همایش


دکتر پاسدار عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش مهم اختلالات ژنومیک در بروز بیماری های شایع در جامعه گفت: اختلالات ژنتیکی عاملی مهم و تعیین کننده در بروز بسیاری از بیماری هاست که ضروری است در خصوص آن اطلاع رسانی وآگاهی بخشی به متخصصین و قشرهای مرتبط با سلامت جامعه صورت پذیرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی تغذیه با اشاره به برگزاری کارگاه " پیشرفت های تجزیه و تحلیل ژنتیک " گفت: این کارگاه تخصصی با هدف تحلیل بیماری های مولتی فاکتریال یا چند عاملی و نحوه محاسبه component ژنتیک وابسته به آن برگزار گردید و موضوع پیشگیری و درمان بیماری های ژنتیکی با توجه آخرین یافته های مربوط به ژنوم انسان مورد بحث قرار گرفت.

وی افزود: در این کارگاه همچنین، به پدیده پروژه ژنوم انسان و دستاوردهای آن و اینکه چطور در سال های اخیر عوامل خطر ژنتیک به عنوان فاکتورهای تاثیرگذار در بروز بیماری های مختلف نقش داشته اند نیز مورد تحلیل قرار گرفت.

دکتر علیرضا پاسدار در ادامه به دسته بندی بیماری ها با منشاء ژنتیکی پرداخت و گفت: در گروه اول بیماری هایی قرار می گیرد که تنها یک ژن به عنوان عامل بیماری اختلال داشته و در نتیجه محصول یا عملکرد آن نیز مختل می شود؛ بیماری تالاسمی از جمله‌ی این بیماری هاست که فراوانی کمی هم در جامعه دارد.

وی منشاء بیماری در دومین گروه از بیماری های ژنتیکی را اختلالات کروموزومی برشمرد و افزود: دسته سوم، بیماری های ژنتیکی است که " اختلالات چند ژنی یا چند عاملی" نیز گفته می شود و در واقع ناشی از دخالت چندین ژن به همراه عوامل محیطی است که فرد را به سمت یک بیماری سوق داده و به عبارتی استعداد ابتلا به یک بیماری را در او تشدید می کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیماری هایی که در این دسته قرار می گیرند فراوانی زیادی دارند و شامل موارد متعددی از جمله فشار خون، سرطان، لب شکری ها، اختلالات ستون فقرات و بیماری های شایع دیگر می شوند و یادآوری این نکته نیز ضروری است که میزان دخالت ژنتیک در این بیماری ها از جامعه ای به جامعه دیگر متفاوت است.

دکتر پاسدار همچنین با تاکید بر اینکه بیماری های ژنومیک نقش مهمی در سلامت جامعه داشته و نهایتا بار اصلی درمان در هر جامعه ای از نظر بهداشتی – درمانی را سبب می شوند افزود: از آنجا که اغلب متخصصین برای ژنتیک نقشی در بروز بیماری ها  متصور نیستند و آن را عامل پایه ای در این زمینه نمی دانند، ضروری است که اطلاع رسانی وآگاهی بخشی در گام اول به آنان و در گام بعد به همه قشرهای مرتبط با سلامت جامعه انجام شود.

وی در پایان با اشاره به آغاز کنگره بین المللی تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: : برگزاری کنگره‌ی فوق، فرصتی مغتنم برای تمامی کارشناسان و متخصصین حوزه‌ی تغذیه است تا با ارتقای دانش و اطلاعات خود در این زمینه به بهبود سلامت جامعه کمک کنند.

 

 

 

 


دکتر شرد گُر استاد دانشگاه هند  با اشاره به نقش آمار در تعیین نوع تغذیه و آثار آن گفت: تمامی نیازها و کمبودهای تغذیه ای بدن انسان و میزان مکمل هایی که می تواند به رفع این کمبودها کمک کند، به مدد علم آمار قابل تشخیص است.

استاد دانشگاه هند در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی تغذیه ، بر ارتباط علم آمار با تمامی علوم و از جمله علم تغذیه تاکید کرد و گفت: هر جا که عدم قطعیت و ابهام در کمیت یا کیفیت یک عامل وجود داشته باشد با کمک علم آمار می توانیم این ابهام را برطرف کنیم.

