بهداشت و پیشگیری


مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: تالارهای عروسی با پنجاه درصد ظرفیت و رعایت پروتکل های بهداشتی در مناطق سفید بازگشایی شده اند.

مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا،  با اشاره به اینکه تالارهای عروسی براساس دستور العمل های ستاد ملی مقابله با کرونا در مناطق سفید با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی بازگشایی شده اند خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه در مراسم عروسی مهمان از شهرستانهای مختلف حضور دارند ، نظارت شدیدتری بر رعایت پروتکل های بهداشتی خواهد شد و تالارهای عروسی که نتوانند دستورالعمل های ابلاغی را به خوبی رعایت کنند به منظور حفظ سلامت مردم پلمپ خواهند شد.

وی با بیان اینکه تهیه غذا از آشپزخانه های معتبر ، رعایت بهداشت توسط آشپز و گندزدایی سطوح از موضوعات مهم در رعایت پروتکل های بهداشتی است، عنوان کرد: قبل از بازگشایی تالارهای عروسی ، کلاس های آموزشی برای مدیران تالار ها برگزار می شود تا پروتکل های آموزشی را به خوبی اجرا کنند.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نظارت بر عملکرد تالارها به دلیل حفظ سلامت مردم شدید خواهد بود، عنوان کرد: تالارهایی که نتوانند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند مطابق قانون پلمپ خواهند شد .

دکتر حسنی با اشاره به اینکه مردم می توانند شکایات خود را از عدم اجرای پروتکل های بهداشتی در تالارهای عروسی به شماره تلفن 190 اعلام کنند، اظهار کرد: نظارت شدید بر اجرای پروتکل های بهداشتی به این منظور انجام می شود که مجالس شادی مردم خطری برای سلامتی آنها نشود و صاحب مجلس دچار دردسرهای بعدی نشود.

وی بیان کرد: بر اساس دستورالعمل های بهداشتی، بازگشایی تالارها و سالن های پذیرایی باید با کاهش تراکم جمعیت در محیط سالن پذیرایی و رستوران (۵۰ درصد ظرفیت) رعایت فاصله حداقل یک متر میان میهمانان ، الزام استفاده تمامی پرسنل از ماسک و دستکش ،استفاده از سیستم تهویه مناسب و یا باز گذاشتن درب وپنجره‌ها، باشد.

 


 مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آزمایشگاه تشخیص مولکولی کووید19 معاونت بهداشت دانشگاه ، مستقر در مرکز سل رفرانس شمال شرق کشور به شبکه آزمایشگاهی تشخیص کووید 19 پیوست.

دکتر محمد حسن درخشان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه در راستای سیاست‌های گسترش تشخیص دقیق و سریع بیماری کووید 19 به منظور مدیریت و کنترل این بیماری و خدمات رسانی بهتر به بیماران و مراجعین راه اندازی شد.

وی افزود: آزمایشگاه فوق که مطابق با استانداردهای مرجع سلامت طراحی و راه اندازی شده است دارای بخش‌های پذیرش نمونه، پردازش نمونه و بخش مولکولی و با  قابلیت روزانه  50 تست در هر شیفت کاری است.

  مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افزایش تست روزانه کرونا از برنامه های در دست اقدام حوزه بهداشت به شمار می رود.

دکتر درخشان در خصوص ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام تست کرونا گفت: با احتساب ظرفیت سه آزمایشگاه ویروس شناسی در بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان امام حسین(ع) و جهاد دانشگاهی ، اکنون ظرفیت انجام تست مولکولی دانشگاه در کووید 19 به بیش از600  تست در روز رسیده است .

تجهیز و فعال شدن این آزمایشگاه با حمایت های معاون بهداشت دانشگاه، پشتیبانی معاون اجرایی معاونت بهداشت و مساعدت و همکاری مسئول فنی آزمایشگاه مرجع سل رفرانس شمال شرق کشور انجام شده است.

 


فرماندار فریمان بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی تاکید کرد.

مهندس صفایی در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای شهرستان فریمان بر افزایش آموزش و نظارت ها در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح شهرستان با توجه به رفع محدودیت های اخیر تاکید کرد و از مردم خواست استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی را جدی بگیرند تا شاهد وضع محدودیت های جدید نباشیم.

دکتر محمد علی پاینده مدیر شبکه بهداشت و درمان فریمان نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا و اقدامات انجام شده در سطح شهرستان ،به قرائت بخشنامه های ابلاغی کشوری و استانی در خصوص رفع محدودیت ها پرداخت و از بازگشایی و آغاز به کار تعدادی از اماکن و صنوف با ظرفیت مشخص و رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی خبر داد.

