بهداشت و پیشگیری


222.jpg - 17.32 kBدر راستای تسهیل مشارکت هرچه بیشتر شهروندان در پویش ملی سلامت، به منظور غربالگری دیابت و فشارخون بالا، امکان خوداظهاری شهروندان فراهم شد.

به گزارش وب دا، با توجه به تمدید پویش ملی سلامت تا پایان دیماه، تمامی شهروندان بالای 18 سال که تاکنون در مراکز بهداشتی غربالگری نشده اند میتوانند از طریق ( اینجا ) جهت شرکت در این پویش اقدام نمائید.

شهروندان بالای 18 سال در صورت وجود دستگاه اندازه گیری فشارخون و اندازه گیری قندخون در منزل می توانند قند خون را پس از  ۸ ساعت ناشتا و فشارخون را پس از ۵ دقیقه استراحت اندازه گیری نموده و در سایت مذکور ثبت نمایند. این مقادیر توسط کارشناسان بهداشت بررسی و پیگیری های لازم برای سلامتی شما انجام خواهد شد.

 


معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: مصرف نمک دریا چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

دکتر مجید جعفری‌نژاد در نشست خبری اطلاع‌رسانی پویش ملی سلامت با موضوع تغذیه سالم، اظهار کرد: در طب ایرانی فقط به دمنوش‌ها و درمان‌ها توجه شده و به موضوع پیشگیری و دوری از بیماری با تغذیه سالم هم اشاره شده، اما به این موضوع بسیار مهم کمتر توجه شده است.

وی با اشاره به اینکه در موضوع نمک به مصرف نوع دریایی آن توصیه می‌شود، در حالی که بدترین نوع نمک‌ها نمک دریایی است، توصیه ما برای مصرف خوراکی استفاده و مصرف نمک یددار و تصفیه شده که فاقد میکروب و فلزات سنگین نظیر سرب و آلومینیوم است بوده، چرا که از بسیاری از مشکلات همچون انواع سرطان‌ها، مرده‌زایی، بچه با کری، کوری، لالی و دیگر مشکلات جلوگیری می‌کند.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه مصرف نمک دریا چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست متعددی با موضوع نمک دریا و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت به نام طب ایرانی و اسلامی منتشر شده که به لحاظ علمی و پزشکی تائید شده نیستند و از مردم می‌خواهیم که این موارد نادرست را باور نکنند.

دکتر جعفری‌نژاد تصریح کرد: مصرف به اندازه نمک مورد تاکید است و ما نباید تصور کنیم مصرف بیشتر موجب خوشمزه‌تر غذا می‌شود، زیرا همین موضوع مشکلاتی همچون افزایش فشار خون را به عوارضی همچون سکته‌های مغزی و قلبی همراه هستند را به دنبال دارد.

وی تاکید کرد: متاسفانه عمده مشکلات ایجاد شده در بحث سلامت جامعه به دلیل مصرف موارد تائید نشده‌ای همچون نمک دریا بوده و از رسانه‌ها می‌خواهیم که به‌طور ویژه روی این موضوع کار کنند و با هنر و قلم خود اجازه ندهند با سودجویی افراد سودجو سلامت جامعه به خطر بیفتد.

نمک‌های دریایی آبی و صورتی مورد تائید نیست

در این نشست دکتر زهرا اباصلتی، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: پیروی پویش اجرا شده غربالگری فشار خون و دیابت که مبتلایان به این بیماری‌ها شناسایی شدند پویش ملی سلامت با موضوع اطلاع‌رسانی تغذیه سالم جهت جلوگیری از مشکلات و عوارض این بیماری‌ها جلوگیری شود.

وی افزود: یکی از عمده مشکلات جامعه در گذشته کمبود ید بود که در سال‌های اخیر برطرف شد، اما متاسفانه به تازگی مشکلات دیگری از جمله کمبود مصرف ید ایجاد شده که مشکلات مختلفی به همراه دارد و از هر ۲۰۰ نوزاد متولد شده یک مورد کم کاری تیروئید بوده که علل آن عدم مصرف نمک یددار به میزان مناسب در دوران بارداری بوده است.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که نمک باید به اندازه مصرف شود و کم و زیاد آن مضر بوده و عوارضی همچون فشار خون، سرطان و مشکلات کلیوی، بینایی و غیره را به همراه داشته است، تاکید کرد: عدم مصرف غیراستاندارد و غیرقابل تائید از بروز بسیاری از مشکلات همچون انواع سرطان‌ها، مرده‌زایی، بچه با کری، کوری، لالی و دیگر مشکلات جلوگیری می‌کند؛ همچنین باید اشاره که کنیم نمک‌های دریایی آبی و صورتی هم که در بازار دیده می‌شود به هیچ عنوان مورد تائید نیست و مصرف این نوع از نمک‌ها زمینه ابتلا به بیماری‌هایی که اسامی آنها ذکر شد را به‌وجود می‌آورد.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: همچنین در موضوع لبنیات هم بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم تاکید داریم، عددی که اکنون ۱۶۴ گرم بوده و ۸۶ گرم با ایده‌آل فاصله دارد و باید روزانه ۲ تا ۳ لیوان مصرف شود.

