غذا و دارو


مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از معدوم سازی بیش از هشت هزار کیلو داروهای تاریخ مصرف گذشته در مناطق زیر پوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در گفتگو با وب دا اظهار کرد: به منظور صیانت از سلامت عموم مردم؛ پیشگیری از سوء استفاده های احتمالی از داروهای تاریخ مصرف گذشته؛ رسالت و ماموریت معاونت غذا و دارو دانشگاه؛ اهمیت جمع آوری داروهای تاریخ مصرف منقضی و قاچاق و ... امحاء داروهای تاریخ مصرف گذشته و قاچاق داروخانه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به روش اصولی با حضور مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه و کارشناسان ذینفع انجام پذیرفت.

وی خاطر نشان کرد: پیرو مجوزهای اخذ شده از ارگان های ذیربط و حسب نامه اطلاع رسانی این معاونت به کلیه داروخانه ها اعم از دولتی و خصوصی مبنی بر تحویل داروهای تاریخ مصرف گذشته موجود در آن داروخانه طبق فهرست بندی انجام شده، حداکثر طی یک هفته به انبار معاونت غذا و دارو دانشگاه؛  بر اساس برنامه زمانبدی صورت پذیرفته؛ پذیرش مراجعین انجام و داروهای مذکور به همراه فهرست داروهای تحویلی و فیش واریزی هزینه ها جهت ارسال به شرکت مربوطه بسته بندی مجدد گردید.

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: داروهای جمع آوری شده به وزن حدود  هشت هزار و پانصد کیلوگرم به طور مجدد بازبینی و توسط دو دستگاه کامیون به منظور امحاء مطابق استانداردهای لازم؛ اصول حرفه ای و رعایت ضوابط به مقصد یکی از شرکت های مجاز امحاء دارو بارگیری، پلمب و ارسال گردید.

0463.jpg - 62.74 kB


240.jpg - 26.98 kBرئیس سازمان غذا و دارو از صادرات سالانه بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری محصولات ایرانی تولید شده در حوزه غذا خبر داد.

دکتر سیدحیدر محمدی در حاشیه برگزاری سیزدهمین همایش روز جهانی غذا در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در حوزه ایمنی اقدامات خوبی در حوزه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی در چند مرحله قبل، حین و بعد از تولید تا زمان عرضه انجام می‌شود و در هر مرحله پس از اخذ تائید‌ه‌های لازم مجوز آن صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: کنترل‌های بعد از تولید شامل تست مارکتینگ و pms بوده و در برنامه‌های نظارتی سازمان غذا و دارو چند محصول به‌صورت اتقاقی مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا مردم محصول غذایی مورد تائید سازمان غذا و دارو را با اطمینان مصرف کنند.

دکتر محمدی گفت: تمامی محصولات تولیدی منطبق با چهارچوب‌ها و دستورالعمل‌ها بوده و خوشبختانه مشکلی در این خصوص نداشتیم.

وی افزود: گرچه نظارت‌های ما به‌صورت مستمر هست، اما معتقدیم که نظارت‌های مردمی موثرتر است و از مردم می‌خواهیم که اگر مشکلی در برخی محصولات تراریخته و ژلاتینی مشاهده کردند به سامانه ۱۹۰ اعلام نمایند تا که به‌ سرعت مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت وقوع تخلف با فرد متخلف طبق قانون برخورد شود.

رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: در حوزه محصولات غذایی افزایش نظارت‌ها را داشتیم که خروجی آن کاهش میزان تخلفات و تشکیل پرونده‌های قضایی بوده و این برنامه در تمامی زیرمجموعه‌های حوزه غذا و دارو با قوت ادامه می‌یابد.


