بهداشت و پیشگیری


011.jpg - 27.54 kBمدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهترین مکان برای یادگیری موارد مفید در حوزه سلامت مدرسه بوده و معتقدیم که معلمان نقشی کلیدی در آموزش دانش‌آموزان خود در خصوص تغذیه سالم و مصرف روزانه و مستمر شیر دارند.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهمی که با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرا است برنامه شیر مدرسه بوده و طبق این برنامه هفته‌ای 2 نوبت شیر رایگان به کودکان دبستانی در حال تحصیل اهدا می‌شود.

وی اضافه کرد: طرح توزیع رایگان شیر در مدارس می‌تواند از پوکی استخوان و کاهش متوسط قد دانش‌آموزان، پوسیدگی دندان، کاهش حافظه و کاهش ابتلا به سرطان جلوگیری کند و سبب تقویت پوست و مو، افزایش حجم ماهیچه و کاهش استرس شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانتشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اهمیت مصرف شیر برای کودکان و نوجوانان در تغذیه این گروه سنی تا اندازه‌ای است که آخرین چهارشنبه ماه سپتامبر هر سال از سوی سازمان جهانی غذا (فائو)، روز جهانی شیر مدرسه نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: این نامگذاری به این دلیل بوده تا دانش‌آموزان بتوانند در محیط و در کلاس‌های درس این کمبود مهم تغذیه‌ای را جبران کنند و معتقدیم که معلمان نقشی کلیدی در آموزش دانش‌آموزان خود در خصوص تغذیه سالم و مصرف روزانه و مستمر شیر دارند.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: همچنین ما از والدین هم می‌خواهیم که مصرف شیر را با توجه اهمیت به این موضوع در برنامه غذایی روزانه خودشان و فرزندانشان قرار دهند و از شیر به عنوان یک تغذیه مفید و سالم به‌صورت مستمر در برنامه غذایی روزانه‌شان استفاده نمایند تا ضمن برخورداری از یک رشد مناسب در این حوزه و همچنین بالا رفتن سرانه مصرف شیر و  نیز کاهش کمبود کلسیم، از ابتلا به بیماری‌های قلب، فشار خون، دیابت، سرطان و غیره جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: باید با همکاری رسانه‌ها فرهنگ‌سازی خوبی در بحث مصرف شیر به‌صورت روزانه و مستمر در میان تمامی خانواده‌ها شکل بگیرد و هرچه قدر که بیشتر در این زمینه کار شود به همان نسبت و حتی بیشتر از بروز بیماری‌های غیرواگیر جلوگیری می‌شود.


سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه‌های پزشکی خانواده، جوانی و افزایش جمعیت، برنامه‌ریزی های خوبی در این دانشگاه صورت پذیرفته است.

به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در نشست هم‌اندیشی پرداخت سرانه به واحدهای بهداشتی و درمانی، اظهار کرد: این جلسه در راستای مدیریت هرچه بهتر هزینه‌های بهداشت و پرداخت سرانه به مراکز، خانه‌ها، پایگاه‌ها و واحدهای بهداشتی تشکیل شده است تا که هزینه‌های مصرفی را تامین نماییم و ضمن مدیریت مصرف، از هزینه‌های اضافه نیز خودداری شود.

وی تصریح کرد: هزینه‌های مصرفی خانه‌های بهداشت در قالب ۸۹ قلم بوده و با توجه به پیشرفت تکنولوژی این میزان به ۵۰ قلم رسیده و برای ۳۹ مورد حذف شده موارد جایگزین انتخاب شده است.

دکتر قربان‌زاده با اشاره به اینکه تمامی هزینه‌‌کردهای حوزه بهداشت با محوریت موضوع جوانی و افزایش جمعیت بوده است، بیان کرد: ما ضمن برنامه‌ریزی در بحث هزینه‌کردها و جلوگیری از صرف هزینه در موارد نابه‌جا، توجه ویژه‌ای روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری داشته‌ایم و می‌توانیم بگوییم که با توجه به این موضوع بخش عمده‌ای از هزینه‌ها در حوزه های بسیار مهم صرف می‌شود.

وی تاکید کرد: همچنین روی موضوع سلامت خانواده و اجرای هرچه بهتر طرح پزشکی خانواده هم برنامه‌ریزی خوبی داشته‌ایم تا که در این حوزه با خروجی و اثرپذیری بسیارخوبی همراه باشیم.

