همایش


رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات و نظارت های این سازمان در حوزه تولیدات حلال گفت: سیاست و هدف مهم این سازمان تولید فرآورده های سلامت محور با تاکید موضوع حلیت خواهد بود.

به گزارش ستاد خبری همایش بین المللی فرآورده های حلال، دکتر اصغری در مراسم افتتاحیه کنگره فرآورده های حلال با بیان اینکه موضوع حلال یک موضوع جهانی است، که سلامت جسمی و روانی افراد را به صورت توام  دنبال می کند، بر لزوم اقدامات بیشتر در جهت تثبیت و تبیین جایگاه شایسته این موضوع در کشور و عرصه بین المللی تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به تولیدات حلال در کشورهای غیر اسلامی گفت: از آنجا که اقلیت های مسلمانان در تمام کشورهای جهان ساکن هستند و مصرف تولیدات حلال دغدغه مهمی برای آنان به شمار می آید ضروری است که زمینه دسترسی آنان به غذای حلال از سوی هم کیشان آنان در کشورهای اسلامی از طریق تولید محصولات حلال فراهم گردد.

دکتر اصغری این نکته را نیز خاطر نشان کرد: که در کنار حلیت محصولات تولیدی که شریعت و اعتقادات ما آن را گوشزد می کند باید بحث ضرورت حلال و دوری از حق الناس، ربا و غیره  که قرآن کریم در کنار بحث مصرف غذای حلال بر آن تاکید دارد نیز توجه داشته باشیم.

وی به همکاری این سازمان با حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: در جهت اشاعه و تولید محصولات حلال این همکاری همچنان ادامه دارد.

گفتنی است: نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال، با حضور شخصیت های برجسته ای از جهان اسلام به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

این همایش در محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب،اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال،معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن،قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال،طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آذر ماه در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

 


صداقت و امانتداری مهمترین رکن در حرفه روابط عمومیدبیر علمی کنگره بین المللی فرآورده های حلال اظهار داشت: درمدت زمان برگزاری این کنگره 150 مقاله در قالب سخنرانی و پوستر ارائه خواهد شد.

به گزارش وب دا، حجت الاسلام دکتر طباطبایی در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی فرآورده های حلال اظهار داشت: کمیته های علمی این کنگره تلاش نمودند تا گامی هر چند کوچک را در راستای احیای موضوع حلال بردارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر موضوع حلال در فضای بین المللی که برآمده از موضوعات شریعت است بسیار گسترده است خاطر نشان کرد: به جهت این گستردگی حوزه حلال، تصمیم برآن شد که  این کنگره  را در پنج حوزه  شامل محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب،اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال،معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن،قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال،طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال برگزار نماید.

دبیر علمی کنگره بین المللی فرآورده های حلال اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش مقدمه ای برای اقدامات بزرگتر در کشور باشد و در این راستا پیشنهاد می شود که دبیرخانه ای در حوزه فرآورده های حلال راه اندازی شود.

دبیر علمی کنگره بین المللی فرآورده های حلال در ادامه پیام آیت الله سبحانی به این کنگره را قرائت نمود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه جای تاسف دارد که کشورهای اسلامی در تولید محصولات حلال فعال نیستند و تولید این فرآورده ها در کشورهای غیر مسلمان صورت می گیرد اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش و تجمیع نظرات موجب افزایش تولید محصولات حلال در کشورهای مسلمان شود تا تمام مسلمانان در سراسر دنیا به این محصولات دسترسی آسان داشته باشند.

دکتر محمد رضا دارابی با بیان اینکه شهر مقدس مشهد به دلیل وجود بارگاه ملکوتی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) مورد توجه مسلمانان است خاطر نشان کرد: امیدواریم این همایش بتواند به اهداف خود که در حوزه های اقتصاد، شریعت و پژوهش است دست یابد. 

گفتنی است: در راستای رویداد مشهد؛پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ ، اهمیت مسأله استفاده از حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی مؤمنان و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با برچسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصاد و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین المللی و ... اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛پوشاک حلال در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال ؛ ۲۲ الی ۲۳ آذر ماه در حال برگزار ی است.


مشهد میزبان نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلالنخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال، با حضور شخصیت های برجسته ای از جهان اسلام به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا، این همایش در محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب،اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال،معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن،قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال،طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال طی روزهای 22 و 23 آذر ماه در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

 

این همایش میزبان شخصیت های برجسته ای همچون دکتر احسان اووت؛دبیر کل موسسه استاندارد و متدولوژی کشورهای اسلامی از ترکیه(OIC-SMIIC) ، علامی عبدالعزیز؛رئیس دپارتمان بازاریابی و تجارت از مراکش(OIC-ICOT) ، دکتر مشار حسین؛پژوهشگر ارشد SESRIC از پاکستان خواهد بود.