دکتر شرد گر در خصوص چگونگی کاربرد آمار در علم تغذیه گفت: زمانیکه دو نفر رژیمی یکسان را دریافت می کنند اما اثرات متفاوتی را در آنها مشاهده می کنیم و یا زمانی که می خواهیم یک اثر خاص را از یک رژیم غذایی مشخص بگیریم، میتوانیم از علم آمار کمک بگیریم.

وی افزود: از طریق علم آمار متخصصین تغذیه متوجه می شوند که غذاهای مختلف چه اثرات و رژیم های متفاوتی دارد و حساسیت های مربوط به هر غذا چه می باشد که این امر در نهایت به تعیین یک رژیم غذایی مناسب و هماهنگ با شرایط بدنی فرد منجر خواهد شد.

استاد دانشگاه هند به نقش علم آمار در تعیین میزان کمبود ها و نیازهای بدن به مکمل های غذایی اشاره کرد و گفت: وقتی گفته می شود بدن یک فرد به پروتئین، ویتامین یا آهن بیشتری نیاز دارد تعیین میزان این نیاز و مدت زمان دریافت مکمل های مربوط به آن از طریق علم آمار امکانپذیر است، همچنین زمانیکه فرد برای ورزش کردن به باشگاه می رود مربی او رژیم غذایی با میزانی خاص را به او توصیه میکند که این هم به پشتوانه علم آمار انجام می شود.

وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره بین المللی تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این کنگره تلاش خواهیم کرد تا با گردآوری دیتاهای مختلف و تحلیل آن از طریق علم آمار،  اثرات کلینیکی و بالینی رژیم های غذایی را در افراد مختلف بررسی کنیم. 

 


پرفسور آنجلا ازی استاد دانشگاه تونیفس آمریکا در خصوص مهمترین چالش های تغذیه ای در جهان اظهار داشت: وضعیت تغذیه در دنیا نگران کننده است، مردم زیاد می خورند، بد می خورند و زیاد می خوابند.

پرفسور آنجلا ازی در گفتگو با ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات بالینی تا مداخلات تغذیه با بیان اینکه سبک زندگی مردم و تغذیه در سراسر دنیا تغییر کرده و این امر مخاطرات و مشکلات زیادی را به همراه داشته است تاکید کرد: باید با همکاری صاحبنظران و متخصصان در سراسر دنیا به فکر بهبود این وضعیت  باشیم.

وی تاکید کرد: توجه به بهبود تغذیه دنیا نه تنها موجب افزایش سلامتی جامعه می شود بلکه در بهبود شرایط اقتصادی نیز تاثیر گذار خواهد بود.

پرفسور آنجلا ازی با بیان اینکه برخی از کشورهای دنیا با مشکل سوء تغذیه روبرو هستند و مردم نمی دانند چه بخورند و چگونه بخورند خاطر نشان کرد: استفاده از مکمل های غذایی راهکاری مناسب در بهبود این شرایط خواهد بود که در حال حاضر در برخی از کشورها این برنامه را در دستور کار قرار داده اند.

این استاد دانشگاه آمریکا در پاسخ به این سوال که وضعیت تغذیه در ایران را چگونه ارزیابی می کنید ؛ وضعیت تغذیه در ایران را در مقایسه با بسیاری از کشور ها مناسب عنوان کرد و تاکید کرد: البته برای بهبود وضعیت تغذیه در تمام جهان از جمله ایران باید تلاش کرد.

وی در خصوص کنگره بین المللی تغذیه گفت: این کنگره قصد دارد راه های عملی و اجرایی بهبود وضعیت تغذیه در دنیا و ایران را بررسی نماید.

وی  تاکید کرد: من همواره به ایرانی ها و ایران عشق می ورزم و طرفدار این کشور هستم و علت اصلی برگزاری این کنگره نیز در این کشور همین بوده است. 


با حضور اساتید برجسته ملی و بین المللی چالش های تغذیه ایران و جهان در کنگره بین المللی تغذیه در قالب پنل تخصصی تغذیه و سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی، در این پنل تخصصی اساتید برجسته ای همچون انجلا ازی استاد دانشگاه آمریکا، دکتر لوسیانو سوتانتو از اندونزی، دکتر حمید جان از مالزی، دکتر المادفا از دانشگاه وین و دکتر فریدون عزیزی از دانشگاه شهید بهشتی تهران حضور داشتند و تحقیقات خود را در زمینه تغذیه و سلامت انسان بیان داشتند.