در این جلسه عبدالله سبحانی مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: باید با مدیریت درست و صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری برنامه‌ریزی بهتری در جهت اجرای هرچه بهتر برنامه‌های حوزه بهداشت در موضوعات مختلف از جمله حوزه جوانی و افزایش جمعیت داشته باشیم.

وی افزود: ما معتقدیم که می‌توانیم با تنظیم و تدوین یک برنامه هدفمند، خروجی و اثربخشی بهتری را در برنامه‌های حوزه بهداشت در مناطق مختلف شهری و روستایی داشته باشیم و پیشنهاد می‌کنیم در راستای مدیریت هزینه‌ها از روش‌های جایگزین استفاده شود.

مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ما می‌خواهیم که در بحث تامین اعتبارها سرانه هزینه‌ای تعریف کنیم که جایگزین فاکتورها بشود و از مراکز بهداشت شهری و روستایی می‌خواهیم که ضمن اعتبارسنجی اقلام مصرفی‌‌شان، موارد نیازمند به تغییر و جایگزینی را هم متناسب با سرانه مراکز و خانه‌های بهداشت اعلام نمایند.

دکتر سبحانی‌ بیان کرد: ما در حوزه بهداشت ۸۹ قلم را داریم که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از مسئولان بهداشتی می‌خواهیم که اقلام قابل مصرف و غیرقابل مصرف را مشخص کنند تا ضمن برنامه‌ریزی برای موارد جایگزین، مدیریت بهتری در بحث مصرف و استفاده از تجهیزات صورت پذیرد.

وی تاکید کرد: ما هزینه‌های ۸۹ قلم پرکاربرد را تامین می‌کنیم و تمامی مراکز شهری و روستایی متصل به سامانه‌های دولت، سیب و سینا هستند و تمامی برنامه‌های شهری و روستایی متناسب با نیاز جامعه در حوزه‌های بهداشت و درمان اجرا می‌شود.

همچنین در این جلسه مدیران مراکز بهداشت شهر مشهد و مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های تابعه برنامه‌های پیشنهادی خود را در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه‌های بهداشتی و درمانی اعلام کردند و خواستار حمایت مسئولان در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه‌های تدوینی شدند.

088.jpg - 93.80 kB

087.jpg - 107.74 kB


129.jpg - 19.73 kBرئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در قالب "پویش ملی سلامت" حدود 600 هزار نفر از افراد بالای 18 سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه مورد غربالگری دیابت و فشار خون قرار گرفتند.

دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا گفت: دیابت و پرفشاری خون با این که در سطح اول پیشگیری اهمیت می یابند و سبک زندگی سالم نظیر تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت کافی، آرامش فکری و دوری از استرس تا حد زیادی از بروز آن ها پیشگیری می کند، اما به عنوان بیماری خاموش در جامعه گسترش یافته و عاملی برای بسیاری از بیماریهای خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم محسوب می شود.

وی افزود: بیماری دیابت و فشارخون با عوارضی همچون حملات قلبی، سکته های مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه و دیالیز و قطع عضو هزینه های سنگینی را به بیماران، خانواده ها، جامعه و دولت تحمیل می کند و شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان ، می تواند روند پیشرفت بیماری را کند کرده و زندگی هزاران نفر و تعداد بیشتری از خانواده ها را نجات داده و در هزینه های مربوط به سلامت صرفه جویی نماید.

دکتر اقبالی خاطر نشان کرد: اولین، مؤثرترین و کم هزینه ترین راه های ارتقاء سطح سلامت پیشگیری از بیماری در سطح اول است که طی آن آحاد جامعه با داشتن سبک زندگی سالم از ابتلا به بیماری در امان می مانند و سطح دوم پیشگیری در زمانی است که روند بیماری و ناتوانی و آسیب به موقع تشخیص داده شده و با اقدامات مناسب بتوان روند آن را کند کرد و یا به طور کلی مسیر پیشرفت آن را متوقف نمود.

پویش ملی سلامت با هدف شناسایی افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا در جمعیت بالای 18 سال همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان لغایت 15 دی 1402 در تمامی واحدهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجرا است.


340.jpg - 23.06 kBمدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراط و تفریط در خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها در تمامی ایام سال از جمله طولانی‌ترین شب سال آسیب‌زاست و معتقدیم که رعایت بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در شب یلدا نقش مؤثری در حفظ سلامت و دوری از مسمومیت‌های غذایی دارد.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: با توجه به تنوع مواد خوراکی در شب یلدا، مصرف بیش از حد آنها، به‌خصوص در کودکان که دستگاه گوارش ضعیف‌تری دارند، مشکلات سوءهاضمه به بار می‌آورد.