وی تصریح کرد: در کشور ۳.۵ نفر مبتلا به پوکی استخوان هستند از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال و از هر ۵ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر مبتلا به پوکی استخوان هستند و عمده آنها به علت مصرف پایین لبنیات‌ها را داشتند.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مصرف لبنیات در پیشگیری از سرطان‌های روده بزرگ و تخمدان موثر بوده و در تنظیم فشار خون و نیز پیشگیری از دیابت نوع ۲ و پره دیابت هم موثر است.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات در داشتن وزن نرمال موثر بوده و ما در میانسالان ۶۵.۵ درصد اضافه وزن و چاقی داریم که عدد آن بالا است، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد جمعیت استان مصرف کافی و به اندازه لبنیات را ندارند و ما تاکید بر استفاده روزانه شیر ساده و لبنیات کم چرب و کم نمک داریم و اینکه در مصرف دوغ هم دوغ‌های گازدار مورد استفاده قرار نگیرد.

دکتر اباصلتی افزود: همچنین در بحث لبنیات توصیه بر نوع صنعتی آن را به جای نوع سنتی آن داریم، زیرا به پاستوریزه بودن محصول تولیدی اطمینان کامل وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه هرنوع ماده لبنی باید قبل از مصرف مورد تائید قرار بگیرد، گفت: مصرف شیرهای خام شتر و بز را که اعلام می‌شود خاصیت دارویی دارد توصیه نمی‌کنیم، زیرا نظارتی از سوی بهداشت در این خصوص نیست و توصیه مصرف شیر گاو پاستوریزه شده است.

رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: برنامه‌های هفته اول با موضوع نمک و با شعار نمک کم و تصفیه شده یددار انتخاب همه و برنامه‌های هفته دوم با موضوع لبنیات و با شعار از کودکی تا پیری با لبنیات دوست داشتنی اجرا می‌شود، ضمن اینکه مطالب و اطلاعات مورد نیاز مردم در خصوص تغذیه سالم در جامعه هم در سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نشانی https://nutr.behdasht.gov.ir موجود است.

۲۰۲ واحد و مجموعه متخلف در تولید محصولات غیراستاندارد پلمب شد

در ادامه این نشست مهندس محمد باباخانی، رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بازرسان سلامت محیط نظارت کامل را بر نمک‌ها و لبنیات‌های تولیدی و همچنین میزان نمک استفاده شده از محصولات تولیدی دارند و با افراد متخلف در این خصوص طبق قانون برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از نظارت‌های ویژه ما در بحث نمک از نانوایی‌ها بوده و معمولاً در نانوایی‌ها به دلیل نداشتن آرد خوب و یا به نتیجه رسیدن زودتر خمیر نمک بیشتری می‌ریزنند و طبق آخرین آمارهای ثبت شده ۲۵ درصد نانوایی‌ها نمک بیشتری ریختند و ۷۵ درصد دیگر ایده‌آل بوده و در نان‌های پخت شده سنگگ بیشترین و تافتون کمترین انطباق را داشته است.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ما نظارت کامل و مستمر بر رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، کارخانجات و واحدهای صنفی را در بحث میزان و نوع نمک مصرفی داریم، تاکید کرد: در بازرسی‌های صورت گرفته بارها تاکید کرده‌ایم که مصرف سنگ نمک و نمک فله ممنوع بوده و فقط باید نمک یددار بسته‌بندی شده باشد و با کسانی که از نمکی به جز به مورد اشاره شده استفاده کنند طبق قانون برخورد می‌شوند، ضمن اینکه نظارت بر واحدهای صنعتی توسط معاونت غذاودارو صورت می‌پذیرد.

مهندس باباخانی با بیان اینکه ما در بحث لبنیات نظارت‌های ویژه‌ای داریم، خاطرنشان کرد: ۴۵۴ واحد تولیدی و ۱۱۱۴ واحد عرضه لبنیات داریم و ما نمونه‌برداری مستمر از محصولات این واحدها داریم و اگر هرگونه مشکل میکروبی و شیمیایی باشد به‌شدت برخورد می‌کنیم، البته تاکنون مشکلی در این خصوص مشاهده نشده است.