انجلا ازی یکی از سخنرانان این پنل با اشاره به نقش آنتی اکسیدان ها در مقابله با رادیکال های آزاد اظهار داشت: در گذشته چنین تصور می شد آنتی آکسیدان ها قادر به درمان انواع بیماری ها بوده و رادیکال های آزاد کاملا مضر هستند اما در سال 2015  بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شد رادیکال های آزاد هم می توانند مفید باشند.

این استاد دانشگاه آمریکا با اشاره به اینکه ویتامین ای بهترین آنتی اکسیدان شناخته شده به شمار می رود اما در حال حاضر پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که این ویتامین نقش موثری در بهبود سرطان و بیماری قلبی و عروقی ندارد و حتی دوز بالای آن می تواند ریسک خونریزی و سرطان پروستات را افزایش دهد.

دکتر لوسیانو سوتانتو از اندونزی در این پنل به موضوع تامین آب و مایع درمانی در بیماران پس از عمل جراحی و جلوگیری از تهوع و استفراغ پس از عمل پرداخت و اظهار داشت: برای جلوگیری از بروز تهوع در این بیماران باید مایع درمانی را یک روز پس از جراحی قطع کرد و بیماران به تغذیه خوراکی روی آورند.

کمبود ویتامین دی ریسک فشار خون بالا را افزایش می دهد

دکتر حمید جان از مالزی در خصوص ویتامین دی و  راهکارهای تامین آن اظهار داشت: نقش اصلی ویتامین دی تامین تراکم استخوان است و کمبود آن در بدن علاوه بر پوکی استخوان می تواند منجر به بیماری هایی نظیر فشار خون بالا شود.

وی با بیان اینکه منبع اصلی دریافت ویتامین دی نور خورشید است خاطر نشان کرد: فاکتورهای مختلفی نظیر زمان قرار گیری در برابر نور خورشید، فصل سال، میزان رطوبت، پوشش، شغل و سبک زندگی افراد در دریافت این ویتامین دخیل هستند.

دکتر حمید جان  اظهار داشت ،در تحقیقی به منظور جبران کمبود ویتامین دی افراد به سه گروه تقسیم بندی شده و در یک گروه افراد 20 دقیقه(بین ساعات 10 تا 11 صبح) برای دوبار در هفته در برابر نور خورشید قرار گرفتند، در گروه دیگر مکمل ویتامین دی به صورت یکبار در هفته تجویز شد و در گروه سوم دارو نما تجویز گردید.

وی گفت: بر اساس نتایج این تحقیق نور خورشید و مکمل، ویتامین دی را به یک اندازه در افراد افزایش دادند.

چاقی در دوران کودکی ریسک بیماری های قلبی را افزایش می دهد

پروفسور عزیزی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در این پنل تخصصی در خصوص چاقی در دوران کودکی سخنرانی نمود و گفت: چاقی دوران کودکی ریسک بیماری های قلبی و مقاومت به انسولین را افزایش می دهد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی به زمینه های محیطی چاقی در دوران کودکی اشاره کرد و اظهار داشت: سوء تغذیه، پرخوری، دیابت در زمان بارداری مادر، استعمال سیگار در دوران بارداری مادر، چاقی در دوران نوزادی در بروز چاقی در دوران کودکی موثر هستند و از آنجایی که بسیاری از داروهای درمان چاقی در کودکی قابل استفاده نیست و حتی در بزرگسالان موثر نمی  باشد، پیشگیری از بروز چاقی و اجتناب از فاکتورهای خطر آن را مهمترین راهکار در این زمینه دانست.

وی به ارائه برنامه هایی در این زمینه پرداخت و گفت: کاهش مصرف غذاهای ناسالم در کودکان و نوجوانان و جایگزینی با غذای سالم، فراهم سازی محیط سالم برای فعالیت فیزیکی کودکان و در نظر گرفتن مالیات برای شرکت های تولید کننده غذاهای آماده و مضر از جمله راهکارها به شمار می رود.

