دانش


تدوین 334 مقاله در مرکز تحقیقات سندروم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهدرییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ شناسایی روش های نوین درمانی را از مهمترین محورهای پژوهشی این مرکز عنوان کرد.

دکتر سید محمد رضا پریزاده در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در حال حاضر دیگر بیماری های واگیر دار مورد توجه نیست و بروز بیماری های غیر واگیر از جمله سندروم متابولیک به عنوان یک مشکل بهداشتی در جامعه به شمار می رود که این امر زمینه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد اظهار کرد: بر این اساس شناسایی مکانیسم و دلایل مرگ زود هنگام ناشی از بیماری های قلبی - عروقی و روش های نوین درمان بیماری های متابولیکی (از جمله دیابت و سندرم متابولیک ) و شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان (سرطان های دستگاه گوارش) از مهمترین اولویت های پژوهشی این مرکز محسوب می شود.

وی با بیان اینکه به همت اعضای هیات علمی این مرکز در سال های اخیر 350 مقاله در این مرکز تدوین و در پایگاه های معتبر بین المللی نمایه شده است خاطر نشان کرد: مقالات تولید شده بیشتر در زمینه های سرطان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت بوده که به چاپ رسیده است و تلاش می شود با همکاری اعضای هیات علمی این مرکز تولید مقالاتی که در راستای ارتقاء سلامت جامعه است افزایش یابد.

رییس مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همچنین به همت اعضای هیات علمی این مرکز کتاب های متعددی از جمله مسیرهای بیوشیمیایی درگیر در نوروپاتی دیابت، دستورالعمل پیشگیری از سرطان سرویکس و بررسی ویروس پاپیلوم انسانی(HPV)، بیماریهای غدد درون ریز و چاقی، نقش مکمل یاری مگادوز ویتامین D بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمانی روانی دختران دبیرستانی و سرطان پانکراس پیشگیری، تشخیص و درمان تالیف و به چاپ رسیده است.

دکتر پریزاده با بیان اینکه  مرکز تحقیقات سندرم متابولیک همکاری های مختلفی با سازمان ها و نهادهای مختلف داخلی و خارجی به منظور پیشبرد اهداف مرکز داشته است خاطر نشان کرد: طرح کوهورت سرطان کلورکتال و پستان که با همکاری مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر، دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای پروتکل مطالعه چند مرکزی و طرح بین المللی TWAS UNESCO بمنظور ارزیابی کروسین در سرطان کلورکتال از جمله این طرح هاست.

دکتر پریزاده افزود: اجرای طرح کوهورت (Mashhad-Stroke and Heart-Atherosclerotic-Disorders (MASHAD) cohort) با همکاری مراکز بهداشتی استان و حضور بیش از ۳۰ متخصص در حوزه های تغذیه، قلب، روانشناسی و روانپزشکی، ژنتیک و بیوشیمی و اجرای طرح  بررسی ویتامین دی با همکاری معاونت بهداشتی استان و گروه بهبود تغذیه وزارت بهداشت از دیگر طرح ها به شمار می رود.

دکتر پریزاده حفظ و تقویت جایگاه مركز تحقیقات سندرم متابولیک در عرصه استانی، كشوری و بین الملل، اولویت بندی تحقیقات برمبنای نیازهای جامعه، ترغیب و توانمند سازی محققین در جهت اجرای طرحهای تحقیقاتی و همكاری با بخش صنعت به منظور كمك به برآوردن نیازهای پژوهشی آنها و تقویت بنیه مالی مركز تحقیقات سندرم متابولیک از جمله اهداف این مرکز برشمرد و گفت: این مرکز در صدد است که به منظور ارتقای سطح خدمات از طریق ارائه تحقیقات کاربردی و بنیادی در نظام سلامت کشور در زمره مراکز تحقیقاتی پویا و خلاق قرار گیرد در همین راستا با بكارگیری نتایج تحقیقات در جامعه و ترغیب و تشویق محققین مرکز در زمینه بیماری دیابت و سرطان فعالیت می نماید و به دنبال شناسایی  روش های نوین تشخیصی و درمانی مرتبط با سرطان می باشد.

مرکز تحقیقات سندرم متابولیک به منظور گسترش پژوهش و ارائه راه حل در امور بهداشتی درمانی و پیشبرد دانش بشری در زمینه علوم بیوشیمی، تغذیه، ژنتیک و طب داخلی و غدد، مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه در سال 1390 فعالیت خود را آغاز نمود و در سال جاری موفق به کسب عنوان مرکز تحقیقات برگزیده در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی شد.


بر اساس اعلام فرهنگستان علوم پزشکی کشور ، مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مرکز تحقیقات برتر در کشور معرفی شد .