وی اضافه کرد: همچنین باید بگوییم که در محصولات سنتی عرضه شیر خام ممنوع است، اما اجازه تولید ماست، پنیر، سرشیر و دیگر محصولات لبنی داده شده است، اما ما نظارت ویژه در بحث عرضه لبنیات بهداشتی داریم.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد  افزود: در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸۶ هزار ۳۱۶ واحد داریم و از ابتدای امسال تاکنون ۳۴۰ هزار و ۶۶۹ بازدید انجام شده که ۴۰ هزار ۳۵۹ مورد اخطار، ۵۳۶۸ ارجاع به مرجع قضایی و ۲۰۲ مورد پلمب داشتیم.

مهندس باباخانی گفت: از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی با تلفن ۳ رقمی ۱۹۰ که در تمامی روزهای هفته و به‌صورت شبانه‌روزی پاسخگو است تماس بگیرند و آن مشکل را اعلام کنند تا که رسیدگی و برخورد لازم به‌ سرعت صورت پذیرد.

عمده ایجاد پوکی استخوان به دلیل داشتن تغذیه ناسالم و عدم مصرف به اندازه لبنیات بوده است

در بخش دیگری از این نشست مهندس شیما دین‌پرور، رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در رابطه استئونکروز در میان‌سالی و سالمندی زیاد شده بررسی‌ها و ارزیابی‌هایی از افراد بالای ۴۰ سال داشتیم تا که با مشکلاتی همچون پوکی استخوان مواجه نشوند.

وی تاکید کرد: ما برخی از شکستگی‌ها و یائسگی‌ها مورد بررسی قرار دادیم و در ارزیابی اخیر ۱۱ هزار ۳۴۸ خانم زندگی نامطلوب داشتند که عمده ایجاد پوکی استخوان به دلیل داشتن تغذیه ناسالم و عدم مصرف به اندازه لبنیات داشتند.

رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ما در بحث لبنیات مصرف روزانه ۳ سهم را توصیه می‌کنیم و باید شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی ساده بدون وانیل مصرف شود.

مهندس دین‌پرور خاطرنشان کرد: کسانی که مشکل پوکی استخوان دارند به سطوح بالاتر جهت بررسی دقیق‌تر ارجاع می‌شوند، ما در بانوانی کمبود کلسیم دارند مصرف فرآورده‌های لبنی را توصیه کردیم تا مشکلات پوکی استخوان در زمان یائسگی به‌دور باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی از افراد در مراحل اولیه استئونکروز هیچ علامتی ندارند، بیان کرد: با بدتر شدن وضعیت مفاصل آسیب‌دیده ممکن است تنها زمانی که وزن روی آن قسمت فشار می‌آورد آسیب ببینند و درنهایت ممکن است حتی زمانی که بیمار دراز کشیده است درد را احساس کند، ضمن اینکه باید اشاره کنیم که درد استئونکروز می‌تواند خفیف یا شدید باشد و معمولاً این نوع درد به تدریج ایجاد می‌شود.

376.jpg - 115.80 kB


297.jpg - 16.96 kBرئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در قالب پویش ملی سلامت، 55 هزار بیمار جدید مبتلا به دیابت و فشار خون بالا(19 هزار مبتلا به دیابت و 36 هزار مبتلا به فشار خون بالا) در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شدند.

دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه پویش ملی سلامت از اول آبان تا پایان دی ماه همزمان با سراسر کشور در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ویژه افراد بالای 18 سال به اجرا در آمد خاطر نشان کرد: در غربالگری امسال 60 درصد جمعیت هدف حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شرکت کردند طبق آمارهای ثبت شده در شهرستان‌‌های تابعه به جز شهرستان مشهد 85 درصد، در کلان شهر مشهد 40 درصد و در مناطق روستایی 97 درصد در این پویش ملی مشارکت کردند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما به لحاظ تعداد غربالگری انجام شده در جایگاه ششم کشور هستیم، از مجموع 3 میلیون و 400 هزار فرد بالای 18 سال در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 2 میلیون و 70 هزار نفر در برنامه غربالگری دیابت و فشار خون شرکت کردند و از سایر مردم درخواست می شود که در اولین فرصت به مرکز بهداشتی مراجعه کرده و غربالگری دیابت و فشارخون را در کنار موارد سرطان، اعصاب و روان، تغذیه و غیره به صورت رایگان انجام دهند.