مدير امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از چالش های جامعه امروز وجود منابع اطلاعاتی غیر علمی و بعضا نادرست می باشد که منجر به رواج فرهنگ نادرست استفاده از مواد غذایی و الگوهای غذایی ناسالم شده است، اظهار کرد: لذا یکی از مهم ترین وظایف ارگان های زیربط ارتقا سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه می باشد. ازینرو نقش گروه علوم تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

دکتر میترا رضایی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه  روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر(24 مهر) هر سال از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار می‌شود تا توجه جهانیان را به مسائل مرتبط با نظام غذا و تغذیه جلب کند، خاطر نشان کرد: شعار امسال «حق غذا برای داشتن زندگی و آینده‌ی بهتر» است. این امر بر اهمیت دسترسی به غذا به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲.۸ میلیارد نفر توانایی پرداخت هزینه‌های یک رژیم غذایی سالم را ندارند، گفت: به بیان ساده، تقریبا نیمی از جمعیت جهان امروز مواد مغذی مورد نیاز خود را برای رشد و در برخی موارد زنده ماندن دریافت نمی‌کنند. بر طبق مطالعات انجام شده هر ساله، از هر ده نفر در جهان یک نفر به دلیل مسمومیت با مواد غذایی آلوده بیمار می شود. این بدان معناست که تقریبا نیمی از جهان احتمال بیشتری دارد که به طور مداوم به بیماری‌های مزمن مبتلا گردند یا توان لازم برای برخورداری از یک زندگی فعال را نداشته باشند.

دکتر رضایی افزود:  در طول دهه گذشته وقوع بیماریهای میکروبی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز روند افزایشی داشته است که عدم دسترسی به غذای کافی علت این اتفاق است. 

وی با اشاره به اینکه ما به تجربه می‌دانیم که تولید غذای بیشتر به تنهایی راه حل نیست و  هر فرد باید قادر باشد غذاهایی را که از نظر فرهنگی و اجتماعی با آن سازگار است، مصرف کند، گفت: این امر به حفظ تنوع غذایی و فرهنگی کمک می‌کند و برخورداری از حق غذا به توسعه‌ی اقتصادی نیز کمک می‌کند. 

دکتر رضایی با بیان اینکه افراد سالم قادر به کار مؤثرتر و تولید بیشتر هستند که در نهایت به رشد اقتصادی و کاهش فقر منجر می شود ابراز کرد: در زمینه تامین حق غذا برای همه دولت‌ها، بخش خصوصی، کشاورزان، دانشگاه‌ها، جامعه‌ی مدنی و افراد باید با یکدیگر همکاری کنند تا تنوع بیشتری از غذاهای مغذی، مقرون‌به‌صرفه، در دسترس، ایمن و پایدار برای جامعه فراهم شود. 

وی گفت: گروه علوم تغذیه هم اکنون با 7 عضو هیئت علمی افتخار تعلیم و تربیت در دو مقطع کارشناسی ارشد رشته های "بهداشت و ایمنی مواد غذایی" و "تغذیه جامعه" را دارد. رسالت این گروه تربیت نیروهای متخصص در حوزه علوم تغذیه و ایمنی غذا است که با وجدان و تعهد اخلاقی، اعتقاد به اصول اخلاقی قادر باشند نقش خود را در سطوح اجرایی، آموزشی و پژوهشی به منظور حل مشکلات نظام بهداشتی و نهایتا تولید علم و ارتقا سطح دانش در جامعه امروزی و فردای ایران اسلامی در بالاترین سطح ایفا نماید.

0285.jpg - 69.76 kB


آمادگی معاونت غذا و دارو برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران رضوی در دهه پایانی ماه صفرمعاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بسياري از ضایعات ناشي از بروز مسموميت ها به سادگي قابل پيشگيري است و با نگاهي نو به روند آموزش نحوه پيشگيري از مسموميت ها و توجه به این نکته كه "شاید قربانی بعدی یکی از انواع مسموميت من یا خانواده من باشد" هيچگاه خطر را از خود دور نخواهيم دید. یک لحظه غفلت بخصوص در کودکان می تواند منجر به عوارض دائمی و آزار دهنده ناشی از مسمومیت شود.

دکتر علی روحبخش درگفتگو با وب دا گفت: شیوه جدید زندگی و دسترسی آسان به انواع مواد شیمیایی، داروها، سموم و...، بدون داشتن اطلاعات کافی از نحوه نگهداری، مصرف، عوارض، خطرات و هشدارهای مربوط به آن، شیوع مسمومیت های اتفاقی و تعمدی را در جامعه به میزان زیادی افزایش داده است.