وی تصریح کرد: با تلفیق مواد غذایی مختلفی که شب یلدا استفاده می‌شود به نوعی، بدن مقدار کافی از مواد مغذی مختلف را دریافت می‌کند، البته به شرط اینکه مناسب و به اندازه از این مواد خوراکی‌ها استفاده شود، در میان میوه‌ها، هندوانه و انار پای ثابت شب یلدا هستند که حاوی مقادیر با ارزشی از مواد مغذی هستند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انتخاب درست میوه‌های مصرفی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: رنگ میوه‌ها به شکلی حاکی از دارا بودن یکسری مواد با ارزش در آن است، موادی که اثرات بسیار مناسبی بر بدن دارند و از بیماری‌های مختلفی مانند بیماری قلب و عروق یا انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند.

دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که هندوانه از میوه‌های خوشمزه و مخصوص در شب یلدا است، تأکید کرد: بیشتر وزن هندوانه را آب تشکیل داده و همین خاصیت جادویی این میوه است که کم آبی و عطش بدن را رفع می‌کند و رنگدانه‌های گیاهی موجود در هندوانه خاصیت ضد سرطانی دارند.

وی اضافه کرد: به جرأت می‌توان گفت که بعد از گوجه فرنگی، هندوانه یکی از میوه‌های پر خاصیت است که می‌تواند در درمان سرطان پروستات آقایان موثر باشد، زیرا املاح معدنی موجود در هندوانه در تنظیم و پیشگیری از ابتلاء به فشار خون بسیار کارآمد هستند و در تنظیم فشار خون می‌توانند مؤثر باشند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به اینکه انار هم از دیگر میوه‌های شب یلدا است، بیان کرد: این میوه به دلیل داشتن رنگدانه‌های قرمز، اثرات مفیدی بر بدن داشته و در بحث سلامت ما اهمیت بسیار بالایی دارد، این میوه یلدایی و بهشتی، ضد سرطان است و مواد سمی موجود در بدن مبارزه می‌کند.

دکتر اباصلتی در رابطه اثرات مثبت ویتامین c فراوان موجود در انار، گفت: ویتامین c فراوان موجود در این میوه، کم خونی را درمان می‌کند و شما باید سلامت قلب و بهبود گردش خون خود را از آب انار بخواهید، ضمن اینکه خرمالو هم جزء میوه‌های شب یلدا است و یکی از فواید بسیار خوب خرمالو این بوده که پیش ساز ویتامین آ است و به همین دلیل رنگ نارنجی‌ای که دارد در دسته موادی هستند که در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها تأثیر می‌گذارند و کمبود آن باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می‌شود.

وی افزود: به طور کلی مصرف این نوع میوه‌ها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است؛ علاوه بر میوه‌جات، سبزیجات هم نقش بسیار مهمی بر سلامت انسان داشته و لازم است روزانه 3 تا 5 وعده از سبزیجات مختلف صرف شوند و در این میان کدو حلوایی و چغندر از جمله سبزیجاتی هستند که مصرف زیادی در شب یلدا دارند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کدو حلوایی حاوی مقادیری املاح و چند نوع ویتامین گروه B است، این خوراکی کالری نسبتاً کمی دارد و از بروز بیماری‌های مزمن مانند ناراحتی قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند و تقویت سیستم ایمنی بدن را می‌توان از مهم‌ترین خواص کدو حلوایی برشمرد، خاصیتی که به دو ویتامین A و C در کدو مربوط است.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه یکی دیگر از خواص کدو حلوایی افزایش بینایی‌ است، خاطرنشان کرد: کاهش بینایی در سنین بالا مشکل رایجی‌‌ است که می‌توان با مصرف مواد مغذی تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد و براساس مطالعات صورت گرفته دانشمندان دریافته‌اند افرادی که مصرف بتاکاروتن بالاتری دارند، به‌طور قابل توجهی کمتر از دیگران در معرض خطر آب‌مروارید (شایع‌ترین علت نابینایی) قرار می‌گیرند و کدو تنبل در کاهش خطر ابتلا به آب‌مروارید هم بسیار مؤثر است.

