بهداشت و پیشگیری


مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نظارت بر واحدهای نانوایی در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کووید -19 با جدیت دنبال می شود اظهار کرد:  در این مدت 15 نانوایی متختلف  در مناطق زیر پوشش دانشگاه به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی پلمپ شده اند.

مهندس علی اصغر حسنی خاطر نشان کرد: طی چهار روز گذشته از یکهزار و ۸۰۸ نانوایی در شهرهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازدید به عمل آمد که از این تعداد ۸۵۴ مورد مربوط به مشهد است.

وی ادامه داد: در این بازدیدها به ۳۱۲ نانوایی برای رعایت موارد بهداشتی اخطار داده شد، ۲۵ نانوایی به دادگاه معرفی شد و ۱۵ نانوایی نیز تعطیل شد.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از کل موارد یاد شده ۷۴ اخطار، ۱۸ مورد ارجاع به دادگاه و پنج مورد تعطیلی مربوط به نانوایی‌های مشهد بوده است.

مهندس حسنی افزود: در این میان بسیاری از نانوایی‌ها اقدامات قابل قدردانی برای پیشگیری از شیوع کرونا انجام دادند که نقش موثر در حفظ سلامت جامعه، افزایش سطح اطمینان مردم و امنیت روانی آنان دارد.

وی افزود: بسیاری از مردم از اقدامات شایسته نانوایی‌ها مبنی بر رعایت موارد بهداشتی رضایت داشته و با ارسال پیامک به مرکز بهداشت این رضایت را اعلام کرده‌اند.

وی گفت: واحدهای صنفی خدماتی باید با گندزدایی محل کسب، استفاده از ماسک و دستکش و پرهیز از جابه‌جایی پول نقد، اطمینان مردم از دریافت خدمات خود را ارتقا داده و به مقابله با این بیماری کمک کنند.


نان یکی از اقلام اصلی غذایی و روزانه مردم به شمار می رود و در این روزهایی که ویروس کووید -19 شایع شده است این قوت غالب در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی می تواند به یک منبع انتقال دهنده ویروس تبدیل شود.

به گزارش وب دا، شهروندان باید دقت داشته باشند که به دلیل تماس دست با نان در نانوایی ها رعایت اصول پیشگیری، بسیار حائز اهمیت است تا کرونا نگیریم.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیشترین نقش انتقال ویروس کرونا، از طریق ترشحات دهان نظیر صحبت کردن، عطسه و سرفه، و دست دادن و لمس دست به سطوح آلوده ،امکان پذیر است تصریح کرد: نانی که از تنور بیرون می آید به جهت شدت گرما آلودگی ندارد اما پس از آن در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی می تواند انتقال دهنده ویروس باشد.

مهندس حسنی به شهروندان توصیه کرد از سرد کردن نان در نانوایی به طور جدی خودداری کنند و بلافاصله پس از دریافت آن را در  سفره پارچه ای پیچیده و به منزل ببرند.

وی با تاکید بر اینکه از کاتر و قیچی داخل نانوایی استفاده نشود  و  شهروندان برای تکاندن نان از آرد و یا سنگ به هیچ وجه آن را به سطوح فلزی نانوایی نزنند خاطر نشان کرد: پس از رسیدن به منزل نان را از داخل سفره در آورده  و مراقب باشند تا پشت سفره به نان نخورد و پس از هر بار خرید، سفره نان را بشویند.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه محلی که سفره نان نیز پهن شده باید ضد عفونی شود گفت:  نان را قبل مصرف در مایکروفر توستر و یا تابه قرار داده و حرارت دهید.

وی با بیان اینکه دستور العمل بهداشتی به تمامی صنوف نانوایی ابلاغ شده است که در آن هم به وظایف نانوا و هم مردم اشاره شده است اظهار کرد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف به دلیل  اهمیت موضوع ، نانوایی پلمپ خواهد شد.


 در راستای استفاده از ظرفیت آموزشی اعضای هیات علمی و مدرسین دانشکده های پزشکی و بهداشت و ائمه جماعات ستاد نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، جلسه آموزش توجیهی در محل معاونت بهداشت برگزار شد.

به گزارش وب دا، در این نشست پس از ارائه محتواهای آموزشی و دستورالعمل های اجرایی، اطلاع رسانی و مشاوره که به تفکیک جهت ائمه جماعات و اعضاء هیات علمی ارائه گردید ، مقرر شد از ظرفیت آموزشی روحانیون جهت انتقال مفاهیم آموزشی در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا به جامعه و از توان اعضاء هیات علمی و مدرسین دانشکده های بهداشت و پرستاری با استقرار در مرکز مشاوره کرونا EOC جهت انتقال آموزش و مشاوره های تلفنی به شهروندان استفاده گردد.

در راستای کنترل و پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، پرسنل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کلیه حوزه ها و واحدها با اخلاص و از خودگذشتگی و بیش از توان خود در راستای حفظ سلامتی همنوعان خود به صورت شبانه روزی مشغول خدمت می باشند.