چاقی در دوران کودکی علاوه بر بروز بیماری های قلبی و عروقی، ریسک ابتلا به کبد چرب و چاقی در دوران بزرگسالی را افزایش می دهد و بهترین زمان مداخله برای جلوگیری از این آسیب ها دوران قبل و بارداری و اوایل کودکی است.

خاصیت ضد سرطانی مواد موثره زردچوبه و گردو

دکتر موسوی موحدی استاد دانشگاه نیز در این پنل تخصصی به خواص آنتی اکسیدانی کورکومین ماده موثره زردچوبه و پروتئین های گردو اشاره کرد و گفت: پروتئین های گردو قادر به مهار  فعالیت رده سلولی سرطان پستان و روده گشته و موجب کاهش قند خون ناشتا (در مدل های آزمایشگاهی) شده است.

وی افزود: از سوی دیگر کورکومین دارای خواص متعدد ضد آلزایمر، ضد سرطان و ضد التهاب است.

وی گفت: نتایج مطالعات 50 ساله نشان می دهد دیابت تیپ دو بر خلاف باورهای سنتی تنها مربوط به افزایش قند خون نیست و عوامل استرس زا نیز در بروز آن دخیل هستند.

دکتر المادفا از دانشگاه وین نیز در این پنل به تفاوت های ویتامین دی 2 و دی 3 اشاره کرد و گفت: هر دو این ویتامین ها به صورت همسان جذب بدن می شوند اما سطح ویتامین دی سه بیشتر افزایش یافته و مدت طولانی تری بالا می ماند.

وی با تاکید بر اینکه میزان کافی ویتامین دی ریسک بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می دهد اظهار داشت : در عین حال مقادیر بالای آن می تواند موجب افزایش ریسک این بیماری شود.

برگزاری پنل تخصصی "تغذیه و سرطان" نیز از دیگر نشست های کنگره بین المللی تغذیه بود که با حضور صاحبنظران و متخصصان برگزار شد. 


 با حضور صاحبنظران و متخصصان برجسته ملی و بین المللی، نخستین کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پانزدهم شهریور آغاز به کار کرد.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه، دکتر مصطفی مهرابی بهار رییس کنگره  و رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم آغاز به کار این کنگره ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این کنگره اظهار داشت: حضور همکاران و متخصصان علم تغذیه در این همایش  بزرگ که همراه با ارائه آخرین تحقیقات و یافته های علمی است؛  .نویدبخش افق های روشن برای آینده در راستای بهبود شرایط تغذیه جهان است.

وی خاطر نشان کرد: برگزاری این کنگره فرصت مغتنمی است که با حضور متخصصین مرتبط با علوم تغذیه و سلامتی ، آخرین دستاوردهای موجود در علم غذا طی سه روز به اشتراک گذاشته و با ارائه بحث های علمی در تحکیم ارتباط بین علوم پایه ، تغذیه انسانی ، سلامت و صنایع غذایی گامی برای سلامتی مردم برداشته شود.

دبیر کل کنگره بین المللی تغذیه نیز اظهار داشت: برنامه ریزی برای برگزاری این کنگره بین المللی از سال 2013 با همکاری پروفسور آنجلا ازی آغاز شد و مشهد مقدس برای برگزاری این رویداد علمی انتخاب شد.

دکتر مجید غیور مبرهن خاطر نشان کرد: در این کنگره  صاحبنظران و متخصصانی از کشورهایی همچون فرانسه، مالزی، ایتالیا، مصر، سوییس، آمریکا، انگلیس، اتریش، پاکستان، افغانستان و ارمنستان حضور دارند و در مدت زمان برگزاری کنگره تلاش می شود تا به راهکاری ثمر بخش در راستای بهبود شرایط تغذیه دست یابیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری سمپوزیوم  با رویکرد بررسی مشکلات تغذیه ای در چهار محور از جمله  نیکرونیترین ها، بیماری های غیرواگیردار در تغذیه، مشکلات تغذیه ای در ایران و شبکه نت ورکینگ تغذیه در ایران از دیگر برنامه های قابل توجه در این کنگره است.

 اجتماع صاحبنظران علم تغذیه جهان در مشهد فرصتی برای بهبود شرایط تغذیه 

استاد دانشگاه توفتس آمریکا نیز در این مراسم اظهار داشت: حضور متخصصان برجسته از کشورهای مختلف جهان در مشهد فرصتی مناسب برای ارائه راهکارها در راستای بهبود تغذیه مناطق مختلف دنیا فراهم کرده است.