وی خاطر نشان کرد: وقوع مسموميت هاي حرفه اي حاد و مزمن در كارگران شاغل در كارخانجات صنایع شيميایي از یک سو و استفاده از وسایل گاز سوز و مواد شيميایي و شوینده در منازل و فقدان آگاهي هاي كافي در اغلب خانواده ها از سوي دیگر، خطرات جدي را متوجه آنان مي كند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: آمار بالاي مصرف داروها در جامعه از یک سو احتمال بروز تداخلات دارویي را بالا خواهد برد و از سوي دیگر اشتباهاتي كه ضمن تجویز و مصرف دارو به صورت ناخواسته صورت مي گيرد ممکن است بيمار را به سمت مصرف مقادیر بالاتر از دوز درماني و متاسفانه عوارض ناشي از مسموميت با داروها سوق دهد. این امر خصوصاً در مصرف دارو توسط سالمندان حائز اهميت است.

دکتر روحبخش یادآور شد: دسترسي آسان به دارو در منازل و عدم نگهداري صحيح آنها همراه با افزایش تعداد بيماران افسرده و آگاهي عامه مردم از قابليت سميت زایي برخي داروها، متاسفانه جامعه را نسبت به مسموميت هاي ناشي از داروها خصوصاً شکل تعمدي آن آسيب پذیرتر نموده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اگر چه بسياري از این مسموميت ها توسط گروه پزشکي كنترل شده و به مرگ منتهي نمي گردد، وليکن خسارات جبران ناپذیري را به پيکره اقتصاد، سلامت و بهداشت جسمي و رواني جامعه و خانواده ها وارد خواهد نمود.

وی با بیان اینکه برگزاری هفته پیشگیری از مسمومیت ها در بسیاری از کشورهای جهان در هفته سوم مارس (26-19 مارس) و دقیقاً یک هفته قبل از هفته پاکیزگي عمومي (به منظور استقبال از بهار) برگزار می گردد گفت:  در کشور ما نیز سابقه برگزاری این مناسبت از مرز یک دهه گذشته و از سال 1385 به صورت هماهنگ در کل کشور هفته اول آبان ماه (اول تا هفتم آبان ماه) به عنوان هفته «پیشگیری از مسمومیت ها» نامگذاری و در این هفته در خصوص راه هاي پيشگيري از بروز انواع مسموميت ها، چگونگي كنترل، نحوه انجام اقدامات اوليه در مواجهه با فرد مسموم، اطلاع رساني و آموزش عمومي به صورت وسيع و گسترده اي انجام مي پذیرد.

دکتر روحبخش با اشاره به شعار سال جاری هفته پیشگیری از مسمومیت ها با عنوان "سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت‌ها محافظت کنیم"؛ پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها، پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان، پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسیدکربن، پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی، پیشگیری از مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی (شامل: اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فراورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری)،روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی و  پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، مواد محرک و الکل و پيشگيري از بروز مسموميت با سموم دفع آفات و مواد شيميايي و شوينده خانگي را از جمله عناوین هفته پیشگیری از مسمومیت برشمرد.


190.jpg - 23.21 kBمدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شناسایی و پلمب یک انبار و شرکت پخش غیر مجاز دارو به همت کارشناسان معاونت غذا و دارو این دانشگاه در مشهد خبر داد.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده؛ در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در راستای سلسله نظارت ها و بازرسی های مستمر کارشناسان این معاونت بر نحوه ارائه خدمات تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه در شهر مشهد، در قالب گشت مشترک کارشناسان مدیریت امور دارو و مواد تحت کنترل و اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی،سنتی،مکمل و شیرخشک این معاونت با حضور قاضی سیار تعزیرات حکومتی و پلیس امنیت اقتصادی؛ یک انبار و شرکت پخش دارو که بصورت غیر مجاز و فاقد هرگونه مجوز از سازمان غذا و دارو اقدام به نگهداری و توزیع فرآورده های دارویی بویژه در عطاری ها می نمود، کشف و پلمب شد.

وی خاطر نشان کرد: به منظور انجام اقدامات قضایی و اعمال قانون جهت شرکت پخش و انبار متخلف مذکور؛ پرونده تشکیل و به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارسال شد.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image