وی تصریح کرد: طراوت و شادابی پوست از دیگر فوائد کدو حلوایی بوده است، کاروتنوئیدهای موجود در این محصول، به‌عنوان یک ضدآفتاب طبیعی عمل می‌کنند و از سلول‌های پوست در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه فرابنفش خورشید به‌خوبی محافظت می‌کنند؛ همچنین ویتامین  C  موجود در این میوه، عامل دیگری ا‌ست که با افزایش کلاژن‌سازی، موجب سلامت و زیبایی پوست می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه لبو به عنوان یکی از سالم‌ترین سبزیجات طرفداران خود را دارد، بیان کرد: لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع مختلف چغندر است که بیشتر آنها به خاطر ریشه خوراکی‌شان پرورش داده می‌شود؛ لبو گذشته از این‌که خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی هم هست.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: لبو منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است، ضمن اینکه لبو سرشار از انواع مواد مغذی بوده و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.

وی با ذکر این نکته که برگ چغندر از جمله سبزیجات مفیدی بوده که مصرف آن در شب یلدا توصیه می‌شود، تأکید کرد: ما معتقدیم نه فقط ریشه‌ چغندر، بلکه برگ آن نیز چیزهای مفید و خوبی برای ارائه دارد، برگی که سرشار از فیبر و پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی است؛ همچنین آب چغندر هم می‌تواند سالم و مفید باشد و فقط مصرف ۲۰۰ میلی‌لیتر آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهره‌مند می‌کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواص لبو برای سلامتی را در کاهش فشار خون، افزایش سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و سلامت کبد دانست و گفت: همچنین تنظیم قند خون، بهبود دستگاه گوارش، کاهش چربی خون، افزایش سلامت پوست، مفید برای زنان باردار (به دلیل داشتن اسید فولیک)، بهبود کم خونی (سرشار از آهن است)، کمک به کاهش وزن، خواص ضد پیری، کاهش بروز سکته‌های مغزی، بهبود بینایی و جلوگیری از آب مروارید، تسریع بهبود زخم‌ها و کبودی‌های روی پوست هم از دیگر مزایای مصرف لبو بوده است.

دکتر اباصلتی افزود: افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید از مصرف لبو پرهیز کنند، زیرا این ماده‌ خوراکی می‌توانند اختلالات کلیه و سنگ مثانه را بدتر کند؛ مصرف لبو ممکن است سبب شود که ادرار شما به رنگ قرمز یا صورتی در بیاید، اما این اتفاق کاملاً طبیعی است و ضرری برای فرد ندارد.

وی با تأکید بر اینکه در شب یلدا، مصرف آجیل خام و غیرنمکی توصیه می‌شود، گفت: مغز دانه‌های آجیل، منبع مناسبی از پروتئین است. در واقع، کلسیم، فسفر و منیزیم موجود در آجیل اول از همه باعث سلامت قلب می‌شود و اگر می‌خواهید استخوان‌ها و دندان‌های محکمی داشته باشید، آجیل بخورید البته بهتر است در خوردن این مواد چرب و مغذی به خصوص نوع شور آن زیاده‌روی نکنید تا از خطر چاقی در امان بمانید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خراسان رضوی ادامه داد: آجیل‌ها یکی از منابع بسیار عالی از منیزیوم هستند، چربی آجیل در دسته چربی‌های بسیار مفید به شمار می‌روند، البته به شرط اینکه آجیل به صورت خام یا کمی تفت داده بدون نمک مصرف شود؛ همچنین مصرف آجیل شور منجر به از بین رفتن فواید مغذی آن می‌شود و باید حتماً از آجیل بدون نمک استفاده کنیم، ضمن اینکه فراموش نکنیم آجیل‌هایی را شور می‌کنند که نگهداری مناسبی نداشته باشند و با شور کردن تلاش می‌کنند تا مزه ماندگی و کهنگی آن از بین برود.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: همچنین مصرف بیش از حد میوه‌های خشک هم می‌تواند برای سلامتی بدن شما دردسر ساز باشد؛ میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه آب کمتری دارند؛ بنابراین، مصرف بیش از حد آن‌ها در دراز مدت می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و باعث چاقی شود.

وی اضافه کرد: نمک ماده ای است که مصرف زیاد آن نه تنها باعث افزایش فشار خون می شود بلکه می تواند مشکلاتی مانند خطر بیماری قلبی و عروقی یا افزایش خطر سرطان معده را به وجود آورد، بنابراین همه افراد باید تلاش کنند این ماده مضر را از سبد غذایی کم کنند ..