با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و اهمیت کنترل عوامل محیطی به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از این ویروس و با عنایت به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و مسافرت های احتمالی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طرح جایگزینی بسیج مقابله محیطی با کووید 19 به جای برنامه سلامت نوروزی را به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

مدیر گروه بهداشت محیط حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در حال حاضر ۱۸۰ تیم بازرسی بهداشت محیط با هدف پیشگیری از شیوع کرونا بر فعالیت اماکن اقامتی و واحدهای تولید و عرضه مواد غذایی و مراکز پرتردد در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی نظارت دارند.

مهندس علی اصغر حسنی خاطر نشان کرد: از این تعداد بیش از ۱۰۰ تیم بازرسی در شهر مشهد و بقیه در ۱۲ شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند.

وی افزود: گروههای بازرسی بهداشت محیط تا پایان اقدامات پیشگیرانه در مقابله با بیماری کرونا در استان خراسان رضوی فعالیت خواهند داشت و بر مراکزی مانند پایانه های مسافربری، رستورانها، فرودگاه، راه آهن، مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی به ویژه نانوایی ها و مراکز اقامتی نظارت دارند.

مدیر گروه بهداشت محیط حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر  برای هر صنفی دستورالعمل های اجرایی پیشگیری از کرونا ارسال شده است تا اصناف براساس ضوابط مشخصی به مردم ارائه خدمت کنند.

مهندس حسنی افزود: بر اساس این دستورالعملها به طور مثال نانواییها باید پول را از طریق کارتخوان و توسط خود مشتری از مردم اخذ کنند و بر روی دستگاه کارتخوان سلفون کشیده شود تا بتوان گندزدایی را به صورت مداوم انجام داد.

وی اضافه کرد: رعایت نکات بهداشتی و مسایل ضد عفونی و گندزدایی در رستورانها ، قنادیها، آجیل فروشها و محل های سوخت گیری نیز مورد تاکید است.


فعالیت 28 مرکز جامع سلامت و 7 واحد ستادی در ایام نوروز در مشهدمدیر بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کووید-19  در ایام نوروز 179 تیم بازرسی برای رعایت موازین بهداشتی از اماکن حساس و پر تردد بازدید می کنند.

مهندس علی اصغر حسنی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه اماکن اقامتی و تغذیه ای محورکار بازرسان در ایام نوروز است تا با دقت، نحوه رعایت موازین بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری را بررسی کنند، خاطر نشان کرد: نانوایی ها و رستوران ها از جمله اماکنی هستند که باید موارد بهداشتی را به خوبی اجرا کنند .

وی با بیان اینکه در فرودگاه ، راه آهن و سایر مکان های پرتردد نکات بهداشتی به شهروندان آموزش داده می شود، افزود: بخش خصوصی در دو مرحله مورد ارزیابی قرار می گیرند در مرحله اول در قالب خود اظهاری نسبت به وضعیت بهداشتی خود شرایط را بیان می کند و بعد از آن بازرسان برای راستی آزمایی موضوع  به این اماکن مراجعه می کنند تا صحت موارد بیان شده را بسنجند و به شکایات رسیدگی کنند.

مدیر بهداشت محیط حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای هر صنفی دستورالعمل های اجرایی ارسال شده است تا اصناف براساس ضوابط مشخصی به مردم ارائه خدمت کنند، تصریح کرد: در خصوص فعالیت نانوایی ها ، متصدی نانوایی باید نان هر فرد را تحویل دهد و مردم در صورت امکان برای خرید نان از کارتخوان استفاده کنند که نحوه کار با کارتخوان ها به مردم اموزش داده می شود و بر روی دستگاه کارتخوان سلفون کشیده می شود تا بتوان گندزدایی به صورت مداوم صورت گیرد.

دکتر حسنی با بیان اینکه کارکنان رستوران ها باید در ابتدای ورود نکات بهداشتی را به مردم گوشزد کنند و ومسائل ضدعفونی کردن و گند زدایی را در آشپزخانه و در سطوح مختلف رستوران به صورت مداوم انجام دهند، گفت: قنادی ها نیز باید رعایت نکات بهداشتی را حین طبخ شیرینی انجام دهند و در آجیل فروشی ها توصیه می شود ضمن در دسترس نبودن آجیل و خشکبار برای عموم مردم ، آجیلها به صورت بسته بندی شده و بهداشتی به مردم عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه در محل های سوختگیری نیز به مردم توصیه می شود حتی الامکان اجازه دهند که تمام روند توسط متصدی پمپ بنزین انجام شود، افزود: 26 شرکت خصوصی با مجوز اداره بهداشت در مکان های خصوصی اجازه سم پاشی و گند زدایی دارند که نام و آدرس آنها در سایت معاونت بهداشتی در قسمت اصناف و مشاغل تحت عنوان شرکت های سمپاشی موجود است که می توانند برای ضدعفونی کردن ادارات و هتل ها اقدام کنند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image