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: فرهنگستان علوم پزشکی کشور همه ساله طی مراسمی از پژوهشگران برتر حوزه علوم بالینی ، علوم پایه ، پژوهشگر جوان، مراکز تحقیقاتی  و همچنین دانشمند برگزیده چند دهه اخیر علوم پزشکی که مقالات آنها بر اساس معیار های ارزشیابی بین المللی توسط داوران خارجی و داخلی به عنوان مقاله برتر شناخته شده اند، تقدیر بعمل می آورد و جایزه فرهنگستان علوم پزشکی را  تقدیم آنها می کند.

دکتر محسن تفقدی تصریح کرد: در جشنواره علمی سال 98 فرهنگستان علوم پزشکی ، مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان مرکز تحقیقات برتر انتخاب و برنده جایزه استاد دکتر نورالدین هادوی شده است .

جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی  یکم اسفند ماه سال جاری  از ساعت 10 الی 12  در محل سالن کتابخانه فرهنگستان  با حضور رئیس فرهنگستان ، معاون علمی ، مسئولان و  اعضای پیوسته و وابسته و دانشمندان برگزیده حوزه پزشکی و سلامت برگزار می شود .


انعقاد تفاهم نامه عـاملیت  بین دانشگاه علوم پزشکی گناباد و صندوق سلامت ثامنمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور تقویت و افزایش خود کفایی کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات تولیدی شرکت های فناور و دانش بنیان در اولویت خریدهای دانشگاه قرار گرفت.

دکتر محسن تفقدی در حاشیه نشست حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور که با حضور دکتر بحرینی معاون توسعه مدیریت و منابع و جمعی از مدیران و نمایندگان معاونت های  غذا و دارو و درمان، امور مالی و امور حقوقی برگزار شد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در سال های اخیر شرکت های دانش بنیان و فناور زیر پوشش دانشگاه تولیدات گسترده ای در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته اند خاطر نشان کرد: بر این اساس شرکت های دانش بنیان و فناور بر اساس اولویت های دارویی و تجهیزات پزشکی دانشگاه، نسبت به تمرکز در تولید و تامین نیاز ها اقدام می کنند.

وی با تاکید بر اینکه تامین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی از طریق تولیدات داخلی یکی از رویکردهای مهم وزارت بهداشت است خاطر نشان کرد: از این پس تولیدات دارویی و تجهیزات پزشکی استاندارد و دارای مجوز  شرکت های دانش بنیان و فناور در اولویت خرید دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار خواهد گرفت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با حمایت معاونت توسعه، پرداختی های معوق شرکت های دانش بنیان سرعت بیشتری خواهد گرفت.

دکتر تفقدی اظهار کرد: شرکت های فناور و دانش بنیان ظرفیت تولید محصولات و مواد سلامت محور را دارا هستند و حمایت از این شرکت ها راهکاری مناسب در دستیابی به خود کفایی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در راستای دستیابی به اهداف دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین هماهنگی و مشارکت مناسبی میان معاونت های دانشگاه شکل گرفته است خاطر نشان کرد: در حال حاضر حمایت های مناسبی به منظور تقویت شرکت های دانش بنیان و تامین نیازهای مالی و زیر ساختی در مراکز رشد و دانشکده های دانشگاه شکل گرفته است که این امر موجب تولید محصولات و داروهای متعددی نیز شده است.


انجام حذف سلول‌های جنینی اولیه‌ دارای ژن بیمار در دانشگاه علوم پزشکی مشهدمدیر گروه ژنتیک بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تمرکز بر روی اصلاح ژنتیکی بیماری دوشن از مهمترین پژوهش های کاربردی است که در این گروه در حال انجام است.

دکتر مجید مجرد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه کار تشخیص این بیماری از سال 89 در دانشگاه آغاز شده است اظهار کرد: از سه سال گذشته کار تحقیقات متمرکز بر روی این بیماری در این گروه آغاز شده و تا کنون در رده سلولی نیز موفقیت هایی به دست آمده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر پژوهش بر روی مدل حیوانی بیماری دوشن نیز آغاز شده است و اعتباراتی نیز از سوی سازمان نیماد اختصاص یافته است خاطر نشان کرد: بر روی دستیابی به اهداف این طرح که ممکن است تا 5 سال آینده به طور بیانجامد محققانی از داخل و خارج از کشور با گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری دارند.

دکتر مجرد با بیان اینکه بیماری ژنتیکی دوشن، بیماری پیشروند تخریب عضلانی است که فقط پسران به آن مبتلا می شوند خاطر نشان کرد: به طور متوسط از هر سه هزار و 500 تولد نوزاد پسر یک نفر مبتلا به این بیماری است که به دلیل تحلیل عضلات از سن 7 تا 13 سالگی محدود به استفاده از صندلی چرخدار می شوند و در بیشتر مواقع تا سن 20 سالگی جان خود را از دست می دهند.