پرفسور آنجلا ازی با اشاره به اینکه  ایده برگزاری این کنگره از حدود سه الی چهار سال پیش شکل گرفت و با توجه به اقدامات انجام شده تلاش می شود نتایج این کنگره سال های سال بتواند مثمر ثمر باشد و باقی بماند.

وی پیشنهاد راه اندازی موسسه بین المللی یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از نکات مهم این کنگره عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که این امر محقق شود.

آنجلا ازی تاکید کرد: برگزاری این کنگره رویدادی مهم در حوزه علم تغذیه به شمار می رود و به طور قطع می تواند نقش مهمی در ایجاد شبکه ای از متخصصان  در خاورمیانه و جنوب آفریقا در راستای بهبود شرایط تغذیه داشته باشد.

در صورت تایید سازمان یونسکو ؛مرکز یونسکو در حوزه علوم تغذیه در مشهد راه اندازی می شود

احمد فهمی نماینده یونسکو نیز در این مراسم نیز گزارشی از فعالیت سازمان یونسکو ارائه داد و به شرح مراکز فعال در مناطق مختلف جهان پرداخت.

وی با اشاره به اینکه یونسکو پس از جنگ جهانی دوم با هدف بازگرداندن صلح به جهان شکل گرفت اظهار داشت: این سازمان با حدود 70 سال تجربه در حال حاضر 195 عضو دارد و در حیطه های مختلف از جمله آموزش، فرهنگ و علوم فعالیت می کند.

احمد فهمی با اشاره به اینکه این سازمان بر پایه همکاری های  بین المللی در حیطه های مختلف فعالیت می کند اظهار داشت: در حال حاضر 50 مرکز یونسکو در کشورهای مختلف جهان راه اندازی شده است که 4 مرکز آن در ایران دایر شده و در محورهای منابع آب، زمین و .....فعالیت می کند.

وی دلیل اصلی حضور نمایندگان سازمان یونسکو در این کنگره را  ایجاد  مرکز یونسکو در دانشگاه  علوم پزشکی مشهد عنوان کرد و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاقمند راه اندازی مرکز یونسکو بوده و در این راستا مدارک مورد نیاز تکمیل شده و در بازدیدی که ماه اکتبر از این دانشگاه انجام می شود نتیجه نهایی اعلام خواهد شد. 

احمد فهمی تصریح کرد: قرار است که  مرکز زیر نظر یونسکو  و در حیطه های علوم پایه و بهداشت عمومی فعالیت کند.

وی راه اندازی مراکز یونسکو را موثر در پیشبرد اهداف و همچنین پیشرفت جامعه دانست.

مرکز یونسکو در مشهد برنامه های آموزشی را نیز دنبال می کند

دکتر تیجانیویکتیا دیگر نماینده سازمان یونسکو در آسیا هدف از فعالیت این سازمان در قاره آسیا ایجاد همکاری های بین المللی در راستای منافع عموم مردم عنوان کرد و اظهار داشت: پیشرفت اقتصادی به تنهایی مهم نیست و باید در کنار آن به مردم نیز توجه نمود و در این راستا نیز سرمایه گذاری داشت.

 وی به برنامه این سازمان در کشورهای آسیایی پرداخت و اظهار داشت: از سال 2015 با همکاری موسسه مرک آفریقا تلاش شده است برنامه های مختلفی در راستای حذف فاصله میان محققان و مردم توسط این سازمان به اجرا در آید و در این راستا فراگیران از سراسر دنیا نیز آموزش داده شدند.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای مرکز یونسکو در مشهد گفت: این مرکز با هدف گسترش برنامه های آموزشی در راستای بیو تکنولوژی راه اندازی می شود و در نهایت ارتقاء سلامت جامعه و همچنین پیشبرد منافع اقتصادی فعالیت خواهد کرد.

نماینده سازمان یونسکو در آسیا با اشاره به سخنان دکتر روحانی رییس جمهور ایران اظهار داشت: بر قراری ارتباط جهانی با دنیا در تمام زمینه ها ضروری است و باید دنبال شود.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image