بهداشت و پیشگیری


642.jpg - 29.80 kBرئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: تمامی بازرسان تیم‌های بازرسی مرکز بهداشت ثامن در روز نیمه شعبان و در مسیر میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی مستقر هستند تا که نظارت‌های بهداشتی در مسیر اجتماع منتظران ظهور را به نحو احسن داشته باشند.

دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب‌دا، اظهار کرد: با عنایت بر برگزاری مراسم‌های نیمه شعبان و جشن‌های شب، روز و شام میلاد با سعادت امام زمان(عج) تأکید ویژه بر برگزاری مراسم در فضاهای بزرگ و با تهویه مناسب داریم و اینکه افراد با علائم تنفسی در این مراسم‌ها شرکت نکنند.

وی تصریح کرد: توصیه‌های بسیار مهم ما در این ایام خاص بر استفاده از ماسک در محل‌های پرازدحام، استفاده از ماسک و دستکش توسط خادمان مراسم، تهیه و طبخ مواد غذایی سالم و بهداشتی، توجه به زنجیره گرم غذایی، توزیع غذا در ظروف گیاهی، عدم توزیع در فاصله زمانی بیش از 2 ساعت و توزیع انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده همراه با تاریخ تولید و انقضاء بوده است.

رئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تیم‌های نظارتی ما در تمامی مراسم‌های نیمه شعبان به ویژه اجتماع عظیم منتظران ظهور و در مسیر میدان شهدا تا حرم مطهررضوی حاضر هستند و در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی تذکر لازم را خواهند داد.

وی اضافه کرد: همچنین از مردم می‌‌خواهیم تا در صورتی که هرنوع مشکل بهداشتی‌ای مشاهده کردند بلافاصله به بازرسان ما در محل اطلاع داده و یا اینکه با شماره تفلن 3 رقمی 190 تماس حاصل نمایند تا پیگیری لازم در این خصوص صورت پذیرد.

رئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد افزود: در روز نیمه شعبان و در مراسم اجتماع منتظران ظهور تمامی بازرسان تیم‌های بازرسی مرکز بهداشت ثامن در مسیر میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی حاضر هستند و در دیگر برنامه‌ها و مراسم‌های پرجمعیت این ایام در دیگر نقاط سطح شهر مشهد از ظرفیت تمامی بازرسان سلامت محیط استفاده شده‌است؛ همچنین برای مراسم اجتماع منتظران ظهور در صورت نیاز از ظرفیت بازرسان دیگر مناطق نیز استفاده خواهیم کرد.

دکتر وفا در پایان گفت: با اتمام مأموریت ویژه نیمه شعبان بلافاصله آماده 2 مأموریت همزمان ماه مبارک رمضان و طرح نوروزی 1403 خواهیم‌شد و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته و بر اساس مصوبات ستاد خدمات سفر استان برنامه سلامت نوروزی از 15 اسفند ماه امسال تا 24 فروردین ماه سال آینده (پایان تعطیلات عید سعید فطر) خواهد بود.


270.jpg - 17.36 kBرئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی با اندازه گیری قند، فشار و چربی خون در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود و از ابتدای سال برای بیش یک میلیون نفر از افراد بالای 30 سال این خدمات ارائه شده است.

دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه افراد بالای 30 سال می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از وضعیت سلامت قلب خود آگاه شوند، خاطر نشان کرد: مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی از عوامل اصلی خطر بیماریهای قلبی و عروقی و سکته مغزی به شمار می رود  که بازتاب این عوامل خود را در افراد به شکل فشارخون بالا، قندخون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی و خطرات تخریب کننده سلامت قلب بروز می کند.

وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ در کشور  و جهان به شمار می رود، تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون 39 درصد افراد میانسال( بالای 30 سال) از خدمات خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی بهره مند شدند.

 دکتر اقبالی با اشاره به اینکه با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت های بدنی و کنترل استرس می توان از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد، افزود : این خدمات با کنترل قند و کلسترول خون فرد انجام می شود و در صورت ابتلا به دیابت وچربی خون به سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند.

 

 


رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری شش کارگاه آموزشی منطقه ای با هدف توانمندسازی کارکنان بهداشتی در زمینه مهارت‌های ضروری ارزیابی و مدیریت طغیان بیماری‌های واگیر در سال جاری خبر داد.

دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا  افزود: با توجه به اهمیت مدیریت صحیح طغیان در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه و پیرو برگزاری کارگاه منطقه ای «اصول مدیریت طغیان بیماری‌های واگیر» در شهریور ماه سال جاری با حضور اساتید مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت، برنامه ریزی جهت برگزاری این دوره ها به صورت منطقه ای در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

وی اظهار داشت: در این کارگاه های یکروزه که در ستاد مرکز بهداشت استان و شهرستانهای قوچان، کاشمر، تایباد، مرکز بهداشت شماره 1 و 2 مشهد مقدس برگزار گردید بیش از 300 نفر از پرسنل بهداشتی آموزشهای لازم در زمینه نظام مراقبت در طغیان بیماریهای واگیر را دریافت کردند.

دکتر نهبندانی با بیان اینکه فراگیری اصول مدیریت طغیان بیماری ها موجب کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف منابع می گردد گفت: اپیدمیولوژی بیماریهای منتقله از آب و غذا ، مراحل ارزیابی و بررسی طغیان، اصول بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا، انواع مطالعات در بررسی اپیدمی ها و نحوه تحلیل فرضیات، ارزیابی خطر، مراقبت زیستی، روش های تحلیل وضعیت موجود و روش های شناسایی زود هنگام طغیان ها از مواردی است که در این کارگاه آموزشی ارائه گردید.