مدیر گروه ژنتیک بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مادر می‌تواند بدون هیچ علائمی ناقل بیماری دوشن باشد گفت: این بیماری در جنین قابل تشخیص است و با انجام آزمایش می‌توان از بروز آن در نسل‌های بعد جلوگیری کرد.

 

 


0706.jpg - 12.22 kBمسئول بیوبانک مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این مجموعه کارهای تشخیصی‌ قابل توجهی در سطوح سلولی و مولکولی انجام شده و محققان این بیوبانک طرح‌های تحقیقاتی بسیار ارزشمندی در حوزه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف انجام داده‌اند.

دکتر لیلا اعتماد در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: فعالیت بیوبانک مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و این مجموعه تحقیقاتی در نظر دارد تا با همکاری محققان و اعضای هیات علمی این دانشگاه بستری در جهت شناسایی راه‌های موثرتر و خدمت‌رسانی بهتر به مردم داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بیوبانک یک بانک نمونه‌های زیستی و بیولوژیک بوده که نمونه‌های گرفته شده را نگه می‌دارد و آن را در اختیار اساتید، دانشجویان و محققان قرار می‌دهد، بیان کرد: در خصوص نمونه خونی که از مردم گرفته می‌شود باید بگوییم که با کسب اجازه از آنها مقداری از خون گرفته‌شده‌شان جهت استفاده از کارها و فعالیت‌های تحقیقاتی بیوبانک مورد استفاده قرار می‌گیرد تا در خروجی آن شاهد ارائه خدمات بهتر و موثرتر به گروه‌های هدف باشیم.

مسئول بیوبانک مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: فعالیت بیوبانک در راستای تحقیقات خدماتی و درمانی بوده و در این مجموعه نمونه‌های خونی و بافتی مختلف جمع‌آوری شده تا در راستای اقدامات تشخیصی بهتر و درمان‌های موثرتر نقش آفرین باشد.

دکتر اعتماد تصریح کرد: در این مجموعه کارهای تشخیصی‌ای در سطوح سلولی و مولکولی داریم و نمونه‌های جمع‌آوری شده در دمای منفی ۸۰ درجه نگه داشته شده تا در زمانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد کارایی لازم را داشته باشد.

وی تاکید کرد: مهمترین هدف بیوبانک انجام تحقیقات کارآمد، اثربخش و موثرتر در بحث سلامت جامعه بوده و در همین خصوص باید اشاره کنیم که با همکاری محققان فعال در این مجموعه تحقیقاتی کارهای بسیارخوبی در طی ۷ سالی که از عمر بیوبانک می‌گذرد انجام شده است.

عضو هیات علمی گروه سم شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بالغ بر ۴۰۰ هزار نمونه جمع‌آوری شده در طی ۷ سال اخیر داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: در طی این مدت طرح‌های تحقیقاتی بسیار ارزشمندی در حوزه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های مختلفی همچون لیشمانیوز، سرطان، تومور پانکرانس و دیگر بیماری‌ها انجام شده است و حتی باید اشاره کنیم که پایش دوره‌ای افراد سالم جامعه را هم داشته‌ایم و اینگونه نبوده که فقط برای بیماران کار بشود.

دکتر اعتماد اضافه کرد: در مجموعه بیوبانک روی موضوع افراد سالم به‌طور خاص شده است، زیرا همواره معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

وی تصریح کرد: هدف اصلی بیوبانک مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌ وجود آوردن مجموعه‌ای بزرگ، دقیق و غنی از نمونه‌های زیستی با کیفیت بالا، برای استفاده در تحقیقات علمی موثر، گسترده و پیشرو است از دیگر اهداف این بیوبانک می‌توان به کمک در جهت ایجاد، راه‌اندازی، راهنمایی و مدیریت بیوبانک‌های کوچک‌تر برای تخصصی‌تربودن نمونه‌ها و اطلاعات جمع‌آوری‌ شده مطابق با استاندارهای بین‌المللی، همکاری با بخش‌‎های مختلف دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ضمانت علمی و پیشرفت هر دو مجموعه و ارائه‌ رویکردهای جدید برای مدیریت، پردازش و نگهداری نمونه‌های زیستی به‌ مدت طولانی طبق استانداردهای به‌روز بین‌المللی اشاره کرد.

مسئول بیوبانک مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: ما مشتاقانه منتظر حمایت از پژوهش‌هایی هستیم که سعی در درک علل بیماری با یافتن روش‌های درمانی جدید دارند، روش‌هایی که به پزشکان و دیگر اعضای کادر درمان کمک می‌کنند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image