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در شب یلدا، تعادل مصرف خوراکی‌ها نباید فراموش شود، تأکید کرد: تداخل مصرف میوه و آجیل و شیرینی در شب یلدا، گاه موجب بدکاری دستگاه گوارش می‌شود، به طور کلی پرخوری و مصرف بیش از حد مواد غذایی، برای بدن مضر است و مصرف بهینه آن جنبه دارویی دارد، پس باید مراقب باشیم که اندازه مصرف کردن را مدنظر قرار دهیم و در مصرف شیرینی هم بیشتر از قبل تعادل را رعایت کنیم.

دکتر اباصلتی ضمن اشاره به خط قرمزهای تغذیه در شب یلدا، بیان کرد: اصولاً افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی خطرناک است، اگر می‌خواهید شب یلدای خود را سالم و سلامت در کنار خانواده بگذرانید، در مصرف این خوراکی‌ها زیاده‌روی نکنید؛ پرهیز غذایی و نکات سلامتی به ما کمک می‌گند تا که شب یلدای امسال را متفاوت‌تر از سال‌های قبل بگذرانیم.

وی خاطرنشان کرد: در شب یلدا باید به انتخاب وعده شام سبک برای سلامت دستگاه گوارش خود و صرف زودتر این وعده غذایی در این شب، عدم مصرف شیرینی بعد از خوردن وعده شام به جهت حفظ تعادل و عدم به هم خوردن میزان کالری در بدن به‌خصوص در افراد دیابتی، عدم خوردن همزمان هندوانه و آجیل با هم، عدم مصرف آجیل کهنه و پوست شده (قهوه ای رنگ)، عدم خوردن تنقلات بعد از وعده شام و عدم خوردن آجیل شور برای بیمارانی که چربی یا فشار خون بالا دارند توجه کرد.


31.jpg - 21.33 kBرییس مرکز بهداشت شماره 2 از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 280 هزار فرد بالای 18 سال در 26 مرکز خدمات جامع سلامت مستقر در حوزه تحت پوشش مرکز بهداشت شماره 2 مشهد غربالگری دیابت و فشار خون می‌شوند.

دکتر عباسعلی اسماعیلی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مرکز بهداشت شماره 2 مشهد در منطقه شمال شرق این شهر واقع شده و شامل 26 مرکز خدمات جامع سلامت بوده که از این تعداد 14 مرکز شهری، 10 مرکز روستایی و 2 مرکز شهری و روستایی هستند.

وی تصریح کرد: در منطقه تحت پوشش ما 280 هزار فرد بالای 18 سال غربالگری دیابت و فشار خون می‌شوند و تاکنون 23 هزار نفر از آنها غربالگری شدند و اطلاعاتشان در سامانه مربوطه به ثبت رسیده است.

رییس مرکز بهداشت شماره 2 مشهد با بیان اینکه برنامه پویش غربالگری دیابت و فشار خون از 20 آبان ماه و همزمان با سراسر کشور آغاز شده است، خاطرنشان کرد: ما در این پویش که با شعار (آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر) در حال اجرا بوده و تا 15 دی ماه ادامه می‌یابد با همکاری شهرداری مناطق 4، 5 و رضویه و همچنین تمامی اداراتی که موقعیت مکانی‌شان در حوزه تحت پوشش مرکز بهداشت شماره 2 مشهد هستند برنامه غربالگری گروه سنی بالای 18 سال را اجرا می‌کنیم.

دکتر اسماعیلی افزود: مواردی که نیاز به آزمایش‌های تخصصی داشته باشند به آزمایشگاه مرکزی ارجاع می‌شوند، برخی از افراد آزمایش‌های خود را قبلاً انجام داده‌اند که از آنها می‌خواهیم که پاسخ آن به مرکز بهداشت تحویل دهند و در این خصوص باید بگوییم آزمایش‌هایی که در 6 ماه اخیر انجام شده باشد مورد قبول بوده و نیاز به تکرار ندارد.

وی گفت: همچنین گروه‌های خاص جامعه از جمله مادران باردار هم به‌طور ویژه در این پویش دیده شده‌اند تا سلامت تمامی اعضای خانواده تأمین شود و معتقدیم که وقتی مادر به عنوان ستون خانواده در سلامت باشد، سلامتی سایر اعضای خانواده هم تضمین است.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image