دکتر پاینده با بیان اینکه کلیه صنوف و صنایعی که مجاز به فعالیت هستند باید در سامانه سلامت به نشانی https://salamat.gov.ir/ ثبت نام کنند و کد رهگیری اخذ شده از این سامانه را در محیط کار خود نصب نمایند،از مسئولین کلیه ادارات نیز خواست تا نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند.


مطالعات متعددی بر اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن انسان تاکید دارد. با ورود ویروس، باکتری و دیگر ارگانیسمها به بدن، سیستم ایمنی بدن فعال شده و دفاع خود را آغاز می کند. گرچه سیستم ایمنی همیشه برای پیشگیری از ورود میکروب به بدن موفق نیست اما میتواند در سرعت بهبودی بیماری کمک کند.

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد:  یکی از بهترین راهها برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی، سالم خوردن است (healthy eating) زیرا آنچه که یک فرد می خورد، مهمترین فاکتور برای تعیین سلامتی وی به شمار می رود.

دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: خوردن غذاهای سالم و غنی از آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزی ها، غلات کامل و پروتئین گوشت از مهمترین راهکارهای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت و بیماری می باشد.

در ادامه 10 ماده غذایی که به گفته ییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد می تواند در تقویت سیستم ایمنی تاثیر گذار باشد آورده شده است:

عسل

خصوصیات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال عسل سیستم ایمنی و گوارشی را ارتقاء میدهد. آنتی اکسیدان ها در برداشتن رادیکال های آزاد از بدن موثر هستند.

سیر

بوی سیر باعث کاهش مصرف و بهره برداری از مزایای سیر می شود. عطر تند سیر ناشی از ترکیبات سولفور مانند آلیسین می باشد. دانشمندان عقیده دارند که آلیسین آنزیم های موثر در عفونتها را بلوک می کنند. بعضی از مطالعات بلعیدن سیر برای دور کردن و پیشگیری از سرماخوردگی را پیشنهاد می کند. سیر همچنان می تواند با غذاهای پخته مصرف شود. دریافت سیر ریسک سرطان معده، روده بزرگ و مری را کاهش می دهد. برای تقویت سیستم ایمنی، سیر را به سبزیجات سرخ شده یا مزه دار کردن غذا و یا غلات اضافه کنید.

گریپ فروت

نصف یک گریپ فروت بیش از 60 درصد نیاز ویتامین ث روزانه را دارا می باشد و خوردن گریپ فروت می تواند به جذب دیگر مواد مغذی اساسی در بدن مانند آهن کمک کند. افرادی که بطور منظم غذاهای حاوی ویتامین ث دریافت می کنند علایم کمتر و کوتاهتر از سرماخوردگی خواهند داشت. بعنوان درمان از ترکیب گریپ فروت با دارچین استفاده کنید.

زنجبیل

زنجبیل که گاهی برای درمان حالت تهوع توصیه می شود دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهاب بالایی می باشد. یک مطالعه مروری بر 60 مقاله نشان می دهد که زنجبیل اثرات مفیدی روی بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت دارد. همچنین حاوی ترکیبات حمایت کننده سیستم ایمنی مانند بتاکاروتن و کاپسایسین می باشد. شما می توانید زنجبیل را به غذا و یا به چای خود اضافه کنید.

لیمو

لیمو حاوی ترکیباتی بنام بیو فلاونوئیدها می باشد که باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد سرطان زا هستند. همچنین حاوی ویتامین ث می باشد (شما می توانید نیمی از نیاز روزانه خود را از یک لیمو دریافت کنید) بنابراین اضافه کردن آب لیمو به غذا یک راهکار ساده برای محافظت خود بر علیه سرماخوردگی و دیگر عفونتها می باشد. یک راه ساده برای دریافت مقدار نیاز روزانه ویتامین ث، نوشیدن آب لیمو هست چه بصورت خنک و یا گرم. همچنین استفاده از آب لیمو  روی سبزیجات آن ها را خوشمزه تر می کند.

سیب

برابر با مطالعه سال 2015 خوردن یک سیب در روز،نیاز به استفاده از تجویزات پزشکی را کمتر می کند. و بر اساس یک پژوهش هدایت شده توسط گروه محقق در انگلستان در کسانی که بطور مرتب سیب می خورند علایم آسم کمتری گزارش شده است. سیب حاوی فیبر بالایی است که به کاهش التهاب در ضمن عفونت کمک می کند.