 

همچنین در محور پژوهش و فناوری؛ پروفسور وینای دهلان(مدیر بنیاد مرکزی تحقیقات حلال تایلند) ، دکتر مریم عبدالطیف(استاد دانشکده علوم و صنایع غذایی دانشگاه صباح مالزی) ، دکتر محمد یزید بین(استاد دانشگاه پوترا از مالزی) ، دکتر حاجیه زینیدا لَیدان(استاد دپارتمان علوم و صنایع غذایی از فیلیپین) و در محور شریعت؛ دکتر محسن نقوی(محقق دینی، استاد دانشگاه زبیست از پاکستان) ، مفتی زیشان عبدالعزیز(رئیس مرکز فقهی بین المللی حلال از پاکستان) ، دکتر محمد نیظام آونگ(معاون دبیر موسسه تحقیقات حلال،استاد دانشکده حقوق دانشگاه سینزاسلام مالزی) و در محور اقتصاد؛ پروفسور دکتر فریده حاج حسن(استاد دانشگاه تکنولوژی مارا در مالزی) ، دکتر عام بستامان(عضو هیئت علمی دانشگاه،فارغ التحصیل رشته مدیریت و برنامه ریزی از اندونزی) ، دکتر صابر علی خان(متودولوژیست ارشد مرکز جهانی تحقیقات و تمرکز قومی از انگلستان) ، احمد اینزودین(مدیر برنامه موسسه سلانگور مالزی) به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

 

دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال گفت: طی دو روز برگزاری این کنگره 15 سخنران داخلی  و 30 سخنران خارجی در سه حوزه شریعت، پژوهش و فناوری و اقتصاد موضوعات خود را ارائه خواهند کرد.

دکتر طباطبایی با بیان اینکه هدف از برگزاری این کنگره بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا، دارو، فرآورده های آرایشی-بهداشتی و... است و در همین راستا تفاهم نامه هایی با مؤسسات و مراکز علمی-پژوهشی فعال در داخل و خارج کشور منعقد گردیده افزود: در ایام برگزاری همایش نیز نشست هایی بمنظور بررسی زمینه های همکاری بیشتر با میهمانان خارجی برگزار خواهد شد. 

دبير علمي کنگره بین المللی فرآورده های حلال همچنین سه موضوع ، شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش؛ فناوری و فرآورده های حلال، اقتصاد و فرآورده های حلال را از جمله محورهای اصلی این کنگره عنوان کرد.

دکتر طباطبایی با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به موضوع حلال در دنیای امروز گفت: اعتقاد ما بر آن است که اگر شریعت موضوع حلال را مطرح و آن را واجب کرده به سبب آثار و تبعاتی است که حرام خواری در بعد معنوی و هدایت او دارد و بر همین اساس باید در چرخه تولیدات داخلی و محصولاتی که از خارج کشور وارد می شود دقت و نظارت کافی لحاظ شود.

وی با بیان اینکه در آیات متعددی از قرآن کریم استفاده از روزی حلال نه تنها به مومنان بلکه به تمام انسان ها توصیه شده افزود: امروز مسئله حلال فراتر از جامعه اسلامی و در سطح جهان مطرح است و بسیاری از افراد غیر مسلمان در کشورهای مختلف مشتاق استفاده از محصولات حلال هستند، زیرا سلامت محور بودن این موضوع ( حلال ) برای آن ها اثبات شده است.
دکتر طباطبایی همچنین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید مدعی و پیشگام غذای حلال در دنیای امروز اسلام و غیر مسلمانان باشد افزود: متاسفانه این امر نه تنها در کشور محقق نشده بلکه شاهد ورود مواد خوراکی و افزودنی هایی به کشور هستیم که حلّیت و سلامت آنها با ابهامات جدی روبروست و این مسئله فراتر از بحث گوشت و فراورده های گوشتی است؛ بطوریکه تقریبا در تمامی صنایع و تولیدات خوراکی شاهد کاربرد این مواد هستیم.

وی همچنین با اشاره به ورود محصولاتی با برند حلال به کشور گفت: اگر چه نظر مسوولان حاکمیتی در خصوص این فراورده ها، به اتکاء گواهی های بین المللی حلال که مراکز تولید کننده در اختیار دارند، مثبت ارزیابی شده، اما این گواهی های بین المللی نیز به دو جهت قابل تامل است؛ اول آنکه گواهی های فوق براساس فقه اهل سنت ارایه می شود و  دوم اینکه قابل فروش هستند!  و لذا صرفا نمی توان به اعتبار داشتن گواهی های بین المللی حلال، حلیت فراورده های تولید شده در این مراکز را تضمین نمود.

دبير علمي کنگره بین المللی فرآورده های حلال در ادامه ضرورت مشارکت و هم افزایی مجموعه های مختلف و از جمله دستگاه های حاکمیتی در جهت ورود به حوزه حلال و فرهنگ سازی آن را یادآورد شد و افزود: در فرایند برگزاری نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال تلاش خواهیم کرد که به تحقق این مشارکت و هم افزایی در قالب ارتباطاتی که با دیگر واحدها و مجموعه های مرتبط با حوزه حلال داریم کمک کنیم.