631.jpg - 160.79 kB


628.jpg - 14.24 kBرئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مجموع جمعیت 3 میلیون و 500 هزار نفری18 سال به بالا 49.88 درصد آنها مردان هستند و این گروه بر خلاف زنان کمتر به موضوعات پیشگیری و مراجعه به مراکز بهداشت جهت دریافت خدمات مراقبتی توجه می‌کنند.

مهندس شیما دین‌پرور در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: برنامه‌های سلامت مردان و مراقبت‌های این گروه جنسی از بدو تولد تا پایان عمر بوده و به‌طور ویژه‌تر از گروه سنی 18 سال به بالا تحت پوشش برنامه‌های سلامت‌محور ما قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه از مجموع جمعیت 2 میلیون 300 هزار نفری جمعیت میانسال 30 تا 59 سال 51 درصد آنها آقایان هستند، خاطرنشان کرد: ما برای این افراد ارزیابی و مشاوره الگوی تغذیه سالم، سبک زندگی درست، فعالیت بدنی مناسب، غربالگری دیابت، فشارخون، آزمایش قند و چربی، مکمل‌یاری و دادن ویتامین D، غربالگری سرطان  روده بزرگ و انجام تست فیت در سن 50 تا 70 سال، مشاوره پیش، حین و بعد از ازدواج، مشاوره فرزندآوری و کمک به مشکلات ناباروری و غیره را داریم.

رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که بیشترین مشکل مشاهده شده در مردان اضطراب و استرس بوده که در این راستا مشکلاتی همچون سکته‌های قلبی و مغری را به همراه داشته و در کنار آن نیز مشکل تغذیه نامطلوب در این گروه جنسی دیده شده است، تأکید کرد: مردان بر خلاف زنان کمتر به موضوعات پیشگیری و مراجعه به مراکز بهداشت جهت دریافت خدمات مراقبتی توجه می‌کنند و تا زمانی که دچار مشکل نشوند پیگیری و اقدامی ندارند و توصیه ما به آنها این است که انجام غربالگری‌ها و اقدامات پیشگیرانه را در اولویت تمامی کارهای خود قرار دهند.

مهندس دین‌پرور افزود: انجام غربالگری در شناسایی بیماری‌های پنهان و خاموش مانند فشار خون و دیابت مؤثر بوده و معتقدیم که اقدام مناسب در گام نخست به مراتب بهتر از زمانی بوده که دیگر دیر است و ممکن است که با نتیجه مطلوب همراه نباشد.

وی با تأکید بر اینکه مصرف دخانیات به ویژه سیگار ، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و عدم فعالیت بدنی نامطلوب از مهمترین عواملی بوده که سلامت مردان را به خطر انداخته است، گفت: ما همواره به برنامه صحیح  غذایی و مصرف مستمر سبزیجات، میوه‌جات، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و غیره در تمامی وعده‌ها و  استفاده از میان وعده‌ها تأکید داریم.

مهندس دین‌پرور تصریح کرد: یکی دیگر از موارد مورد تأکید برای تجدید نیرو و به دست آوردن آمادگی لازم برای ادامه کار و فعالیت خواب کافی 6 تا 10 ساعت در شبانه‌روز می‌باشد که مورد تاکید خواب شب هم هست و کم کردن زمان استاندارد خواب با مصرف کافئین و قهوه و غیره موجب به خطر افتادن سلامتی و مشکلات جسمی و روحی روانی می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه سبک زندگی بر اساس طب ایرانی اجرا می‌شود، بیان کرد: در این برنامه مراقبتی تمامی آموزش‌های موردنیاز در موضوعات تغذیه، خوابیدن، حرکت، روح و روان، فعالیت بدنی و غیره  داده می‌شود, همچنین ارزیابی‌های لازم سلامتی را برای افراد بالای 6 سال داریم و آموزش‌ها، مشاوره‌ها و راهنمایی‌ها متناسب با وضعیت افراد، سن و جنس آنان انجام می‌پذیرد.


275.jpg - 24.52 kBمدیر سلامت کار و محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ سلامت مواد غذایی از مهمترین اولویت های کارشناسان بهداشتی است که در بازدیدهای صورت گرفته از ابتدای سال بیش از 53 هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه انجام شده است و بیش از هزار مورد آن به دلیل تخلفات گسترده پلمب شده اند. 

دکتر فرشید وفا، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهداشت محیط  و وسایل طبخ مواد غذایی،نیروهای فعال در عرصه طبخ غذا، عدم ابتلا آنها به بیماریهای واگیردار ، سلامت مواد اولیه و... از جمله مواردی است که توسط کارشناسان بهداشتی مورد بررسی قرار می گیرد خاطر نشان کرد: بازدید ها از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به خصوص در زمان پیک حضور زائران در شهر مشهد مانند ایام نوروز، دهه پایانی ماه صفر و ایام تابستان افزایش می یابد تا شاهد طغیان بیماری نباشیم . 

وی با بیان اینکه طی بازدیدها مواد غذایی فاسد معدوم می شوند، تصریح کرد: باید چرخه بهداشتی مواد غذایی حفظ شود و اگر ماده غذایی بخصوص در فصول گرم سال نیاز به یخچال دارد، در محیط مناسب خود نگهداری شود زیرا در غیر این صورت زمینه رشد قارچ ها و باکتریها فراهم می شود. 

دکتر وفا با با بیان اینکه بررسی کیفیت آب و مواد غذایی و مراکز توزیع مواد دخانی از دیگر حوزه های خدمت رسانی کارشناسان بهداشتی است، گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس،غربالگری سلامت نیروهای آماده به کار از دیگر حوزه های مدیریت سلامت کار و محیط است. 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image