بهداشت و پیشگیری


29.jpg - 16.55 kBمدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق تصمیمات اتخاذ شده در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و شام غریبان در 5 محور اصلی منتهی به حرم مطهر رضوی بازرسان سلامت محیط حضور دارند.

دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های ماه‌های محرم و صفر پس از عید سعید غدیرخم آغاز شد و در جلسات کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست بر رعایت بیش از پیش تمامی نکات بهداشتی تأکید شد.

وی با بیان اینکه تاکنون 729 بازدید در حوزه بهداشت (از 28 تیر تا اول مرداد) داشتیم که از این تعداد 128 مورد آن در مشهد و 612 مورد مابقی در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه بوده است، خاطرنشان کرد: در این بازدیدها بازرسان با سنجش پرتابلی که دارند وضعیت بهداشت و سلامت مواد غذایی و غذاهای طبخ شده را بررسی می‌کنند و نکته بسیار مهم دیگر هم  درخصوص دفع سالم پسماند بوده است تا که این موضوع منجر به آیجاد آلودگی نشود و زمینه بروز بیماری را فراهم نیاورد.

دکتر وفا اضافه کرد: همچنین در خصوص بهداشت آب و یخ مصرفی و در جهت پیشگیری از ایجادبیماریهای منتقله از آب و غذا هم نظارت ویژه داشتیم و تاکنون 50 مورد نمونه‌برداری و 889 مورد کلرسنجی داشتیم که به ترتیب 27 و 249 مورد آن مربوط به مشهد و موارد دیگر مربوط به شهرستان‌های تابعه این دانشگاه بوده است.

وی تأکید کرد: بحث استفاده از ظروف توزیع نذورات نکته مهم دیگر بوده و توصیه ما به استفاده از ظروف گیاهی بوده و اینکه ظروف رنگی مورد استفاده قرار نگیرد.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: طبق تصمیمات اتخاذ شده در شب‌ها و روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و شام غریبان در 5 محور اصلی منتهی به حرم مطهر رضوی بازرسان سلامت محیط حضور دارند و در این ایام خاص تشدید نظارت ویژه بر محل‌های اسکان زائران، مساجد، تکایا، خیمه‌ها، موکب‌ها و هیئات مذهبی را داریم.

دکتر وفا افزود: ما بر حسب نیاز از ظرفیت 230 بازرس بهداشت محیط مشهد در تمامی نقاط شهر به‌ویژه اطراف حرم مطهر رضوی استفاده می‌کنیم و بازرسان ما نظارت ویژه بر محل‌های اسکان، پخت و پز، بسته‌بندی و تهیه و توزیع نذورات دارند.

وی در پایان گفت: محل استقرار بازرسان در محدوده حرم مطهر رضوی با مدیریت مرکز بهداشت ثامن و متناسب با موقعیت مکانی مساجد، تکایا، خیمه‌ها، موکب‌ها و هیئات مذهبی بوده و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای بوده که تمامی محل‌هایی که جهت اسکان، برگزاری مراسم‌ها و توزیع نذورات انتخاب شده به‌خوبی پوشش داده شود و در تمامی این مکان‌ها نظارت‌های بهداشتی به نحو احسن انجام شود.


51.jpg - 20.04 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های  معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تمامی افراد دخیل در تهیه و توزیع آب و غذا برای عزاداران حسینی ملزم به داشتن کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی هستند.

دکتر ناصر امینی در گفتگو با وب دا با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری سالار و سرور شهیدان، بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیأت ها و موکب ها و تهیه و توزیع بهداشتی نذورات در مراسم عزاداری تاکید و خاطر نشان کرد: هرگونه پخت و پز بایستی در مکان هایی با شرایط بهداشتی و با استفاده از ظروف مناسب صورت پذیرد.

 وی با تاکید بر اینکه از هرگونه ذبح و قربانی کردن در محل هیأت ها باید خودداری شود و از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود تصریح کرد: در تهیه و پخت غذا از روغن های ترانس پایین و نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود .

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های  معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود افزود: در صورت الزام به نگهداری  مواد غذائی بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد یا بالای 63 درجه سانتی گراد نگهداری شوند، همچنین از بسته بندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف و نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.

 دکتر امینی با تاکید بر اینکه زائران از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری شود گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز استفاده شود، استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.


رییس مرکز بهداشت شماره 5 از ثبت رکود بالاترین میزان واکسیناسیون اتباع در پایگاه بهداشت مرزی فرودگاه شهید هاشمی نژاد خبر داد.