سوپ مرغ

سوپ مرغ به فروکش کردن علایم سرماخوردگی کمک می کند. احتمالا بدلیل انکه سوپ گرم می تواند مخاط بینی را رقیق کند بطوریکه بتواند به آسانی اثر پاک کنندگی داشته باشد. سوپ بطور کلی در هنگام بیماری باعث افزایش آب رسانی به بدن می شود. اگر شما بخواهید می توانید سوپتان را با مواد مغذی مانند پیاز، هویج و گیاهان سنتی چاشنی دار کنید. علاوه بر ان غذاهای پر پروتئین مانند گوشت لخم و گوشت ماکیان دارای روی بالایی می باشند روی ماده معدنی هست که تولید سلولهای سفید خون و تی سلها (سلول های ایمنی) را  افزایش می دهد تا بدن با عفونت مبارزه نماید. منابع دیگر روی، صدف، مغزها، غلات کامل و لوبیاها می باشد.

قارچ

قارچ ها یک اسلحه قوی در خاموش کردن سرماخوردگی، انفلوانزا و دیگر عفونتها هستند. مطالعات انجام شده روی قارچ تازه، قارچ خشک شده و عصاره نشان می دهد که قارچ ها خواص ضد ویروسی و ضد باکتری و ضد تومور دارند.

توت ها

توت ها از ویتامین ث و بیو فلاونوئیدها و فیتوکمیکال ها غنی می باشند و بعنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از آسیب به سلول پیشگیری می نمایند. یک فنجان از توت فرنگی محتوی 100 میلی گرم ویتامین ث می باشد که تقریبا معادل یک فنجان آب پرتقال هست. توت سیاه مانند زغال اخته از نظر مقدار بیو فلاونوئیدها بالا هستند. برای تحریک و تقویت سیستم ایمنی یک پیاله مخلوط ازتوتها بخورید.

ماهی

ماهی غنی از اسید چرب امگا سه و دیگر چربی های سالم که به فعالیت سلول های سفید کمک می کنند می باشند. امگا سه نقش مهمی در تولید ترکیباتی دارد که به تنظیم ایمنی در بدن و محافظت از آسیب به بدن در برابر واکنشهای عفونت زا کمک می کند. بهترین راه برای دریافت اسید چرب امگا سه (دکوزاهگزاانوئیک اسیدDHA)و ایکوزاپنتاانوئیک اسید(EPA) خوردن ماهی چرب مانند ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی خال مخالی می باشد. شما می¬توانید امگا سه را نیز از طریق کپسولهای روغنی ماهی یا مکمل جلبک هم دریافت نمایید. منابع دیگر اسید چرب امگا سه آلفا لینولئیک اسید (ALA) دانه بذر کتان، روغن بذر کتان، دانه چیا، شاهدانه و گردو می باشد. 


مدیر شبکه بهداشت و درمان طرقبه و شاندیز با اشاره به بازگشایی تالارها و سالن های پذیرایی این شهرستان با 50 درصد ظرفیت اظهار کرد: در راستای حفظ سلامت مردم، عملکرد فعالیت این مراکز به طور مستمر پایش و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

به گزارش وب دا، دکتر فرید رضا صحی زاده در  نشست هماهنگی که با حضور فرماندارشهرستان  و میزبانی اتحادیه رستوران داران ،تالارداران شهرستان برگزار شد خاطر نشان کرد: بر اساس دستورالعمل های بهداشتی، بازگشایی تالارها و سالن های پذیرایی باید با کاهش تراکم جمعیت در محیط سالن پذیرایی و رستوران (۵۰ درصد ظرفیت) رعایت فاصله حداقل یک متر میان میهمانان ، الزام استفاده تمامی پرسنل از ماسک و دستکش ،استفاده از سیستم تهویه مناسب و یا باز گذاشتن درب وپنجره‌ها، باشد.

وی اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن،اجتناب از تجمع در محیط کار از جمله رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار،چیدمان میز و صندلی و نشستن میهمانان با فاصله حداقل یک متر  و انجام پذیرایی به صورت سلف سرویس و حتی الامکان از استفاده از ظروف یکبار مصرف را از دیگر موارد مورد تاکید برشمرد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان طرقبه و شاندیز  تاکید کرد: گندزدایی کف سالن دو بار در روز بوسیله زمین شور آغشته به مواد ضدعفونی مورد توجه قرارگیرد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image