دکتر اقبالی در خصوص بیماران جدید شناسایی شده مبتلا به فشار خون و دیابت و همچنین پره دیابت و پیش فشار خون، گفت: در این برنامه 19 هزار بیمار دیابتی، 102 هزار مورد پره دیابت، 36 هزار فرد مبتلا به فشار خون و 303 هزار مورد پیش فشار خون جدید شناسایی شدند که از بیماری خود خبر نداشتند.

وی افزود: ما پیش از اجرای این پویش 103 هزار بیمار دیابتی و 225 هزار فرد مبتلا به فشار خون داشتیم که با اضافه شدن موارد جدید به 122 هزار بیمار دیابتی و 261 هزار مبتلا به فشار خون رسیده است.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته تغذیه سالم و ورزش ؛ نقش مهمی در کنترل دیابت و فشار خون دارد، تأکید کرد: کسانی که مبتلا به دیابت و باید حداقل روزی 30 دقیقه یا 7 هزار قدم داشته باشند و در خصوص دیابت توصیه بر کنترل وزن داریم، اگر طبیعی است حفظ شود و اگر اضافه وزن وجود دارد با پیاده‌روی، ورزش و رژیم غذایی مناسب کاسته شود و برای فشار خون هم مصرف روغن، نمک و قند را کاهش دهند.

دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین معتقدیم که برای دوری از انواع بیماری‌های غیرواگیر از جمله سکته‌های قلبی و مغزی باید از مصرف انواع دخانیات پرهیز شود، ماده‌های مضری که نه تنها سلامت فرد مصرف کننده را به خطر می‌اندازد، بلکه برای اطرافیان آن فرد ایجاد مشکل می‌کند.


375.jpg - 24.95 kBرئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیوه نامه برگزاری بهداشتی آئین معنوی اعتکاف ایام البیض در سال 1402 اعلام و یک نسخه از دستورالعمل آن به تمامی مساجد برگزار کننده ارسال شده است.

دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مراسم معنوی اعتکاف طبق سنت همه ساله در روزهای 13 تا 15 رجب برگزار می‌شود و در این آئین معنوی رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی معتکفان و برگزارکنندگان این مراسم الزامی است.

وی خاطرنشان کرد: ما در این 3 روز نظارت کامل بازرسان سلامت محیط را در بحث رعایت مسائل بهداشتی داریم، ضمن اینکه رابطان بهداشتی در سازمان تبلیغات اسلامی هم نظارت کامل را در این خصوص دارند.

دکتر وفا تأکید کرد: داشتن تهویه و سیستم گرمایشی مناسب در مساجد برگزار کننده آئین معنوی اعتکاف ایام البیض الزامی بوده تا که مشکلی برای معتکفان ایجاد نشود؛ همچنین از کسانی هم که هر نوع علائم و بیماری‌ای دارند خواسته شده که در اعتکاف امسال شرکت نکنند.

وی بیان کرد: گندزدایی مسجد و سرویس بهداشتی، قراردادن سطل زباله درب دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد، آبدارخانه، وضوخانه و سرویس بهداشتی الزامی است و در کنار آن نیز بر نظافت و شست‌وشوی و گندزادیی مستمر و روزانه سرویس‌ها تأکید شده است، ضمن اینکه باید حمام‌ها هم پس از هر نوبت استفاده گندزایی شود.

رئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: داشتن صابون مایع در سرویس بهداشتی و وضوخانه الزامی بوده و در کنار آن بر گندزدایی سطوح مشترک مانند صندلی‌ها و دستگیره‌ها که رعایت آن به دلیل حفظ سلامت خدمه و معتکفان الزامی بوده تأکید شده است.

دکتر وفا با اشاره به اینکه توزیع غذا باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از طبخ و با بسته بندی بهداشتی یک نفره باشد، تصریح کرد: همچنین برای زمان بیشتر از 2 ساعت در غذاهای گرم وعده‌های سحری و افطاری معتکفان هم رعایت موارد تأکید شده و لحاظ کردن دمای زیر 4 درجه یا بالای 63 درجه در محل الزامی است.

وی خاطرنشان کرد: موادغذایی خوراکی و آشامیدنی باید بسته‌ بندی شده باشد و ترجیحاً اینکه توزیع در ظروف شخصی باشد و از تمامی معتکفان خواسته شده که پتو، بالشت، قاشق، چنگال، لیوان، مسواک، خمیردندان، سجاده، مهر، چادر، تسبیح، قرآن، مفاتیح شخصی به همراه داشته باشند.


پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقا دانش افراد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یددار و همچنین اهمیت مصرف لبنیات با  شعار "انتخاب همه: نمک کم و تصفیه شده یددار" و "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" از یکم الی پانزدهم بهمن ماه برگزار می شود.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا  با اشاره به اینکه طبق تحقیقات، مصرف نمک در کشور ما دو برابر حد استاندارد است اظهار کرد: نمک طعام و نمک پنهان در مواد غذایی نقش عمده ای را در تامین نمک روزمره مردم دارند و استفاده از نمک طعام در غذا و استفاده از نمک سر سفره غذا بایستی کاهش یابد و همان مقدار مصرف هم  از نمک یُددار و تصفیه شده باشد.

دکتر مجید جعفری نژاد  با اشاره به اینکه خاک کشور ما یُد کمی دارد خاطر نشان کرد: استفاده از نمك يددار تصفيه شده تنها راه رساندن يد به بدن براي انجام اعمال حياتي وابسته به اين ريز مغذي است و وزارت بهداشت طی سالهای گذشته براي كاهش شيوع گواتر واختلالات ناشي از كمبود يد ، سياست افزودن يد به نمك هاي خوراكي را درپيش گرفته ودرحال حاضر  تمامی  كارخانه های توليد كننده موظفند يد را به ميزان توصيه شده وزارت بهداشت به نمك هاي خوراكي اضافه كنند.

وی با بیان اینکه نرسيدن يد كافي به بدن با عوارض بيشماري شامل گواتر ، ناهنجاري هاي مادرزادي ، افزايش موارد سقط ومرده زايي ،  هيپوتيروئيدي مادرزادي ، كرولالي مادرزادي ، كاهش بهره هوشي  همراه است تصریح کرد:  نمكهای تصفیه شده ید دار  مشمول دريافت پروانه بهداشتي از وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشكي بوده و  اين گونه نمك هاي تصفيه شده يددار فاقد فلزات سنگين شامل سرب ،ارسنيك و... (عوامل ايجادكننده سرطان) و ناخالصي هاي محلول مانند گچ و... مي باشد كه به دليل سفيد بودن غير قابل جداسازي است.دکتر جعفری نژاد خاطرنشان کرد: نمك دريا تصفيه نشده و داراي انواع ناخالصي ها ازجمله فلزات سنگين است كه خطر سرطانزايي آنها به اثبات رسيده است و علاوه بر این ، نمك دريا داراي ميزان كم يد و يا حتي فاقد يد است كه نياز روزانه به يد را تامين نمي كند.

وی گفت: اينكه نمك دريا مي تواند املاح ديگر مانند منيزيم وكلسيم را تامين كند، درست نيست . زيرا در مقداري كه نمك  بايد مصرف شود (  كمتر از 5 گرم درروز) ، مقدار كلسيم و منيزيمي كه به بدن مي رساند آنقدر ناچيز است كه كاملا قابل چشم پوشي است. ضمن اينكه ، اين املاح را از ساير منابع غذايي مي توان دريافت كرد و با مصرف نمك يددار تصفيه شده ( البته به مقداركم) هدف اين است كه يد كافي به مردم  كشور رسانده شود.معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: تبليغاتي كه بطور گسترده در زمينه نمك دريا در فضا ی مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی مي شود ، برخلاف سياست هاي وزارت بهداشت كه متولي سلامت مردم كشور است ، بوده و طبعا افراد سودجويي كه سعي درترويج مصرف  نمك دريا دارند،  نه تنها سلامت مردم كشور را به خطر انداخته بلكه موجب برگشت مشكل گواتر،تولد نوزادان با ناهنجاري هاي مادرزادي و بسياري  از پيامدهاي زيانبار بهداشتي خواهند بود.

دکتر جعفری نژاد  همچنین با بیان اینکه درکشور ما  متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است افزود: طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود 164 گرم در روز رسیده است که با پیشنهادهای"سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.

 وی با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر در جامعه می تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود گفت: طبق جدیدترین امار  در سال 1396 مصرف شیر در افراد 15 سال  و بیشتر در هفته  به طور متوسط 3.66 لیوان و در سال 1399 ، 2.8 لیوان گزارش شده  است.

 شایان ذکر است افراد در طیفی از عوامل مختلف از جمله فراهم بودن  مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی و انتخاب های غذایی بر مصرف شیر و لبنیات تأثیرگذارند و این عوامل به نوبه خود از سیاست های اتخاذ شده در بخشهای تولید، فراوری، عرضه و مصرف لبنیات تأثیر می پذیرند و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود.

3.jpg - 116.88 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image