دکتر ایزدپناه در گفتگو با وب دا اظهار کرد:بر اساس پایش و غربالگری اتباع ورودی به کشور یک هزار و 436 دز واکسن  پولیو، سرخک و IPV برای مسافران پروازهای کابل، مزارشریف از کشور افغانستان و لاهور از کشور پاکستان تلقیح شد.

وی افزود: پرواز کابل با ۲۳۴، مزارشریف با ۲۲۵ و لاهور با ۱۶۷ مسافر وارد فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد شدند که تعداد ۸۲۹ دز واکسن تزریقی(IPV , MMR) و ۶۰۷ دز واکسن خوراکی (OPV)؛ برابردستورالعمل وزارت متبوع برای گروههای هدف واکسیناسیون تلقیح شد.

44.jpg - 61.85 kB


50.jpg - 30.62 kBمعاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی نامه ای از تلاش های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای برنامه کنترل دخانیات تقدیر نمود.

به گزارش وب دا،  دکتر حسین فرشیدی در این نامه با اشاره به گزارش بازدید انجام یافته توسط تیم دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، مراتب تقدیر و تشکر خود را به همکاران گروه مدیریت سلامت محیط و کار، کارشناس مسئول برنامه کنترل دخانیات، مدیران ادارات ذیربط و بازرسان بهداشت محیط در راستای تلاش های انجام شده در اجرای برنامه کنترل دخانیات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابلاغ نمود.

وی اظهار امیدواری کرده است که با استمرار حمایت ها و تقویت همکاری های انجام شده و با بهره گیری از نتایج حاصل از بازدید که در تدوین برنامه ملی راهبردی و برنامه عملیاتی کنترل دخانیات مدنظر خواهد گرفت شاهد ارتقاء و پیشرفت بیشتر برنامه در آن دانشگاه و کاهش مصرف دخانیات در حوزه تحت پوشش باشیم.


51.jpg - 20.04 kBرئیس گروه پیشگیری و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام عزاداری و سوگواری حسینی در ماه های محرم و صفر نسبت به رعایت موارد ایمنی در موکبها و تکایا تاکید کرد و گفت: سیم کشی های برق از آسیب پذیری بسیار بالایی برای حادثه ساز شدن برخوردارند و باید با دقت خاصی بررسی گردند.

دکتر محمدرضا جویا در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه فردی تحت عنوان مسئول تاسیسات و برق انتخاب شود تا دو شب پیش از آغاز مراسم، تمام تجهیزات برقی را بازدید و از ایمنی آنها اطمینان حاصل کند، افزود: رعایت فاصله مناسب بین سیم های برق و اتصالات و ادوات برقی از مواد قابل اشتعال مانند پارچه ها، فرش، پرده، پرچم و ... ضروری است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از لامپ های ولتاژ بالا در تکایا خطرناک است زیرا حرارت زیادی تولید می کند و احتمال آتش سوزی را افزایش می دهد خاطر نشان کرد: پارچه های برزنتی بعنوان پوشش اصلی تکایا و موکب ها از جنس مواد نفتی و بسیار قابل اشتعال است و نباید در معرض شعله یا حرارت قرار گیرد.

دکتر جویا گفت: استفاده از سه راهی و چند راهی برای استفاده از وسایل برقی بیشتر ممنوع است و برای هر وسیله یک پریز مجزا در نظر گرفته شود و در هنگام تقسیم برق از ترمینال های سرامیکی غیرقابل اشتعال استاندارد استفاده گردد.

مدیر پیشگیری و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر استفاده از سیم های استاندارد مناسب و یکسره (بدون وصله شده) و اطمینان از  وجود کپسول های اطفاء حریق به تناسب فضای موکب یا تکایا گفت: تکایا یا موکب ها حداقل 2 ورودی و خروجی مجزا داشته باشند و زنگ خطر یا وسیله هشدار سریع در صورت وقوع حادثه وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه وجود فیوز استاندارد و مناسب ضامن کارکرد ایده ال تجهیزات برقی است و برای جلوگیری از سقوط لامپ ها بایستی حتماً از حباب و توری فلزی استفاده شود، توصیه کرد: وسایل تهیه چای (سماورهای بزرگ) در محل های تعیین شده دور از تردد مردم و با محکم کردن آنها از ایمنی آنها اطمینان حاصل شود و علاوه بر این با توجه به گرمای شدید از وسایل سرمایشی مناسب با توجه به وسعت و فضای موکب یا تکایا تمهیدات لازم بکار گرفته شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image