده عمومی مردم از سامانه «اصالت»، ابراز داشت: این سامانه با توجه به همخوانی با سامانه های اپل، اندروید و نرم افزارهای دیگر؛ بزودی در اختیار مردم قرار می گیرد.

وی در پایان گفت: در حال حاضر ما منتظر هستیم تا بحث استفاده از برچسب ها و شناسه های کد کالا در میان مردم فراگیر شود و در نهایت ظرف دو ماه آینده اطلاع رسانی لازم به مردم جهت استفاده از این سامانه صورت می گیرد.


مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تشدید نظارت بر فرآیند تولید و توزیع فرآورده های کنسرو، کمپوت و رب خبر داد.

به گزارش ودا؛ دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در دومین نشست اعضاء هیات مدیره اتحادیه کمپوت و کنسرو استان،اظهار داشت: با توجه به آغاز  فصل تولید محصولاتی چون رب،کنسرو،کمپوت و ضرورت حفظ سلامت مصرف کنندگان رعایت کامل دستورالعمل های سازمان غذا و دارو در راستای افزایش کیفیت محصولات تولیدی امری ضروری است.

وی ارائه دستورالعمل های سازمان غذا و دارو ، تشکیل اتاق فکر و تعامل هر چه بیشتر معاونت غذا و داروی دانشگاه با اتحادیه کمپوت و کنسرو استان و صنایع تولیدی را از جمله اهداف این نشست برشمرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در این فصل، واحدهای غیر مجاز و زیرزمینی شروع به فعالیت می کنند خاطر نشان کرد: به همین منظور طرح ضربتی تشدید نظارت بر فرآیند تولید و توزیع این محصولات در دستور کار مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی قرار گرفته و اقدامات قانونی در خصوص واحدهای متخلف و غیر مجاز صورت خواهد پذیرفت.

در این نشست، گزارشی از فعالیت های انجام شده توسط رئیس انجمن تولیدکنندگان رب،کنسرو،کمپوت استان ارائه،نقطه نظرات و پیشنهادات و چالش های فرآوری این صنعت بیان و پس از بحث و تبادل نظر، تصمیمات لازم اتخاذ گردید.

گفتنی است: دومین نشست مدیر و جمعی از کارشناسان حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی با حضور اعضاء هیات مدیره اتحادیه کمپوت و کنسرو استان و نمایندگانی از مدیران عامل و مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی کمپوت،کنسرو،رب استان در محل انجمن تولیدکنندگان فرآورده های همگن برگزار شد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image