 دبیر اجرایی نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال با بیان اینکه بیش از یک هزار نفر از صاحبنظران حوزه و دانشگاه، شرکت های صنعتی و سازمان های مردم نهاد در این همایش حضور دارند اظهار داشت: حضور تعداد زیادی از دانشمندان در این همایش این پیام را منتقل می کند که تمام مسلمانان به موضوع روزی حلال توجه ویژه ای دارند.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی فرآورده های حلال در مراسم آغاز به کار این همایش با اشاره به اینکه تمام مسلمانان متعهد هستند که به صورت فعال در حوزه فرآورده های حلال وارد شوند خاطر نشان کرد: این همایش به این موضوع تاکید دارد که تمام مسلمانان فارغ از هر نوع مذهب و گرایش باید دسترسی فعال، مطمئن و راحت به غذای حلال داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: پیش از برگزاری این همایش هفت پیش نشست در شهرهای مشهد، قم، گرگان و قشم برگزار شد که در آن تلاش شد سخنرانان و نخبگان و یا مهمانان ویژه برای حضور در کنگره اصلی شناسایی شوند.

گفتنی است: در راستای رویداد مشهد؛پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ ، اهمیت مسأله استفاده از حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی مؤمنان و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با برچسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصاد و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین المللی و ... اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛پوشاک حلال در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال ؛ ۲۲ الی ۲۳ آذر ماه در حال برگزار ی است. 


ششمین همایش‌ طلای سبز با عنوان «فرآورده‌های طبیعی و سنتی؛ صادرات، بازارهای جدید، چالش‌ها و فرصت‌ها» هم‌زمان با نمایشگاه «اصفهان فارما» طی روزهای 18 الی 20 بهمن در نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش وب دا ، پنج دوره گذشته همایش طلای سبز به موضوعات مختلفی همچون سالم‌سازی فرآورده‌ها و محصولات گیاهی، طبیعی و سنتی از مزرعه تا سفره، شناخت گیاهان دارویی و ظرفیت‌های این صنعت، فرهنگ‌سازی در خصوص تجویز و مصرف داروهای گیاهی از سوی پزشکان و متخصصان این حوزه، بررسی چالش‌های موجود در زنجیره تأمین و عرضه فرآورده‌ها و داروهای گیاهی، طبیعی و سنتی، بازبینی جایگاه فرآورده‌ها و محصولات طبیعی و سنتی در کشور، معرفی رویکردهای نوین در مسیر پروژه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی و کاربرد فرآورده‌ها و محصولات گیاهی در صنعت داروسازی، صنایع آرایشی و بهداشتی پرداخته است و امسال نیز با توجه به‌ضرورت صادرات گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی، توسعه این مهم موردتوجه شورای سیاست‌گذاری همایش قرارگرفته است.

محمود خدادوست مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مهناز خانوی مدیرکل اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، امیرحسین جمشیدی مشاور ترویج و توسعه نوآوری‌های علمی در تولید و عرضه‌ فرآورده‌های طبیعی و غذای نوزادان سازمان غذا و دارو، بهرام دارایی رئیس مرکز آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، جعفر میرفخرایی دبیر انجمن تولیدکنندگان داروها و فرآورده‌های گیاهان داروی، مهشید حائری‌زاده معاون برنامه‌ریزی اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، محمود فلامرزیان مدیرعامل شرکت گل داروی اصفهان، غلامرضا امین عضو هیأت‌علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ناصر محمدی رئیس هیأت‌مدیره شرکت مشاورین ایده ناب ویژن، مهران میراب زاده اردکانی مدیرعامل شرکت هربی فارمد، مجید داوری عضو هیأت‌علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعضای شورای سیاست‌گذاری ششمین همایش طلای سبز هستند.

 ششمین همایش طلای سبز با تأکید بر اهداف اقتصاد مقاومتی و ضرورت توسعه صادرات، فرآورده‌های طبیعی، سرمایه‌گذاری، اقتصاد و بازرگانی، مقایسه شاخص‌های کمی و کیفی تولیدات داخلی با بازار جهانی، نقش رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی در ارتقای آگاهی‌های عمومی، به‌کارگیری روش‌های مؤثر کنترلی و تضمین کیفیت مواد اولیه، بررسی راهکارهای ارتباط صنعت و دانشگاه در به‌کارگیری توان متقابل، بازاریابی داخلی و خارجی داروهای طبیعی و ایرانی (راهکارها و چالش‌ها)، ساختارهای پیشنهادی در ایجاد داروخانه‌های طبیعی و تولید دانش‌محور فرمولاسیون‌های جدید را به‌عنوان محورهای ششمین همایش طلای سبز انتخاب کردند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image